EK zorgt voor slaapgebrek

Afvallen in 2021

Zo’n EK Voetbal is natuurlijk hartstikke leuk en vooral genieten. Maar er zijn altijd mensen die even wat roet in het eten willen gooien. Met een flut onderzoekje bijvoorbeeld dat het vele voetbal kijken kan leiden tot een slaapgebrek en dat levert weer een groter risico op ongelukjes. Ja, zo kennen we er nog wel een!

Vooral bij kinderen kan een slaapgebrek leiden tot problemen als slaperigheid, hyperactiviteit, concentratieverlies of stemmingsproblemen. Zo stelt slaaponderzoekster Marijke Gordijn van de Rijksuniversiteit Groningen.

Volgens de onderzoekster hebben kinderen geen mogelijkheid tot uitslapen, omdat de meesten de volgende dag weer naar school moeten. Volgens mij moeten de meeste volwassenen de volgende ochtend ook weer aan het werk.

Ze heeft wel gelijk als ze zegt dat kinderen van nature geen uitslapers zijn en meestal de volgende ochtend toch weer vroeg uit de veren zijn.

Maar ach, dat trekt wel weer bij. Bovendien zullen de meeste kinderen toch alleen naar de wedstrijden van Oranje kijken en die speelt 1 keer in de 4 dagen. Dus hebben ze tijd zat om bij te slapen.

bron: gezondheid.blog

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.