39 Super Eiwitrijke Producten

Afvallen in 2021

Eiwitten komen voor in verschillende levensmiddelen. Het zijn een belangrijke voedingsstoffen die calorieën en aminozuren leveren. Aangezien het lichaam is opgebouwd met behulp van eiwitten is het belangrijk om voldoende eiwit te eten. Eiwitten bouwen spiermassa op, onderhouden die tijdens het afslanken en geven je een verzadigd gevoel zodat je minder snel honger krijgt. Eiwitten zijn daarom ook een belangrijk onderdeel van elk dieet.

Zoals eerder benoemd zitten eiwitten in meerdere voedingsmiddelen, toch heeft men er moeite mee om genoeg eiwitten te eten. Om dit wat makkelijker te maken hebben wij een lijstje samengesteld met 40 voedingsmiddelen met veel eiwitten. Gebruik deze lijst als hulpje om ervoor te zorgen dat je dagelijks voldoende eiwitten naar binnen krijgt.

Het aanbevolen hoeveelheid aan eiwitten

Over de juiste inname van eiwitten bestaat er nogal wat controverse. Waar men het grotendeels  mee eens is is dat dit afhankelijk is van je spiermassa, sekse, gezondheid, leeftijd en de lichamelijke inspanningen.

Toch hebben we een goede leidraad hierin opgenomen. Personen die niet sporten hebben voldoende aan 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Heb je een actieve levensstijl dan zul je wat meer eiwitten moeten consumeren. Voor sporters is gemiddeld 1,2 tot 1,4 gram per kilogram lichaamsgewicht voldoende. Ga je er juist voor om spiermassa op te bouwen? Dan zal je lichaam nog meer eiwitten nodig hebben. 1,5 tot 1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht is dan voldoende.

Producten met veel Eiwitten

Wil je eiwitrijk eten? Kies dan voor de onderstaande producten. Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken en wil je graag iedere week een nieuw weekmenu? Vraag dan een gratis weekmenu inclusief (eiwitrijke) recepten aan bij ProAcademie. Desgewenst kunnen eiwitshakes zoals Dieet Pro worden gebruikt in combinatie met deze producten.

VoedingsmiddelEiwit (per 100 gram)
Kipfilet23g
Biefstuk23g
Kwark8.5g
Kalkoenfilet21g
Tonijnsteak23g
Heilbot21g
Tilapiafilet19g
Griekse yoghurt4.5g
Ansjovis22g
Sardientjes23g
Eieren6g
Garnalen18g
Melk3.5g
Yoghurt4.5g
Hertenbiefstuk21g
Mozzarella28g
Kaas25g
Lamsbiefstuk19g
Hüttenkäse12g
Rosbief23g
Ossenhaas22g
Rookvlees22g
Konijn20g
Eendenborstfilet19g
Zilvervliesrijst9g
Amandelen22g
Walnoten15g
Achterham15g
Pindakaas25g
Havermout13g
Karnemelk3.5g
Zalmfilet21g
Cashewnoten17g
Makreel19g
Paling24g
Pistache noten20g
Hamlap22g
Rundergehakt20g
Eiwitshake91g

 

Sporten, en Spieren

Hoe intenser je je spieren gebruikt, hoe meer eiwitten je lichaam nodig heeft. Daarom hebben sporters meer eiwitten nodig dan personen met een sedentaire levensstijl.

Let wel dat het lichaam maar een beperkt hoeveelheid aan eiwitten kan opnemen. Dus meer eiwitten eten zal niet meteen betekenen dat je meer spiermassa opbouwt. Wat je niet gebruikt wordt via de nieren afgebroken en daarna afgevoerd via de urine. Daarnaast is het ook niet aan te raden om teveel eiwitten binnen te krijgen. Dit zal je nieren overbelasten en dat kan gevaarlijk zijn. Probeer daarom niet al je calorieën uit eiwitten te halen. Eet ook voldoende koolhydraten en (gezonde) vetten. Die heeft het lichaam ook nodig om goed te functioneren.

Gezonde Groeten,

natascha

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in