Eiwitrijk en Koolhydraatarm Dieet is de perfecte mix

Afvallen in 2021

De wetenschap ontwikkeld zich in een razend tempo. De diëten die we op dit moment kennen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zoals vetarm, koolhydraatarm of proteinerijke diëten. Door verschillende recent uitgevoerde wetenschappelijke experimenten is gebleken dat een combinatie van twee van deze diëten de perfecte mix is voor het succesvol afvallen en een blijvend streefgewicht.

Eiwitten en Koolhydraten

De wetenschappers ontdekte dat je door een combinatie van eiwitrijke en koolhydraatarme voeding een wonderbaarlijk resultaat kan behalen. In eerste instantie zorg je ervoor dat er voldoende eiwitten in je dagelijkse voeding aanwezig zijn. Denk hierbij aan verse vis en licht vlees zoals bijvoorbeeld kipfilet of kalkoenfilet. Daarnaast beperk je de toename van koolhydraten zoals bijvoorbeeld pasta en brood. Als je daarnaast voldoende beweegt zal je in twee maanden tijd 10 kilo afvallen. Bodybuilders weten overigens al jaren dat eiwitten een positieve uitwerking hebben op je lichaam.

Alles weten over koolhydraten en eiwitten? bestel deze boeken

Op werkdagen voor 21:30 besteld bij bol·com, morgen in huis!

Blijf op gewicht met eiwitten

Omdat je niet eindeloos een dieet kunt volgen volstaat het om eiwitrijk te blijven eten als je eenmaal je streefgewicht hebt bereikt. Een misverstand is overigens dat je tijdens een eiwitdieet ‘veroordeeld’ bent tot het aanschaffen van dure proteineproducten zoals shake’s en eiwitrepen. In de volgende lijst staan een aantal natuurlijke eiwitrijke producten.

Natuurlijke eiwitrijke producten in plaats van commerciële eiwit producten

– Kipfilet
– Kalkoenfilet
– Magere kwark
– Kaas
– Rosbief
– Mozzarella
– Tonijn
– Sardines

Een combinatie van de volgende eiwitrijke producten levert zelf een nog hogere eiwitwaarde op

– Aardappelen en melk
– Tarwebrood met peulvruchten zoals bonen
– Rijst met peulvruchten zoals bonen
– Melkproduct met tarwebrood
– Eieren en melkproducten
– Maïs en melk
– Eiwit en tarwebrood
– Eieren met peulvruchten

Voordelen Eiwitdieet *

Een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet heeft als voordeel dat in het begin het gewicht snel daalt. Dit is vooral te danken aan vochtverlies. Eiwitrijke diëten bevatten een hoog gehalte aan vet waaronder verzadigd vet (60-69% van de dagvoeding bestaat uit vet). Dit is slecht voor hart en bloedvaten. Omdat de voeding een hoog gehalte aan eiwit en vet bevat ontstaat er minder trek

Boeken over Koolhydraten en Eiwitten

Afvallen met het eiwitdieet
Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Help, ik val af!
Help, ik val af!
Erica Terpstra