Eiwitdieet Ervaringen en Recepten

Afvallen in 2021

Het eiwitdieet is razend populair. En dat is niet voor niets. Het is een van de meest effectieve diëten dat er bestaat en je kunt het op meerdere manieren volgen. Sommige mensen kiezen ervoor om eiwitrijke recepten te eten, terwijl anderen kiezen voor maaltijdvervangers. Wat je ook kiest, het is een van de meest succesvolle diëten.

Eiwit Dieet Weekmenu

Als je het eiwit dieet volgt, heb je de keuze uit verschillende soorten weekmenu’s. Cruciaal in deze keuze is of je gebruik gaat maken van eiwitdieet shakes, of dat je liever kiest voor een vorm van het eiwitdieet waarin je de ingrediënten van je maaltijden aanpast.

In het geval je voor een shakedieet kiest is je schema vrij simpel. Dagelijks vervang je twee maaltijden door een shake. Dit zijn je ontbijt en je lunch. In de avond neem je dan een gewone maaltijd met groente en mager vlees of met vis. Hierbij is het van belang om wel te variëren, met name in de soorten groente die je gebruikt.

Kies je voor een eiwitmenu op basis van aanpassingen in het dieet, dan is het weekmenu iets gecompliceerder. Maar ook hier geldt dat je in alle fases van het dieet goed moet variëren, zowel qua eiwitbronnen als qua groente en andere vormen van voedsel.

Eiwitdieet Producten

Om het leven makkelijker te maken voor mensen die een eiwitdieet volgen, zijn er tal van producten die gemaakt zijn voor eiwitdiëten. Als eerste zijn er allerlei shakes op de markt; hierover later meer. Daarnaast zijn er andere producten waar eiwitten aan toegevoegd zijn. Dit kunnen eiwitrijke kant-en-klaarmaaltijden zijn, maar er zijn ook repen en drankjes als smoothies op de markt. Bekende fabrikanten van eiwitdieet producten zijn Timfit (maaltijdvervangers), Modifast en Slimplus.

Eiwitdieet Shakes

Op de markt zijn veel eiwitdieet shakes verkrijgbaar. Deze zijn er verschillende varianten. Als eerste zijn er echte eiwitshakes. Dit zijn shakes op basis van eiwitpoeder die niets meer bevatten dan eiwitten. Deze shakes kun je gebruiken als basis voor een eiwitrijke smoothie. Eiwitshakes, met name die op basis van wei-eiwitten, zijn ook geliefd bij sporters, omdat het een goede manier is om na het sporten eiwitten tot je nemen. Dit helpt bij het kweken van spiermassa (bron).

Eiwit Dieet Maaltijdvervangers

Een andere vorm van een eiwitdieet shake is een maaltijdvervanger. Een maaltijdvervanger bevat als basis eiwitten, maar heeft een groot aantal extra ingrediënten. Een goede maaltijdvervanger, zoals die van Timfit, bevat meerdere verschillende eiwitten. Dit is in verband met de verschillende functies van bepaalde soorten eiwitten. Zo heeft soja-eiwit een andere functie dan wei-eiwit. Tevens bevatten goede maaltijdvervangers (waaronder Timfit) veel vezels en vitaminen en mineralen.

Het voordeel aan het gebruik van een maaltijdvervanger boven een eiwitshake (in combinatie met supplementen) is dat je de voedingsstoffen op een wat meer natuurlijke manier binnen krijgt. De voedingsstoffen worden zo beter verspreid over de dag aangeleverd en kunnen beter door het lichaam worden opgenomen.

Eiwitdieet Recepten Gratis

Naast dat je ervoor kunt kiezen om maaltijdvervangers of eiwitshakes te gebruiken, kun je er ook voor kiezen om een eiwitrijke recepten te eten. Dit moet je dan wel consequent doen, omdat je anders alsnog te veel koolhydraten en vetten binnen krijgt. Dit is een van de redenen dat veel mensen die het eiwitdieet volgen, op zoek zijn naar recepten.

Om je een idee te geven van wat je kunt eten tijdens het eiwitdieet, volgen hieronder twee verschillende