Afvallen met EGA Recepten

Al vele jaren draait de EGA afslank- en begeleidingsclub. Niet gebaseerd op luchtkastelen en loze beloften. EGA Nederland heeft, onder toezicht van een begeleidend arts en diëtistes, tientallen cursus leidsters opgeleid. In een uiterst persoonlijke begeleiding leert u om na de beginfase – waarin u snel afslankt – zo’n 1 tot 2 kilo gemiddeld per week af te vallen.

Werkwijze EGA

Je wordt lid van de EGA afslank- en begeleidingsclub na het voldoen van uw eenmalige inschrijfgeld € 10,- en € 7,00 cursusgeld per week. Vervolgens bezoek je  wekelijks  de cursus bij jouw in de buurt. De eerste stap is om je steefgewicht te bereiken. Je gewicht wordt iedere week nauwkeurig gecontroleerd en bijgehouden. Je volgt de cursus net zolang totdat Je streefgewicht is bereikt. Daarna volgen er nog vier controleweken. Daarna ga je op gratis maandcontrole. Je kunt jezelf op locatie bij de cursusleidsters inschrijven voor deze cursus. Hier kun je een overzicht van de EGA cursuspplaatsen vinden.

Cursusmateriaal EGA

Bij aanvang van de cursus ontvang je de uitgekiende EGA Eetwijzer, Hierin vindt je, naast onze club condities, alle richtlijnen waarmee je op een eenvoudige en goedkope manier kunt afslanken. Uitgangspunt is dat u gewoon mag eten wat je gewend bent. Voorwaarde voor een goed resultaat is natuurlijk wel dat je jezelf goed aan de in de EGA Eetwijzer geformuleerde afspraken houdt en de adviezen van uw cursus leidster in acht neemt. Houdt je strikt aan de regels, dan val je gegarandeerd af.

Het geheim schuilt in de dagelijkse maaltijd samenstelling en hoeveelheden voedsel. Elke maaltijd is zo uitgebalanceerd dat u al vrij snel resultaten zult boeken. De maaltijden zijn zeer afwisselend en je hoeft beslist geen honger te lijden. Groenten, vlees, vis, brood, aardappelen naar eigen keuze!!!! Je omgeving is dus beslist niet de dupe van jouw afslank methode. Je lichaam krijgt voldoende bouwstoffen die energie opleveren. Zodoende is het ook beter vol te houden. Eenmaal op je streefgewicht blijf je dat ook, echter wel met de nodige zelfdiscipline.

Kosten EGA

Je betaalt eenmalig inschrijfgeld € 10,-. Het cursusgeld bedraagt € 7,- per week dat je bij je wekelijkse bezoek aan de EGA-consulent betaalt. Na ontvangst van je inschrijfgeld bent u officieel lid van de EGA afslank- en begeleidingsclub.

Ervaring met EGA

Lees het verhaal van Ellen. Zij verloor 54 kilo in anderhalf jaar met EGA.

Ook Marjan stuurde ons artikeltje over haar ervaring met EGA: Onlangs ben ik met EGA begonnen. EGA is een goedkopere en kleinschaligere variant van WeightWatchers. Het consult is gewoon thuis bij een consulente, lekker kopje koffie erbij. Een vrij persoonlijke begeleiding dus! Het inschrijfgeld is 10 euro. Voor elke keer betaal je 6 euro. Daarvoor krijg je 1 uur advies, wegen, begeleiding en steun tips en recepten. Ook kun je producten kopen (is niet verplicht! ) zoals boullion speciaal voor mensen met een hoog cholesterol, fibrex (voor een goede stooelgang) lekkere honing mosterd, speciale tomatenmix voor de spaghetti en kruiden voor op het vlees. Er mag niet gebakken worden in olie of boter. We gebruiken speciale bakvellen te koop bij de consulente of blokker voor 3,50 doe je heel lang mee) Je gebruikt deze bakvellen in de koekenpan om bijvoorbeeld vlees op te bakken. Het vet krijg je wel binnen door boter op brood te smeren. Jammer genoeg hoorde/las ik dat EGA gaat stoppen met de diepvriesproducten.

Jouw ervaring met EGA

Heb je ervaring met de EGA dieet methode? Vragen of suggesties? Discussieer dan met ons mee of lees de reacties van andere bezoekers.

meer informatie: EGA Nederland


48 Reacties

 1. Als je gewone melk vervangt door sojamelk mag je dan ook een halve liter per dag?Ook heb ik ooit een recept van kruidkoek met melkpoeder,koekkruiden en rozijnen gehad.Ik weet helaas het volledige en complete recept niet meer.Wie kan mij helpen?

  • Hoi Marjan,
   Dit heb je nodig voor de kruidkoek…….

   200 Gr zelfrijzend bakmeel
   200 Gr rozijnen (100gr blanke en 100gr donkere)
   1 zakje bakpoeder
   1/4 liter melk (halfvol)
   2 eetlepels honing
   2 theelepels koek/speculaas kruiden
   2 theelepels kaneel

   Oven: 185 gr voor verwarmen daarna in ongeveer 45 min bakken op 185 gr

   Succes groeten Janny

 2. Ik wil graag aan het ega beginnen. Nu kan ik alleen niet op de tijden bij mij uit de buurt, kunnen jullie mij adviseren wat ik moet aanschaffen?

  Qua boek etc.

  Ik wil graag ongeveer 15 kilo kwijt ik ben 1.87 en weeg 95 kilo. De laatste twee jaar 15 kilo aangekomen en dat gaat er nu maar weer eens af.

  Hopelijk kunnen jullie me helpen! Kunnen jullie me ook meteen de kosten etc sturen?

  Alvast bedankt.

  Groet, Miranda

  • Goedemiddag Miranda,
   Hoe is het er mee, zijn de kilo’s die je er af wilde hebben er nog steeds af?

   Laat dit even weten
   Fijne dag
   Annie

 3. Ben sinds kort lid geworden van de EGA ik zou graag wat recepten willen hebben, kun je die ook bij jullie op de website zien.
  Groetjes coby

 4. Beste mensen,
  Ik zou graag zo’n kilo of 5 af willen vallen. Is dat ook geen probleem?
  Ik zou graag naar een locatie gaan in Oosterhout
  Groeten Coby

 5. Ik volg sinds een half jaar het EGA dieet en ben inmiddels 25 kilo afgevallen. Ik zit nu 3 kilo onder mijn streefgewicht. Wat de vetten betreft: tussen de middag eet ik twee boterhammetjes waar ik een beetje roomboter op smeer. En ik bak en wok ik gewoon met olie. Wel olie die bestand is tegen hoge temperatuur.

 6. Bij E.g.a. Eet je drie volwaardige maaltijden en kun je zelf 2 a 3 gezonde tussendoortjes inplannen. E.g.a. Werkt voor iedereen. Als je je goed aan de regels houd, val je 1 tot 1,5 kg per week af. Ook ontvang je leuke recepten en krijg je goede voorlichting. Echte aanrader, ook als je je streefgewicht bereikt heb, krijg je gratis begeleiding

 7. Een goede gezondheid. Heb. Vr.de -3e een knieprotege incl. Knieschijf gekregen. Was daar voor al een maand naar de EGA gegaan, en ga daar mee door. Bevalt me heel goed en al 8 kilo er af. Heb een flinke stok achter de deur, door deze knieprotege, en daar ga ik helemaal voor. Een gelukkig gezond 2014 gewenst voor jou door mij, Heleen

 8. Ik wil graag vanaf morgen meedoen aan EGA en wil mij inschrijven in Den Bosch Engelen (op de Kraanvogellaan 4 te Engelen. Kan ik daar dan gewoon heengaan of moet ik van te voren een afspraak maken?

 9. hallo ega.. ik ben al vanaf 1996 bezig met ega… het is altijd goed gegaan tweeëndertig kilo afgevallen. ik heb de cursus in leuth ( gem ubbergen ) gedaan bij mevr. carla gruwel. nu na mijn baarmoeder operatie ben ik weer een paar kilo bijgekomen en wil heeeeel graag weer beginnen met ega.. nu is mijn altijd belangrijke boekje nl deeetwijzer verdwenen.ik weet nog wel heeeel veel van alles,maar dat was echt mijn bijbel…. is er een mogelijkheid dat ik een nieuwe eetwijzer kan krijgen. u zult mij hier heeel blij mee maken.. groet van mieke

 10. Ben 5 juni 2012 begonnen en in een half jaar tijd 20kg afgevallen geweldig en geen honger gehad ik zou het iedereen aanraden. Gr. Ria

 11. Dag Esther,

  Ik weet natuurlijk niet waar je woont in Drenthe. Bezoek de website van EGA de meest recente cursusadressen

  Je kan het boek bij mij bestellen, maar ook via de site van EGA.

  Hartelijke groet, Joke

  • Heet dat boek appeltje eitje?
   Hier zit de EGA ook maar vind het jammer dat ze al om 18.15 start dan gaan wij namelijk net eten.
   Zou echt heel graag willen starten met gezond eten om zo van mijn shake verslaving af te komen ( ja echt erg ik wil alleen maar shaken om af te vallen maar dat wil ik aan een kant niet meer ).

 12. halo Joke,EE
  Een ik wil graag dat corsus boek bestellen waaris dat mogelijk.
  En zirerin regio drenthe ook een ega punt
  vriendelijke groet esther

 13. Ik heb sinds 2 jaar geen schildklier meer en daarvoor bijna alle dieten uitgeprobeerd……maar resultaat bleef uit. Ik hoopte dat na het verwijderen van de schildklier (grote struma, inactief) het gewicht naar beneden zou gaan. Helaas na twee jaar ben ik pas 5 kg lichter en schiet het gewoon niet op. Dietiste zegt dat het zonder schildklier moeilijker is om af te vallen. Kan EGA voor mij een oplossing zijn? Er moet zeker voor mijn gezondheid nog 25 kg af.

  Groetjes,
  Ilona

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.