Eetstoornis door Campagne tegen Overgewicht

De Nederlandse overheid geeft veel geld uit aan campagnes tegen overgewicht. Terecht zou je zeggen, want veel Ne­derlan­ders, en vooral steeds meer kin­de­ren en jon­ge­ren, zijn te dik. Toch wordt er door De Nederlandse Ge­zond­heids­raad getwijfeld aan het effect van deze campagnes omdat ze wellicht eetstoornissen als anorexia en boulimia in de hand zouden werken.

Eetstoornissen *

Het is onduidelijk of preventie van overgewicht eetstoornissen beïnvloedt. Pre­ven­tie­pro­jec­ten tegen over­ge­wicht en obe­si­tas pro­be­ren de be­vol­king tot ge­zon­der eten en meer bewegen te sti­mu­le­ren. Maar wat doet al die aan­dacht voor een ge­zon­de­re leef­stijl met het risico op eet­stoor­nis­sen? In het advies Voor dik en dun con­clu­deert de Ge­zond­heids­raad dat het be­schik­ba­re we­ten­schap­pe­lij­ke on­der­zoek te mager is om hier­over uit­sluit­sel te geven. Het weinige dat we er over weten, vormt echter geen reden voor be­zorgd­heid.

bron *: gezondheidsraad.nl


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.