Eetstoornis door Campagne tegen Overgewicht

Afvallen in 2021

De Nederlandse overheid geeft veel geld uit aan campagnes tegen overgewicht. Terecht zou je zeggen, want veel Ne­derlan­ders, en vooral steeds meer kin­de­ren en jon­ge­ren, zijn te dik. Toch wordt er door De Nederlandse Ge­zond­heids­raad getwijfeld aan het effect van deze campagnes omdat ze wellicht eetstoornissen als anorexia en boulimia in de hand zouden werken.

Eetstoornissen *

Het is onduidelijk of preventie van overgewicht eetstoornissen beïnvloedt. Pre­ven­tie­pro­jec­ten tegen over­ge­wicht en obe­si­tas pro­be­ren de be­vol­king tot ge­zon­der eten en meer bewegen te sti­mu­le­ren. Maar wat doet al die aan­dacht voor een ge­zon­de­re leef­stijl met het risico op eet­stoor­nis­sen? In het advies Voor dik en dun con­clu­deert de Ge­zond­heids­raad dat het be­schik­ba­re we­ten­schap­pe­lij­ke on­der­zoek te mager is om hier­over uit­sluit­sel te geven. Het weinige dat we er over weten, vormt echter geen reden voor be­zorgd­heid.

bron *: gezondheidsraad.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.