Eetpatroon Nederlander kan beter

Start met KetoX

Het eetpatroon van Nederlanders kan beter. Dat staat in de ‘nota voeding en gezondheid’ die minister Klink onlangs heeft gepresenteerd. Er moet vooral een brede aanpak komen om jonge Nederlanders gezonder te laten eten. Bijvoorbeeld door op school meer aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl. Ook het belang van borstvoeding als goede start wordt benadrukt.

Veel Nederlanders halen de aanbevelingen uit de ‘Richtlijnen goede voeding’ niet. Deze aanbevelingen staan ook in de adviezen bij de Schijf van Vijf. Te weinig mensen eten écht twee ons groente, twee keer fruit per dag of twee keer in de week vis? Ook bevat ons eten te weinig vezels en juist te veel zout en verzadigd vet. Bovendien eten en drinken we gewoon te veel en bewegen we te weinig; daardoor neemt het aantal Nederlanders met overgewicht toe.

In de nota staan plannen voor een integrale aanpak om ons eetpatroon te verbeteren. Enerzijds zijn er plannen gericht op consumenten. Bijvoorbeeld voorlichting over groente en fruit of vet. Anderzijds, zo staat in de nota, moet de gezonde keuze gemakkelijker gemaakt worden door het aanbod van industrie, winkels en horeca. Dit geldt ook voor scholen en de werkplek.

bron: webregio.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.