Alle gekheid op een stokje

Start met KetoX

Tip van vetvrij.com om de decembermaand door te komen zonder al teveel aan te komen. Eet met stokjes!

Ik kwam op dat idee door een bijeenkomst waar een Japanse lunch werd geserveerd. Menigeen kon daar goed goed mee overweg, maar een enkeling had er wat meer moeite mee. Wie langzaam eet, raakt eerder verzadigd. De mate van verzadiging heeft namelijk te maken met de tijd dat de zintuigen het eten waarnemen. Soep die met een lepel wordt gegeten, verzadigt dus meer dan dezelfde soep die uit een beker wordt gedronken.

Bijkomend voordeel van eten met stokjes is dat je bewuster een ingrediënt van het bord pakt en beter proeft. Dus het eten smaakt nog beter ook.

Niet oefenen
Oefenen met bijvoorbeeld rozijnen is af te raden, want wie stokjesvaardig is, heeft er geen baat meer bij.

U mag natuurlijk het eten niet in een kommetje doen en die vlak voor de mond houden, want dan werkt het niet. Want of je nu snel je eten naar binnen schuift met een vork of met stokjes maakt natuurlijk niks uit voor de verzadiging.

Geen stokjes in huis? Een theelepel werkt waarschijnlijk ook.

Laat volgende maand even weten of het heeft gewerkt.

bron: evmi

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.