Afvallen in 2021

Resencie ‘Eet Gewoon Gezond’ door Martijn van Raamsdonk & Anneke van den Broek

Eet gewoon gezond, het klinkt zo simpel, zo alledaags, zo vanzelfsprekend. En toch weten heel veel mensen niet goed hoe dat moet, terwijl ze het echt wel graag willen.

In zijn praktijk ontmoet Martijn van Raamsdonk (fysiotherapeut, manueel therapeut, voedingsdeskundige) veel mensen die heel graag beter voor zichzelf willen zorgen, zich ervan bewust zijn dat gezonder eten bijdraagt aan hun gezondheid en er zelfs voor kan zorgen dat in sommige gevallen medicijnen de deur uit kunnen. Met de juiste informatie en begeleiding behalen ze goede resultaten. Gewoon gezond eten, ze weten wat het voor ze doet maar tegelijkertijd weten ze eigenlijk helemaal niet hoe ze het verder zelf in de dagelijkse praktijk van werk en gezin moeten aanpakken. eet-gezond-martijn-van-raamsdonk-anneke-van-den-broek2

Dat besef was onze drijfveer om er een boek over te schrijven met de medische en orthomoleculaire achtergrond van Martijn en de praktijkervaring van Anneke. Zij heeft namelijk aan den lijve ondervonden dat allerlei klachten overgaan door afscheid te nemen van het eten van geraffineerde producten en dat daarmee tevens de eeuwige strijd met de weegschaal in een relaxed vaarwater gekomen is.

Geen Dieetboek

Toch is het geen dieetboek, het gaat niet over calorieën tellen, het is ook geen kookboek hoewel er wel recepten in staan en het is geen boek dat je iets wil voorschrijven waar je niet voor 100% achter kunt staan maar het is een boek met een advies: EET GEWOON GEZOND!
Dit advies geldt niet alleen voor degenen die concrete klachten hebben of te zwaar zijn maar voor iedereen die zich gezonder en fitter wil voelen en hun eigen gezondheid positief willen beïnvloeden. Je hoeft tenslotte niet ziek te zijn om beter te worden. Het behoeft geen betoog dat in de loop van de tijd ons westerse voedingspatroon rigoureus veranderd is, dat we bijna 24/7 snacken en dat ons eten vaker uit een fabriek komt dan van het land of uit de zee. Maar ons genenpakket is praktisch identiek aan dat van onze verre voorouders! Ons lichaam, de meest ingenieuze machine die je kunt bedenken, is gemaakt voor voeding uit de natuur en functioneert daar dus ook het allerbeste op. Als je een gezond lichaam vergelijkt met een oplaadbare batterij dan kun je concluderen dat die door ons westerse voedingspatroon langzaam maar zeker leeggelopen is waardoor allerlei klachten ontstaan zijn. Het is toch vreemd dat iemand denkt dat bijna altijd buikpijn hebben nu eenmaal bij hem hoort, dat eczeem maar het beste weggesmeerd kan worden en dat slecht slapen bij ouder worden hoort.
De leeglopende batterij kan door een andere kijk op voeding en gezondheid opgeladen worden zodat je lichaam langer storingsvrij kan functioneren.

Win het boek en eet gewoon gezond!

Ik mag van Anneke van den Broek een exemplaar van Eet Gewoon Gezond weggeven. Wil je kans maken op het boek? Like dan onze facebook pagina, en vertel waarom jij het boek wil winnen. Heb je geen facebook? Dan mag je ook een reactie plaatsen op deze pagina.

Wholefoodprincipe-2

In Eet gewoon gezond! – je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden, leggen we dat uit. We geven achtergrondinformatie maar we nemen je vooral bij de hand via acht uitgewerkte weekmenu’s met recepten. Niet acht weken lang drie keer per dag iets onbekends of compleet nieuws eten, geen omschakeling naar superfoods en exotische ingrediënten of uren in de keuken staan. Wel koken en eten met bekende producten die overal te krijgen zijn en makkelijk in te passen zijn in het drukke (gezins)leven. Zo ervaar je dat gezonder eten en leven niet moeilijk is, maar wel lekker en ook voor jou weggelegd.

Conclusie

Wil jij je gezond en fit voelen? Ben je op zoek naar de gezondste versie van jezelf en benieuwd hoe voeding je daarbij kan helpen? Dan heb met ‘Eet Gewoon Gezond’ het juiste boek in handen. Het is geen dieetboek, het gaat niet over calorieën tellen, het is ook geen kookboek hoewel er wel recepten in staan. Het is ook geen boek dat je iets wil voorschrijven waar je niet voor 100% achter kunt staan maar het is een boek met een advies: EET GEWOON GEZOND!

 Gezonde Groeten,

sanne