E-mail slecht voor de gezondheid

Start met KetoX

Dat nagenoeg iedereen dagelijks bedolven wordt onder al dan niet nuttige e-mails, is al lang geen nieuws meer. Maar wist u ook dat e-mails de gezondheid schaden? Tot die opmerkelijke conclusie komt de universiteit van Glasgow.

E-mail blijkt volgens het onderzoek een van de belangrijkste oorzaken van stress te zijn. Maar liefst vier uur per dag zijn we gemiddeld bezig met het lezen en verzenden van berichten. Voor twee op de drie gebruikers is het controleren of er nieuwe e-mail toegekomen is, zelfs een ‘dwangmatige handeling’ die niet noodzakelijk meer gekoppeld is aan een zakelijk aspect. Negatief resultaat van dat alles: minder concentratie in de échte job, bijgevolg een lagere productiviteit én een gezondheid die te lijden heeft onder de hoeveelheid digitale communicatie.

Klinkt niet zo best, maar het kan nog erger. In 2005 al kwamen wetenschappers van het Instituut voor Psychiatrie van de Londense universiteit in opdracht van Hewlett Packard tot de conclusie dat zelfs ons IQ negatief beïnvloed wordt door e-mails. Tegen het eind van de werkdag zakt het IQ van een informatiewerker gemiddeld met zo’n 10 punten – het equivalent van een geminste nachtrust. Louter ter vergelijking: marihuana roken doet het IQ zakken met vier punten.

bron: datanews.be

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.