Duitsland start campagne tegen overgewicht

Afvallen in 2021

Duitsland bindt de strijd aan tegen overgewicht. Een betere voorlichting over voeding en een gezonder aanbod in bedrijfskantines en op scholen moeten de gezondheid van de Duitse bevolking bevorderen.

Het zijn de kernpunten van een Nationaal Actieplan Voeding, een landelijke campagne waartoe de Duitse regering woensdag besloot. In Duitsland lijden twee op de drie mannen tussen 18 en 80 jaar aan overgewicht, evenals ongeveer de helft van de vrouwen in die leeftijdsgroep. Daardoor neemt het risico op hart- en vaatziekten en suikerziekte toe, waarschuwt de Duitse regering.
bron: AD
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.