Duitsers eten gezonder

Start met KetoX

Duitsers letten steeds meer op hun voedingspatroon. De vraag naar gezond voedsel stijgt in Duitsland aanzienlijk harder dan de consumptie van andere levensmiddelen.

Dat blijkt uit een studie van GfK onder Duitse supermarkten, meldt het Agrarisch Dagblad. Volgens de cijfers namen de uitgaven voor gezond voedsel in de periode 2002-2006 met 23 procent toe. De groei bij gewone levensmiddelen bleef steken op 5 procent.

Gezonde voeding

De brancheorganisatie voor de Duitse voedingsindustrie verstaat onder gezond voedsel verse groente en fruit, volkorenproducten en vet- en/of suikerarme producten. Ook probiotische en biologische voeding valt onder deze categorie.

Belangstelling

Volgens GfK hebben ruim 13 miljoen huishoudens grote belangstelling voor deze producten, maar worden ze slechts door 4,2 miljoen huishoudens daadwerkelijk gekocht.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.