Duitsers eten gezonder

Duitsers letten steeds meer op hun voedingspatroon. De vraag naar gezond voedsel stijgt in Duitsland aanzienlijk harder dan de consumptie van andere levensmiddelen.

Dat blijkt uit een studie van GfK onder Duitse supermarkten, meldt het Agrarisch Dagblad. Volgens de cijfers namen de uitgaven voor gezond voedsel in de periode 2002-2006 met 23 procent toe. De groei bij gewone levensmiddelen bleef steken op 5 procent.

Gezonde voeding

De brancheorganisatie voor de Duitse voedingsindustrie verstaat onder gezond voedsel verse groente en fruit, volkorenproducten en vet- en/of suikerarme producten. Ook probiotische en biologische voeding valt onder deze categorie.

Belangstelling

Volgens GfK hebben ruim 13 miljoen huishoudens grote belangstelling voor deze producten, maar worden ze slechts door 4,2 miljoen huishoudens daadwerkelijk gekocht.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.