Droomsap Review en Ervaringen

Een slechte nachtrust kan erg frustrerend zijn. Je wilt gewoon slapen, maar het lukt niet. Je blijft maar woelen en ondertussen zie je de tijd op je wekkerradio steeds verder opschuiven. Gelukkig zijn er steeds meer middelen die je kunt gebruiken om hier iets aan te doen. Een van deze middelen is Droomsap van het Belgische bedrijf DromenWinkel.

mardanti sweet dreams kopen

Wat is Droomsap?

Droomsap is een drankje met daarin verschillende plantenextracten. Deze plantenextracten zouden op verschillende manieren moeten helpen om de slaap te bevorderen. Zo zou hop moeten helpen tegen overgangsklachten (zoals opvliegers), en werkt passiflora ontspannend en kalmerend. Deze kruidenextracten zijn aangevuld met een stof genaamd doxylamine succinaat. Deze stof zou je in slaap moeten laten vallen maar wordt door de Amirikaanse FDA tevens als een verslavende drug omschreven. (bron)

De Dosering van Droomsap

Je neemt een klein beetje in ongeveer een half uur tot een uur voordat je gaat slapen. Vervolgens zou je zo’n zeven tot acht uur moeten slapen. De kruidenextracten in Droomsap vormen een goede mix om jezelf te laten ontspannen voor het slapen en om de inslaap tijd te verkorten.

Voor wie is Droomsap geschikt?

Er zijn veel situaties waarin je Droomsap beter niet kunt gebruiken. Je kunt overgevoelig zijn voor een van de ingrediënten, zoals haver (gluten). Ook zijn er tal van andere situaties waarbij je het middel niet mag gebruiken. Zo kun je het niet gebruiken als je last hebt van epilepsie, apneu of als je astmamedicatie gebruikt. Ook zwangere en zogende vrouwen en kinderen onder de 12 jaar mogen het middel niet gebruiken.

Droomsap Ervaringen

Ben je op zoek naar echte ervaringen met Droomsap? Of wil je meer informatie overdit product? Lees dan verder.

In dit artikel ga ik je het volgende uitleggen:

 1. Werkt het echt, en zo ja hoe dan?
 2. Is Droomsap gevaarlijk?
 3. Wat zijn de ingrediënten?
 4. En nog veel en veel meer…

Bijwerkingen van Droomsap

Normaal gesproken testen wij de producten op proefpersonen. In het geval van Droomsap hebben wij dit niet gedaan. Als gevolg van een van de ingrediënten, doxylamine hebben wij afgezien van het middel. Doxylamine is in Nederland verboden. Dit komt omdat er zeer zware bijwerkingen zijn van het middel. Zo kun je duizelig worden en last krijgen van coördinatiestoornissen. Dit is erg gevaarlijk als je bijvoorbeeld ’s nachts naar het toilet moet of als je de volgende ochtend moet autorijden.

Ook de volgende dag kun je nog problemen ondervinden van doxylamine. Zo moet je blijven uitkijken als je de volgende dag gaat autorijden of machines moet bedienen. Een ander nadeel aan doxylamine is dat het verslavend kan zijn (bron). Wij vonden het geen goed idee om onze proefpersonen bloot te stellen aan een verslavende stof.

Is Droomsap Effectief?

We zijn erg benieuwd naar de manier waarop Droomsap de slaap beïnvloedt. Om deze reden hebben wij een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de verschillende ingrediënten.

Een van de ingrediënten is doxylamine. Dit is een slaapmiddel. Uit onderzoek is gebleken dat je weliswaar sneller in slaap valt van de stof, maar dat de kwaliteit van de slaap minder wordt (bron).

De plantenextracten in Droomsap doen wel wat ze moeten doen. Haver draagt bij aan een ontspannen gevoel (bron). Hop, een bestanddeel van bier, draagt bij aan de instandhouding van het dag- en nachtritme en zorgt voor een ontspannen gevoel (bron). Ook de extracten van de passiebloem kunnen ervoor zorgen dat je snel inslaapt. Het lijkt er wel op dat je wat minder diep slaapt als je passiebloem hebt ingenomen (bron). Bij dit onderzoek werden wel grote doseringen passiebloem gebruikt.

Droomsap en Alcohol

Al met al lijken de verschillende kruidenextracten in Droomsap een positieve invloed te hebben op de slaap. De producten zorgen ervoor dat je rustiger wordt en dat je beter kunt slapen. Droomsap mag in geen geval samen met alcohol worden gebruikt.

Wat kost Droomsap?

Je kunt de flessen in verschillende grootten kopen. De grootste fles is 500ml. Aangezien je iedere avond voor het slapen gaan 2ml van het drankje neemt, kun je lange tijd vooruit met zo’n fles. Je betaalt €44,95 (exclusief verzendkosten).

Is Droomsap geschikt voor Kinderen?

Het middel bevat de stof doxylamine. Het gebruik van doxylamine wordt in veel gevallen afgeraden. Het middel heeft een verslavende werking en heeft ernstige bijwerkingen zoals sufheid en duizeligheid. Het is dan ook niet voor niets dat het middel in Nederland verboden is. Het middel is zeker niet geschikt voor kinderen, ook voor volwassenen is dit product niet aan te raden.

Het zal je ongetwijfeld helpen bij slaapproblemen. Je kunt het middel beter verre van je houden omdat een van de ingrediënten, doxylamine, potentieel verslavend is en gevaarlijke bijwerkingen heeft. Je raakt gedesoriënteerd van deze stof en je kunt hierdoor ’s nachts vallen.

Droomsap Verboden in Nederland

Het middel is verboden in Nederland en gebruik kan in bepaalde situaties (bij gebruik van bepaalde medicijnen bijvoorbeeld) tot gevaarlijke situaties leiden.

Dit was dan ook een van de redenen dat wij het middel niet getest hebben op proefpersonen. Vanwege de mogelijk gevaarlijke bijwerkingen raden wij mensen dan ook af om het middel te proberen, zeker omdat er andere alternatieven zijn die geen gevaar de gezondheid opleveren.

Als je op zoek bent naar een middel tegen slaapproblemen, dan kun je beter een middel zoeken op basis van het natuurlijke ingrediënten. Sweet Dreams van Mardanti werkt volgens hetzelfde principe. Plantaardige extracten die je helpen ontspannen en zorgt ervoor dat je in slaap valt. in tegenstelling tot Droomsap is Sweet Dreams niet verslavend en goedgekeurd voor verkoop in Nederland en België.

Mocht je vragen hebben na het lezen van dit artikel, gebruik dan het reactieformulier onderaan deze pagina.

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

4 Reacties

  • kwestie van tijd volgens mij. Voedsel en warenautoriteiten hebben het druk met verboden middelen aanpakken.

 1. Helaas werkt droomsap niet voor mij niet, 5 dagen geprobeerd maar zonder resultaat.
  Mijn dochter heeft het ook ingenomen maar daar werkte het ook niet bij.
  zonde van het geld!

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.