Droomsap Review en Ervaringen

Een slechte nachtrust kan erg frustrerend zijn. Je wilt gewoon slapen, maar het lukt niet. Je blijft maar woelen en ondertussen zie je de tijd op je wekkerradio steeds verder opschuiven. Gelukkig zijn er steeds meer middelen die je kunt gebruiken om hier iets aan te doen. Een van deze middelen is Droomsap van het Belgische bedrijf DromenWinkel.

mardanti sweet dreams kopen

Droomsap Ervaringen

Ben je op zoek naar echte ervaringen met Droomsap? Of wil je meer informatie over dit product? Lees dan verder.

In dit artikel ga ik je het volgende uitleggen:

 1. Werkt het echt, en zo ja hoe dan?
 2. Is Droomsap gevaarlijk?
 3. Wat zijn de ingrediënten?
 4. En nog veel en veel meer…

Wat is Droomsap?

Droomsap is een drankje met daarin verschillende plantenextracten. Deze plantenextracten zouden op verschillende manieren moeten helpen om de slaap te bevorderen. Zo zou hop moeten helpen tegen overgangsklachten (zoals opvliegers), en werkt passiflora ontspannend en kalmerend. Deze kruidenextracten zijn aangevuld met een stof genaamd doxylamine succinaat. Deze stof zou je in slaap moeten laten vallen en wordt door de Amirikaanse FDA duidelijk omschreven. (bron)

De Dosering van Droomsap

Je neemt een klein beetje in ongeveer een half uur tot een uur voordat je gaat slapen. Vervolgens zou je zo’n zeven tot acht uur moeten slapen. De kruidenextracten in Droomsap vormen een goede mix om jezelf te laten ontspannen voor het slapen en om de inslaap tijd te verkorten.

Voor wie is Droomsap geschikt?

Er zijn veel situaties waarin je Droomsap beter niet kunt gebruiken. Je kunt overgevoelig zijn voor een van de ingrediënten, zoals haver (gluten). Ook zijn er tal van andere situaties waarbij je het middel niet mag gebruiken. Zo kun je het niet gebruiken als je last hebt van epilepsie, apneu of als je astmamedicatie gebruikt. Ook zwangere en zogende vrouwen en kinderen onder de 12 jaar mogen het middel niet gebruiken.

Bijwerkingen van Droomsap

Een van de de ingrediënten van droomsap is doxylamine. Mogelijke bijwerkingen van dit middel zijn duizeligheid, coördinatiestoornissen en een duf gevoel. Dit kan gevaarlijk zijn als je bijvoorbeeld ’s nachts naar het toilet moet of als je de volgende ochtend moet autorijden. In bepaalde situaties (bij gebruik van bepaalde medicijnen bijvoorbeeld) kan gebruik tot gevaarlijke situaties leiden. Overleg bij twijfel altijd eerst met je (huis)arts.

Is Droomsap Effectief?

We zijn erg benieuwd naar de manier waarop Droomsap de slaap beïnvloedt. Om deze reden hebben wij een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de verschillende ingrediënten.

Een van de ingrediënten is doxylamine. Dit is een slaapmiddel. Uit onderzoek is gebleken dat je weliswaar sneller in slaap valt van de stof, maar dat de kwaliteit van de slaap minder wordt (bron).

De plantenextracten in Droomsap doen wel wat ze moeten doen. Haver draagt bij aan een ontspannen gevoel (bron). Hop, een bestanddeel van bier, draagt bij aan de instandhouding van het dag- en nachtritme en zorgt voor een ontspannen gevoel (bron). Ook de extracten van de passiebloem kunnen ervoor zorgen dat je snel inslaapt. Het lijkt er wel op dat je wat minder diep slaapt als je passiebloem hebt ingenomen (bron). Bij dit onderzoek werden wel grote doseringen passiebloem gebruikt.

Droomsap en Alcohol

Al met al lijken de verschillende kruidenextracten in Droomsap een positieve invloed te hebben op de slaap. De producten zorgen ervoor dat je rustiger wordt en dat je beter kunt slapen. Droomsap mag in geen geval samen met alcohol worden gebruikt.

Wat kost Droomsap?

Je kunt de flessen in verschillende grootten kopen. De grootste fles is 500ml. Aangezien je iedere avond voor het slapen gaan 2ml van het drankje neemt, kun je lange tijd vooruit met zo’n fles. Je betaalt €44,95 (exclusief verzendkosten).

Is Droomsap geschikt voor Kinderen?

Het middel bevat de stof doxylamine. Het gebruik van doxylamine wordt in sommige gevallen afgeraden. Het kan bijwerkingen zoals sufheid en duizeligheid veroorzaken. Hierdoor is het gebruik voor kinderen niet aan te raden.

Is Droomsap Verboden in Nederland?

Droomsap wordt verkocht via een Belgische website en richt zich zowel op de Belgische als Nederlandse markt. Hierdoor moet het product naast de Belgische wetgeving voldoen aan de strenge eisen van de Nederlande Voedsel en Waren Autoriteit. (NVWA)

Alternatieven Droomsap

Als je op zoek bent naar een middel tegen slaapproblemen, dan kun je tegenwoordig kiezen uit een ruim assortiment slaapmiddelen op basis van het natuurlijke ingrediënten. In een ander artikel heb ik 10 populaire slaapmiddelen getest.

Mocht je vragen hebben na het lezen van dit artikel, gebruik dan het reactieformulier onderaan deze pagina.

9 Reacties

 1. Voor mij heeft en nu nog goed geholpen tijdens mijn ziekte sliep ik heel erg slecht maar na een tip heb ik droomsap geprobeerd en het werkt voor mij heel erg goed.
  Je moet gewoon de richtlijnen volgen en niet te veel nemen.
  En je hoeft het ook niet elke dag te gebruiken.

 2. Hoe kan vermeld worden dat droomsap in geen geval gebruikt mag worden in combinatie met alcohol?
  Er zit alcohol in droomsap, weliswaar een kleine hoeveelheid, maar toch…..

  • kwestie van tijd volgens mij. Voedsel en warenautoriteiten hebben het druk met verboden middelen aanpakken.

  • Bedrijf en product komen uit België, niet uit Nederland. Dus als je dat als Nederlander bestelt, sta je daar geheel vrij in.

 3. Helaas werkt droomsap niet voor mij niet, 5 dagen geprobeerd maar zonder resultaat.
  Mijn dochter heeft het ook ingenomen maar daar werkte het ook niet bij.
  zonde van het geld!

  • Ik , en velen met mij , zijn veel beter gaan slapen door droomsap dus heel jammer voor u maar voor mij werkt het uitstekend !

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.