Droog Trainen Academie Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Heb je altijd al een gespierder lichaam gewild en is het nooit echt gelukt om dat voor elkaar te krijgen. Dat is ook het verhaal van Rinus, een van de heren achter Droog Trainen Academie. Het lukte hem ook maar niet om gespierd te worden, totdat hij erachter kwam dat hij al jaren verkeerd bezig. Samen met Henry, zijn collega achter de Droog Trainen Academie, legde hij hun kennis en ervaringen vast en deelden deze in de vorm van het Droog Trainen Protocol.

Wat is Droog Trainen Academie?

De Droog Trainen Academie is een bedrijf dat het Droog Trainen Protocol uitbrengt. Dit is een programma dat je kunt volgen om je spiermassa te vergroten. Omdat mannen en vrouwen van elkaar verschillen, zijn er twee protocollen.

Het programma voor mannen bevat e-books over voeding en krachttraining. In het pakket voor de vrouwen zijn deze e-books vervangen door een lijst met voedingsproducten. Beide pakketten bevatten een e-book over het meten van je progressie. Op deze manier kun je eenvoudig zien of jij voortgang maakt en hoe. Je krijgt verder een macrocalculator waarmee je uit kunt vinden hoeveel jij kunt eten. Tot slot zijn er trainingsschema’s voorhanden, welke je gedurende de twaalf weken kunt gebruiken.

Voor wie is de Droog Trainen Academie geschikt?

Een succesvolle deelname aan de Droog Trainen Academie vraagt wel wat van je. Je moet gedurende een periode van twaalf weken meerdere keren per week trainen. Vervolgens moet je dit natuurlijk onderhouden. Tenzij je lichamelijke ongemakken hebt, bijvoorbeeld blessures, is de methode in principe geschikt voor iedereen die gespierd wil worden.

Is deelname aan de Droog Trainen Academie effectief?

Voor je deel gaat nemen aan de Droog Trainen Academie is het eerst belangrijk om te weten of het wel werkt. We bekijken daarvoor of de belangrijkste principes van het Protocol kloppen.

gratis schema-droogtrainen-12-weken-training-protocol-vrouwen
droogtrainen schema

Als eerste keken we naar het voorgestelde voedingspatroon. Hoewel afvallen niet per se het doel is van het protocol, is het wel van belang om hiernaar te kijken. Het protocol biedt door middel van de macrocalculator een goed middel om je hoeveelheid calorieën goed te bepalen. Dit is belangrijk omdat een calorietekort noodzakelijk is voor gewichtsverlies (bron). Genoeg eiwitten eten is wel belangrijk voor het in stand houden van je spiermassa (bron).

Dat krachttraining leidt tot spiermassa lijkt logisch. Studies laten ook zien wat wij al lange tijd weten, dat het een kwestie is van de lange adem voordat je resultaat merkt (bron). De gehele combinatie, het eten van minder calorieën in combinatie met krachttraining, zorgt voor een verlies aan vetmassa en meer spiermassa (bron). In andere woorden, de theorie die de Droog Trainen Academie je wil leren klopt.

Test met proefpersonen