Dr. Detoxbox

Afvallen in 2021

Een sapkuur is een populaire manier om af te vallen en te ontgiften. Het probleem is alleen dat het veel tijd kost om al deze sapjes te maken. Dr. Detoxbox heeft hier wat op bedacht en biedt pakketten aan met verschillende sapjes voor een sapkuur. In deze boxen vind je allerlei verschillende gezonde sapjes. Wij hebben deze sapjes voor je getest.

dr detox box review
dr detox box review

 

Wat is Dr. Detoxbox?

Dr. Detoxbox heeft een groot aantal pakketten voor sapkuren in de aanbieding. In deze pakketten krijg je allerlei sapjes voor een kuur van een of meerdere dagen. Gemiddeld bevat een dagdosering van een sapkuur minder dan 500 calorieën. Voordeel aan een sapkuur is dat je wel heel veel vitaminen, mineralen en andere plantaardige voedingsstoffen, zoals vezels en antioxidanten, binnen krijgt.

In sommige pakketten vind je niet alleen sapjes, maar ook shots. Dit zijn extra drankjes met daarin gezonde plantenextracten. Zo zijn er shots met kurkuma, gember en granaatappel.

Naast de pakketten voor langdurige sapkuren, kun je ook losse verpakkingen met sapjes bestellen. Je bestelt dan een doos met 6 flesjes van dezelfde soort.

De sappen van Dr. Detoxbox zijn geproduceerd met een speciale techniek waarbij een koude persing wordt toegepast. De sapjes zijn drie weken houdbaar, maar je kunt de sappen tot drie maanden bewaren als je ze invriest.

Dr. Detoxbox is opgericht door Jamahl Schoonhoven. Deze Amsterdamse ondernemer heeft meerdere bedrijven in de gezondheidsbranche. Zo heeft hij eerder een paar andere bedrijven gehad met gezondheidsproducten.

dr detox box duur
dr detox box duur

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is Dr. Detoxbox geschikt?

Niet iedereen kan een sapkuur uitvoeren. Het is niet verstandig om dit te doen als je zwanger bent, borstvoeding geeft of als je last hebt van een stofwisselingsziekte zoals diabetes. In dat laatste geval kun je het beste eerst een arts raadplegen voordat je gaat detoxen.

dr detox box ervaringen
dr detox box ervaringen

Hoe effectief is Dr. Detoxbox?

Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van ontgiftende producten. Er zijn zeker planten die helpen om gifstoffen af te voeren, zoals koriander en nori, maar deze vind je niet in de sappen van Dr. Detoxbox (bron). Kurkuma en gember helpen wel om te ontgiften (bron).

Als je langdurig een sapkuur volgt, is de kans groot dat je in een crashdieet terecht komt. Daar staat tegenover dat een kuur wel heel goed te combineren is met intermittent fasting, bijvoorbeeld in de 5:2 schedule (bron).

Een van de grootste problemen met de sappen van Dr. Detoxbox is het feit dat je de producten moet bewaren. Uit onderzoek blijkt dat het lang bewaren van de sappen, zelfs in de koelkast, ten koste gaat van de kwaliteit (bron).

Wat kost Dr. Detoxbox?

Reken per dag op een investering van tussen de €35 en €45 euro. Een traytje met zes flesjes sap kost ongeveer €25 euro, dus iets meer dan €4 per flesje.

Voordelen

We hebben het nog niet over de smaak gehad, maar de sappen smaken fantastisch. Je merkt dat er ingrediënten van goede kwaliteit zijn gebruikt. De pakketten zijn wat ons betreft iets te duur voor langdurig gebruik, maar ze zijn perfect geschikt om af en toe eens een korte detox te houden.

Nadelen

Het is niet mogelijk om zelf een pakket samen te stellen. Als jij een bepaald sapje niet lust, dan heb je wat dat betreft een probleem.

Conclusie

De sappen van Dr. Detoxbox zijn van matige kwaliteit. De sappen worden koudgeperst en er wordt gebruik gemaakt van goede ingrediënten. Voor de meeste mensen is de sapkuur te duur. Als je een week gaat detoxen ben je al snel €250 kwijt.

Bovendien is het niet heel verstandig om langdurig een sapdieet te volgen. De sappen zijn wat ons betreft uitstekend geschikt als je af en toe eens een sapkuur wilt volgen om te ontgiften.

 

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelMalezo Afslankband voor onderkin
Volgend artikelFoodspring Shapeshake 2.0

59 Reacties

 1. Vorig jaar ben ik begonnen met intermittent fasting waardoor ik eerst een kleine detox (obv groenten) gedaan heb en dan volgde mijn eetpatroon obv de kcal. Een jaar verder , nu, ben ik beetje aangekomen. En had graag een detox willen doen met sappen van dr. Blend. Zodoende ik me terug kan smijten in een gezonde eetpatroon en workouts.

 2. In januari bevallen van mijn 3e kindje. Nu nog 3 kilo eraf om weer op mijn gewicht te zijn van voor de kids. Ik merk dat ik door het dieeten wat vitaminen tekort kom, moe, minder mooie huid. Graag wil ik kijken of zo’n detox mij weer gezond en fit kan laten voelen en wie weet brengt het mij een stapje verder richting mijn einddoel.

 3. Ik wil graag weer afvallen, ben nu 2 jaar bezig met Koolhydraatarm eten . Was 19 kilo afgevallen maar ben weer aan gekomen . En val nu gewoon niet af meer gebruik ook veel medicijnen, en misschien is dit weer het zetje om af te vallen . Ik hoop het zo dat ik het mag proberen 🙏

 4. Ik wil dolgraag de sapkuur voor 3 dagen proberen. De gehele coronaperiode heb ik me aardig aan mijn vaste eetpatronen weten te houden, maar de laatste twee maanden lukt het op de één of andere manier niet meer en kan ik de verleidingen niet weerstaan. Ik ben wat aangekomen, zit niet lekker meer in m’n vel en zit in die negatieve spiraal!!!! Ik hoop door 3 dagen te detoxen de knop weer om te krijgen en op die manier weer in het juiste ritme te komen en die goede vibe weer vast te kunnen houden.

 5. Ik zou deze detox sapjes graag uittesten. Ik ben op zoek naar de juiste detox sapjes om mij fitter en gezonder te voelen en om de stap te maken naar een gezonde levensstijl. Ik ben enorm benieuwd naar dit product en zal het graag uittesten.

 6. Hi! Ik ben door de lockdown in een negatief patroon terecht geraakt wat betreft voeding, en heb steeds snackzin in ongezonde dingen. Ik zou graag met een detox weer on the right track willen komen! Het lijkt me fantastisch om deze detox uit te testen, het ziet er geweldig uit en ik ben razend benieuwd!

 7. Onlangs heb ik de diagnose fibromyalgie gekregen. Dit betekent veel last van mijn gewrichten en vermoeidheid. Een gezonde voeding en leefstijl is hierbij erg belangrijk. Ik hoop door middel van deze sappen een wat gezonder lichaam te krijgen en dat je daarbij wat kilo’s afvalt is natuurlijk ook mooi meegenomen.

 8. Ik zou graag een detox willen doen met sapjes maar nog niet de goede optie voor mij gevonden. Daarom zou ik deze kuur graag willen uittesten, heb t ook wel eens zelf gemaakt maar kant en klaar past beter bij mijn levensstijl

 9. Ik zou dit graag willen testen! Ik wil mijn lijf graag een boost geven met afvallen en mijn huid rustig krijgen door het ontgiftingsproces.

 10. Het lijkt me heel erg interessant om dit eens te proberen! Daarom zou ik het graag willen testen, als het bevalt kan ik dit vaker gaan doen.

 11. Goedemiddag,

  Het lijkt een interessant sapjeskuur! In de corona periode ben ik wat kilo’tjes aangekomen. Met het sporten en gezonder eten lukt het niet altijd even goed… Daarom zou ik met dit een nieuw start willen maken!

 12. Ik zou het graag willen uitproberen! Ik heb nooit echt een kuur sapje gedronken dus ben heel erg benieuwd :)