Donkerbruin brood niet altijd gezonder

Afvallen in 2021

Onderzoek van de Consumentenbond heeft uitgewezen dat consumenten vaak ‘gefopt’ worden. De bond onderzocht achttien ‘donkerbruine broden’ uit verschillende supermarkten en ontdekte dat het vaak de kleurstof is die de broden er donkerbruin en gezond uit laat zien.

Twee van de achttien geteste broden bleken slechts een beetje meer vezels te bevatten dan wit brood. Het betrof hier het donker- en meergranenbrood van Plus en Lidl. Het grootste deel van de donkere broden was vergelijkbaar met het lichtere tarwe- en volkorenbrood. Slechts vier broden bevatten daadwerkelijk meer vezels. Namelijk het Kamps Waldbrood en Zonnevolkorenbrood van C1000, het oerbrood van Super de Boer en Klooster dubbel donker pompoen van Lekker & Laag.

De bond raadt consumenten aan goed te kijken of de vereiste ingredienten als eerste op het etiket staan. Anders kunnen zij ook aan de bakker of supermarkt vragen of het brood voornamelijk uit volkoren(tarwe)meel bestaat.

Vezels helpen bij het gezond afslanken omdat vezels bijdragen aan een betere werking van de darmen. Afslanken gaat hierdoor sneller

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.