Donderdag Veggiedag

Belgie – Op donderdag 16 oktober -wereldvoedseldag- organiseert EVA vzw (Ethisch vegetarisch Alternatief) in het restaurant van het Vlaams Parlement een Donderdag Veggiedag.

Donderdag Veggiedag is een doorlopende campagne die de consument (en diverse sectoren) wil tonen dat donderdag voortaan veggiedag is en hem/haar ertoe te verleiden (tenminste) één keer in de week vegetarisch te eten. Op deze manier maakt de consument op een laagdrempelige manier kennis met vegetarisch eten, de voordelen van vegetarische voeding, en kan zijn/haar voedingspatroon evolueren in de richting van de overheidsaanbevelingen voor gezonde voeding. De consument wordt bovendien geïnformeerd over de ecologische voetafdruk en broeikasuitstoot van zijn/haar voeding en kan deze beperken.

De reden van een Donderdag Veggiedag in het Vlaams parlement is om de Vlaamse politici laten genieten van een heerlijk vegetarisch buffet en Donderdag Veggiedag meer in de publiciteit brengen. Wij zullen dit event in samenwerking met ISS catering organiseren. We willen enkele politici uitnodigen om op deze dag de vijf beleidsaanbevelingen voor vleesvermindering en een startkit in ontvangst te nemen: met een kookboek, een schort en een wok.

meer informatie: donderdagveggiedag.be


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.