Doe mee aan een onderzoek naar Obesitas

Afvallen in 2021

Mijn naam is Zerline, ik ben 22 jaar en ik zit in het laatste jaar van de opleiding CIOS/Sport Gezondheid Management.

Deze studie houdt zich onder andere bezig met het beweeg-gedrag van verschillende groepen zoals kinderen, ouderen, mensen met diabetes, mensen met ondergewicht en mensen met overgewicht (obesitas).

Mijn afstudeerproject gaat over mensen met obesitas. Iemand heeft obesitas als hij/zij een Body Mass Index* heeft van 30 of meer.

Wil je deelnemen aan dit onderzoek, dan kun je hier vrijblijvend een aanmeldingsformulier invullen.

cios

Ik onderzoek wat mensen met obesitas vinden van bewegen. Wat is de reden dat iemand wel of niet beweegt? Hoe ziet een ideale sportschool eruit? Waardoor raakt iemand gemotiveerd of juist gedemotiveerd?

Mijn doel is om een overzicht te hebben van gedrag-determinanten van deze doelgroep (waarom ze iets wel of niet doen) en kritische succesfactoren (wat er nodig is om te sporten bij een fitnesscentrum), zodat ik inzicht heb in wat deze doelgroep ‘beweegt’.
Ik heb bekeken wat er in de literatuur hierover wordt beschreven maar ben nu benieuwd hoe het in de praktijk zit!

Ik zoek een stuk of 10 mensen met obesitas die met mij individueel en anoniem zouden willen praten over zichzelf en hun mening t.a.v. bewegen.

Bent u of kent u iemand uit deze doelgroep, zou u mij dan willen helpen? Het interview vindt plaats bij fitnesscentrum Fitland te Oss op een tijdstip welke de geïnterviewde het beste schikt.

Wil je deelnemen aan dit onderzoek, dan kun je hier vrijblijvend een aanmeldingsformulier invullen.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,
Zerline

* Body Mass Index (BMI):

De BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht in kilo’s te delen door de lengte in meters en de uitkomst nog een keer te delen door de lengte.

Voorbeeld:
U bent 1.70 en u weegt 80 kilo

80/1.70 = 47.05

47.05/1.70 = 27.68 dus afgerond 28

wil je meer informatie over BMI lees dan dit artikel, en als je online jouw BMI wil testen dan kan dat hier.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.