Documentaire: Thuisonderwijs

Eerder dit jaar heeft de documaintaire “Rauw Waar een moeder besloot dat haar zoon van 11 enkel rauw eten mocht eten veel stof doen opwaaien. Kinderen die thuisonderwijs krijgen gaan niet naar school maar krijgen zoals de naam al doet vermoeden, thuis onderwijs. In veel gevallen worden de lessen door hun ouders verzorgd. Deze ouders zijn er heilig van overtuigd dat deze manier van onderwijs beter voor hun kroost is als het reguliere onderwijs.

Bekijk de documentaire: “onderzoek naar thuisonderwijs” welke eerder door één vandaag werd uitgezonden. Thuisonderwijs is niet officieel in de wet geregeld. Toch zijn er 170 kinderen die van hun ouders les krijgen en niet op een reguliere school zitten. Sharon Dijksma laat onderzoek doen naar deze kinderen die zijn vrijgesteld van de leerplicht en zal de Tweede Kamer na de zomer erover inlichten. Maar wat is thuisonderwijs? En waarom geven ouders hun kinderen liever zelf les? Een portret van twee gezinnen.

Thuisonderwijs, wijsheid of waanzin, wat is jouw mening?

bronnen: tros, avro, één vandaag, uitzendinggemist


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.