Dikkere 55-plusmannen leven langer

Afvallen in 2021

Goed nieuws voor oudere mannen met overgewicht. Ze leven gemiddeld anderhalf jaar langer als ze een beetje vet om hun middel hebben. Dit blijkt uit onderzoek van het demografisch instituut NIDI.

Zwaarlijvigheid biedt echter ook bij kwalen als een gebroken heup,betere kansen om te overleven.Magere mannen lopen het risico juist eerder te sterven.

De onderzoekers hebben alleen gekeken naar de levensverwachting.Ze leggen er de nadruk op dat overgewicht slecht is voor de gezondheid.Het aantal mensen dat zwaarlijvig is de laatste 20 jaar verdubbeld van 6 tot 12 procent.

bron: NOS-TT

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.