Dikke mensen eten meer dan ze denken

Start met KetoX

‘Ik kom al aan van een glas water!’ roepen dikkerds vaak. Toch eten ze Dikke mensen eten meerwaarschijnlijk meer dan ze denken. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen met overgewicht de hoeveelheid suiker die ze binnenkrijgen, onderschatten.

Een nieuwe urinetest kan nu echter aantonen hoeveel suiker mensen hebben gegeten.

Vitamine C
In een Britse studie werd een paar honderd vrijwilligers gevraagd bij te houden wat ze aten. Dat werd vergeleken met de uitslagen van urinetests waarin het suikergehalte werd gemeten. Daaruit bleek dat de mensen met overgewicht veel meer suiker binnenkregen dan ze hadden aangegeven. Ze overschatten overigens hun inname van vitamine C: die was veel lager dan ze dachten.

In het verleden suggereerde een aantal studies dat overgewicht niet gerelateerd was aan de inname van suiker. Die onderzoeken waren gebaseerd op self-reports en blijken nu dus onbetrouwbaar.

‘Deze resultaten laten zien wat we al langer vermoedden: dikke mensen kunnen ons niet precies vertellen wat ze werkelijk eten,’ aldus professor Sheila Bingham. Volgens haar kan de test meer inzicht geven in de echte eetgewoontes van dikke mensen en helpen met afvallen.

bron: NOS

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.