Dik door defect gen

Start met KetoX

Wijs niet langer met een beschuldigende vinger naar superdikke mensen. De kans is groot dat ze dik worden zonder extreem veel te eten.

De Ierse hoogleraar Steve O’Rahilly, verbonden aan de Britse universiteit Cambridge, heeft vijf genen ontdekt die ervoor zorgen dat mensen extreem overgewicht (obesitas) krijgen. Bij tachtig procent van de mensen met een ziekelijk overgewicht zijn kapotte genen de boosdoener.

O’Rahilly maakte zijn bevindingen gisteren in Rotterdam bekend tijdens de Lof der Geneeskunst-lezing van het Erasmus MC. ,,Een defect in het FTO-gen komt bij zestig procent van de mensen voor. Kinderen met een vader én een moeder met dat gen-defect zijn gemiddeld drie kilo zwaarder dan mensen met een gewoon FTO-gen.’’

Het kapotte gen zorgt niet voor een langzame verbranding van calorieën, maar voor een continu hongergevoel. ,,Het gen heeft invloed op de hypothalamus, een orgaan dat de eetlust beïnvloedt. Wie een normaal gen heeft, heeft geen trek als hij net heeft gegeten. Mensen met het defecte gen hebben altijd honger.’’

bron: ad

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.