“Dieetpleister slecht voor de gezondheid”

Start met KetoX

In de VS reageren ze enthousiast op een nieuw middel in de strijd tegen overgewicht. Slim Form Patch belooft kiloverlies zonder aangepast dieet. Maar professor Luc Van Gaal (UZA) waarschuwt voor de gevaren van deze dieetpleister.
De Slim Form Patch bevat extracten van blaaswier met een hoog gehalte aan jodium. Dat beweert via het schilklierhormoon in te werken op onze stofwisseling, waardoor het lichaam meer vet gaat verbranden. Tegelijk zou de pleister het hongergevoel stillen, waardoor je ’vanzelf’ minder voedsel opneemt.

Maar klopt hier ook wat van? ”Deze aanpak is ronduit gevaarlijk”, waarschuwt professor Luc Van Gaal, diensthoofd diabetologie van UZA.

Hyperactieve schildklier

”Overgewicht betekent een teveel aan vet dat moet worden weggewerkt door een aangepast dieet en een gezonde levenswijze. Deze pleister wil zogezegd het metabolisme stimuleren door de schildklier te verzadigen met jodium. Dat kan voor hyperactiviteit van de schildklier zorgen waardoor niet zozeer de vetmassa maar vooral magere massa zoals spieren en vocht wordt aangetast.”

“Risico’s zijn niet te onderschatten”

“Als je weet dat ons hart de belangrijkste spier is, zijn de risico’s niet te onderschatten. Zeker voor mensen die al een slecht werkende schildklier hebben. Er bestaan in de wetenschappelijke literatuur ook geen eensluidende adviezen dat zo’n aanpak via het schildklierhormoon obesitas zou bestrijden.”

bron: gva.be