Dieetpilletje voor Dikkiedik

Afvallen in 2021

In Nederland en België komt een geneesmiddel op de markt voor de behandeling van overgewicht bij honden. Dankzij het geneesmiddel kunnen honden afslanken en blijven ze langer leven.

Net als bij mensen vormt zwaarlijvigheid een groot probleem bij honden. Volgens onderzoek is ongeveer een derde van alle honden in Westerse landen te dik, in Nederland is dat bijna de helft. Honden worden te dik doordat ze te weinig bewegen en te veel eten. Wat dat betreft zijn het net mensen. Een te zware hond kan last krijgen van huid- en ademhalingsproblemen en hart- en vaatziekten. Een hond die een leven lang op zijn ideale gewicht blijft, wordt gemiddeld twee jaar ouder dan een te dikke hond. Een hond is te dik als je zijn ribben niet meer kan voelen, als hij moeite heeft moet lopen en als hij kortademig is.

Vorige maand verscheen ook op de Amerikaanse markt een speciale dieetpil voor honden. De pil zorgt ervoor dat honden minder honger hebben en dat ze minder vet opnemen. Volgens een organisatie van dierenartsen nemen steeds meer mensen in de Verenigde Staten een hond, terwijl ze geen tuin hebben om hun huisdier in rond te laten lopen. Vaak hebben ze ook geen tijd voor lange wandelingen en huren ze een paar keer per week een uitlaatservice in. Maar dan nog krijgen te meeste honden te weinig beweging.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.