vetvrij.com is een site voor en door jou! We bieden een onafhankelijk platform voor iedereen die informatie zoekt of wil delen over de onderwerpen voeding, gezondheid en dieet. De naam van deze website kan wellicht verwarrend overkomen, voor de duidelijkheid volgt hier een stukje historie. We zijn in 2004 begonnen met het vetvrij dieet. Inmiddels is vetvrij.com uitgegroeid tot een toonaangevende website waar je terecht kunt voor alles dat met dieet, voeding en gezondheid te maken heeft. Het is dus niet onze bedoeling om bezoekers een vetvrij voedingspatroon voor te schrijven. Sterker nog, het eten van de juiste vetten past goed binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.

In de loop der jaren hebben we verschillende auteurs, voedings- en gewichtsconsulenten de ruimte geboden om columns te publiceren. Op deze pagina kun je kennismaken met deze columnisten. De meesten van onderstaande columnisten zijn diëtiste of voedingsdeskundige. Ze geven je graag advies en beantwoorden vragen op het gebied van afvallen, voeding en gezondheid.

Zelf een column schrijven

Wil je zelf een column publiceren op deze website? Lees dan dit artikel meer informatie.

Irene Lelieveld

Irene is al enkele jaren actief bij ons op vetvrij.com. Ze is auto kinesioloog en voedingstherapeute en heeft een eigen voedingspraktijk met de toepasselijke naam ‘‘Persoonlijke Voedingspraktijk’’. Verder is Irene auteur van een aantal boeken over voeding en gezondheid. Bij Irene kun je terecht met al je gezondheidsklachten. Door middel van een unieke testmethode kan ze vaak opsporen waaraan het ligt en door middel van een aangepast voedingspatroon kun je weer een optimale gezondheid krijgen, verder test ze allergieën. Voor meer informatie kun je terecht op de persoonlijke pagina of website van Irene.

Ay Lin Kho

Ay Lin Kho heeft Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit gestudeerd en werkt al meer dan tien jaar in de marketingcommunicatie om de voedings-en gezondheidsboodschapaylinkho zo goed mogelijk over te brengen. Na twee jaar wonen en werken in China is ze teruggekomen met een boek voor consumenten over mijn passie voeding en gezondheid: Gezond & Blij zonder diëten. Ze ben actief in voedingscommunicatie en schrijft onder andere artikelen voor magazines en blogs. NutriKho de de naam van haar consultancy voor bedrijven en Ay Lin hoopt hiermee een grote slag te maken om mensen gezonder te laten eten en leven. Voeding speelt een grote rol bij het ziekteverzuim. Sinds de zomer van 2014 ben is ze hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek (NTVD). Wil je meer weten over Ay Lin, of heb je een vraag? Bezoek dan haar persoonlijke pagina.

Gerlinde Holster

Gerlinde Holster is in 2013 afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool. Ze mag zichzelf gerlindeofficieel diëtiste noemen. Als diëtist is Gerlinde een voorstander van een gezonde en gevarieerde voeding, in tegenstelling tot allerlei trends en crashdiëten waarbij de voeding vaak eenzijdig is. Als diëtist ben ik een voorstander van een gezonde en gevarieerde voeding, in tegenstelling tot allerlei trends en crashdiëten waarbij de voeding vaak eenzijdig is. Natuurlijk val je af en soms nog snel ook. Super toch? Nee! Hoe vaak hoor je niet dat men na het dieet weer aankomt in gewicht en in een jojo-situatie terecht komt. Al die moeite is dan voor niks geweest. Wil je meer weten? lees dan de columns van Gerlinde of vraag haar om advies.

Nicole Vrehen

Het motto van de enthousiaste Nicole Vrehen is dat je in principe alles mag eten, het gaat om de juiste combinaties maken. Eerst terug naar de basis en dan variëren. De cliënten van Nicole nicole_avatar-96x96krijgen een persoonlijk voedingsadvies, gebaseerd op hun levensstijl. Daarom is een uitgebreid intake gesprek van groot belang. Een overzicht van de columns die Nicole voor vetvrij.com heeft geschreven kun je hier vinden. Heb je vragen of wil je advies van Nicole? Gebruik dan dit formulier.

Marjo van Leeuwen

Marjo van Leeuwen is inmiddels de 60 jaar gepasseerd maar nog jong in hart en nieren. Haar interesse in voeding heeft ze al haar hele leven en hierdoor heeft ze veel kennis op dit gebied. marjoDoor de loop der jaren heeft ze bijna alle diëten uitgeprobeerd. Ruim 15 jaar geleden heeft ze een ommezwaai gemaakt en is zich steeds meer gaan verdiepen in voeding en wat voeding met het lichaam doet. Het heeft echter nog een poos geduurd voordat ze er wat mee ging doen. Pas op haar 55e is ze gaan studeren, eerst de opleiding orthomoleculaire voedings- en supplementen therapie, gewichtsconsulente en daarna op het HBO voedingsleer. Marjo is met recht een ervaringsexpert! Voor meer informatie, vragen en advies kun je haar persoonlijke pagina bezoeken.

Jesse van der Velde

Misschien heb je Jesse wel eens op TV gezien. Regelmatig verteld Jesse in gezondheidsprogramma’s op RTL4 en SBS6 over de essentie van het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding. Daarnaast is Jesse auteur van het jesseboek ‘Voor altijd Jong‘. Dit unieke boek geeft je een andere benadering op gewicht en gezondheid waardoor je bewust gemaakt wordt van het functioneren van je lichaam. Door de jaren heen heeft Jesse zich ontwikkeld als een betrouwbare partner voor iedereen die bewust en gezond in het leven staat. Door het juiste voedingspatroon verbetert je weerstand en krijg je meer energie. Jesse is een jonge gedreven gezondheidsfreak.

Wil je meer weten over Jesse, lees dan zijn biografie of een van de columns die Jesse voor vetvrij.com heeft geschreven.

Marischa ter Beek

Marischa is van jongs af aan een fanatiek sportster. Dat begon op jonge leeftijd met turnen op hoog niveau. Elke dag met veel plezier trainen, goed eten en voldoende slapen. Na het marischaturnen zijn veel andere sporten de revue gepasseerd als jazz- en breakdance, mountainbiken, hardlopen, fitness en kickboksen. Ze helpt iedereen die met begeleiding wil afvallen. Iedereen die een gezonde leefstijl wil aanleren, een voedingsschema wil of snel kilo’s kwijt wil kan bij mij terecht. Maricha vindt het een eer mensen te mogen helpen in een van de moeilijkste processen die ze door gaan. Ze is altijd op zoek naar nieuwe kansen. Heb je vragen een verantwoord voedingspatroon, of wil je kilo’s kwijt? Bezoek dan de persoonlijke pagina van Marischa.

 

Lisette Zwiggelaar

Lisette heeft een aantal gezonde en lekkere recepten voor vetvrij.com geschreven. De ingrediënten van mijn recepten kosten maximaal €1,50. Ik gebruik graag mooie, pure ingrediënten, dus geen pakjes en zakjes. En als het even kan, zelfs lisettebiologisch. Echt een uitdaging voor dat lage bedrag! Waarom? Omdat ik van koken hou, graag gezond en lekker eet maar hier niet teveel voor wil uitgeven als het niet hoeft. Bekijk de lijst met recepten die Lisette voor vetvrij.com heeft geschreven.

Bart van Veghel

Bart is personal trainer en eigenaar van “Gezond met Bart” en “Gemert Bootcamp”. Al van jongs af aan had Bart maar 1 passie: Sport. Het CIOS was dan ook een meer dan bartlogische stap. Na het CIOS heeft hij diverse cursussen en opleidingen gevolgd in de voeding en sport en jaren gewerkt als sportinstructeur. Naast het geven van personal training, bootcamp trainingen en online voedingsconsulten geeft hij workshops over voeding en beweging. Hij heeft vele cliënten begeleid met het succesvol werken aan persoonlijke doelen. Dit door middel van training in combinatie met voedingsadviezen. Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de columns die Bart voor vetvrij.com heeft geschreven.

Elisabeth van der Ark

Elisabeth is een gediplomeerd gewichtsconsulente en heeft behoorlijk wat diploma’s op het gebied van voeding en gezondheid. In 1991 heeft ze haar diploma voedingsleer gehaald. In 2001 heeft ze haar diploma gewichtsconsulente gehaald. In 2008 heeft ze haar diploma voeding voor kinderen gehaald. De missie van Elisabeth is om iedereen te verleiden tot een gezond en gevarieerd eetpatroon. Heb je een vraag of wil je advies van Elisabeth? Vul dan dit formulier in. Klik hier voor een overzicht van de columns die Elisabeth voor vetvrij.com heeft geschreven.

Carisia Bosman

Carisia kennen we van het ’10 weken slank plan’ maar vooral van BEP! BEP staat voor een Beter Eet Patroon en is een idee van Carisia Bosman. Op vetvrij.com kun je regelmatig een column over BEP vinden van Carisia. Meer weten over Carisia? Speciaal voor vetvrij.com heeft ze een biografie geschreven. Heb je een vraag of wil je advies van Carisia? Vul dan dit formulier in. Klik hier voor een overzicht van de columns die Carisia voor vetvrij.com heeft geschreven.

Titia Bakker

Titia uit Haarlem is counselor en gespecialiseerd in de psychologie van(di)eten. Lukt het je om psychische redenen niet om je streefgewicht te bereiken? Dan ben je bij Titia aan het juiste titiaadres. Zelf heeft ze jarenlang met haar gewicht geworsteld. “Als kind was ik al te zwaar. Vanaf mijn pubertijd probeerde ik regelmatig af te vallen, maar kwam weer aan als ik ‘gewoon’ ging eten. Op mijn 34e ging de knop om en heb ik mijn eetpatroon veranderd. Hierin heb ik gezocht naar slanke en gezonde voeding die ik lekker vond. Ik heb er bewust voor gekozen om geen honger te lijden; dat wilde ik mezelf niet aandoen.” Wil je meer weten? lees dan de columns van Titia of vraag haar om advies.

José van Amstel

José van Amstel-Reurekas is directeur en oprichter van SanaSlank Nederland, aanbieder van een compleet concept om af te vallen met het eiwitdieet. José is schrijfster van de boeken ‘Afvallen met het eiwitdieet’ en ‘Slank en op gewicht’. Ze is creatief, ze is gek op kunst en verzint graag nieuwe ideeën en recepten. Eén van haar favoriete hobby’s is koken. Ik wil zeker niet iedereen in een maatje 38 dwingen. Maar feit is wel dat we ons met een gezond gewicht ook mooier voelen.’ Heb je een vraag over José van Amstel of over het eiwitdieet? Of wil je advies? Vul dan dit formulier in.

Kirsten Flipse

Kirsten Flipse is gespecialiseerd op het gebied van sport en bewegen. Ze is eigenaresse van het bedrijf Health-Compact, waar zij haar klanten adviseert op het gebied van hormonale kirstendisbalansen in het lichaam, gezonde voeding en voedingssuppletie en begeleidt met personal training. Kirsten is gediplomeerd Trainer Hormoonfactoor en is tevens werkzaam in de psychiatrie waar zij mensen met geestelijke klachten helpt om door middel van bewegen en gezonde voeding(suppletie) weer in balans te komen. Wanneer je iets wilt weten over sport en bewegen, hormonale disbalans of voeding en suppletie, vraag haar dan om advies.

Isabelle Blaes

Isabelle is na haar studie Moderne Letterkunde al snel een heel andere kant op gegaan. Hoewel ze nog steeds veel leest, heeft ze haar werk gemaakt van haar isabelleandere grote interesse: de vraag hoe je met gemak gezond kan leven en tevreden (gelukkig) kan zijn. Sinds 2007 heeft ze haar eigen bedrijf en werkt ze o.a. als post HBO gecertificeerd leefstijlcoach voor Visiom. Isabelle is goed in je leren je dag zo in te richten, dat je leven leuker en gemakkelijker wordt en jijzelf gezonder en stralender. Mocht je een vraag aan Isabelle willen stellen, dan kan je altijd het reactieformulier invullen.

Tally Zangy

Tally Zangy heeft al van jongs af aan iets met voeding. Gefascineerd kon ze tally-smallkijken hoe haar moeder ingrediënten omtoverde tot een heerlijke maaltijd. Ze  hielp dan ook vaak mee in de keuken en heeft al vroeg leren koken. Een studie Voeding & Diëtetiek was dan ook een logisch gevolg. Na werkervaring in de food service en marketing heb ik nog mijn master in de Gezondheidswetenschappen behaald in twee afstudeerrichtingen: Beleid & Organisatie en Preventie & Volksgezondheid. Verder heb ik diverse cursussen gevolgd zoals NIMA-B en Voedselveiligheidsmanagement. Lees de columns van Tally of vraag haar om advies.

Jenny Bor

Jenny Bor is Hormoon- en Voedingscoach en gelooft in de kracht van de natuur en ons eigen zelfhelende vermogen. Zij hanteert een holistische benadering omdat het niet enkel om het aanpassen van voeding gaat maar om een balans tussen alle leefgebieden. Zo is, naast afvallen en hormonale disbalansen, emotioneel eten ook een van de pijlers waar ze zich regelmatig op richt. Verder heeft zij onder meer ervaring met het begeleiden van cliënten die Diabetes hebben, vermoeide bijnieren of bijvoorbeeld met overgangs- en menstruatieklachten kampen. Om een zo groot mogelijk publiek te kunnen bereiken, begeleidt Jenny cliënten voornamelijk online. Lees meer over haar opleidingen, ervaring, boeken en werkwijze op haar persoonlijke pagina.

Joey van Tienen

Joey van Tienen heeft een passie voor optimale gezondheid. De afgelopen 16joeyjaar heeft hij diverse opleidingen gevolgd omtrent gezondheid in de breedste zin van het woord. Dat wil zeggen, op het gebied van voeding, suppletie, sport en het mentale vlak. Regelmatig verzorgt Joey informatieve webinars die gratis toegankelijk zijn voor de bezoekers van vetvrij.com. Bezoek de persoonlijke pagina van Joey voor meer informatie.

Marian Schoen

Je kent het ongetwijfeld “Maandag begin ik echt” En dat doe je ook. Tot het weekend is en de borrelhapjes op tafel komen. Ook Marian was ooit 13 kilo zwaarder en zwaar gedemotiveerd en marianzag afslanken als een gevecht. Door patronen te doorbreken en blijvende veranderingen in haar voeding is ze haar overtollige kilo’s kwijtgeraakt. Nu werkt ze alweer een aantal jaar als afslankcoach en heeft ze door haar snellerslank trajecten vele klanten slanker en fitter de deur uit zien gaan. Dit door ze intensief te coachen en te wijzen op kleine stappen in gedragsverandering die een groot effect hebben op het reduceren van kilo’s. Vind je het ook lastig om vol je voornemens vol te houden? Dan is Marian de aangewezen persoon om je te helpen om je doel te bereiken. Bezoek haar persoonlijke pagina voor meer informatie.

Jasper Alblas

Jasper Alblas helpt niet alleen mensen met overgewicht, maar ook iedereen die op een bewuste en verantwoorde manier wil eten en leven. Jasper is een ervaringsdeskundige pur sang . Hij is Jasper-Alblaseen normale jongen die zich het lot van mensen met overgewicht, maar ook chronische gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, eczeem en slapeloosheid aantrok. Op basis van zijn eigen ervaringen heeft hij de geheimen van gezondheid achterhaald om daarmee zichzelf en ook andere mensen een beter leven te geven. Jasper ontdekte dat veel mensen denken dat ze gezond eten en leven, maar desondanks niet lekker in hun vel zitten. Om de reden hiervan te achterhalen is het van belang dat je weet hoe het menselijk lichaam werkt. Wil je meer weten over Jasper? Bezoek dan zijn persoonlijke pagina.

Jolanda Abma

Jolanda is zelfstandig BGN gewichts-consulente. Jolanda heeft als doel om een gezonde leefstijl voor iedereen mogelijk te maken met een gezond gewicht. Een gezonde leefstijl betekent voor Jolanda kiezen voor wat je doet. Met aandacht eten, met aandacht bewegen en voldoende aandacht besteden aan jezelf. Als leefstijlcoach helpt ze je je om goede,verantwoorde keuzes te maken om dingen juist wel of juist niet te doen. Heb je een vraag of wil je advies van Jolanda? Vul dan dit formulier in. Wil je meer weten over Jolanda? Lees dan haar biografie. Een overzicht van alle columns die Jolanda voor vetvrij.com heeft geschreven kun je hier vinden.

Carola van Kesteren

Carola van Kesteren is gediplomeerd en geregistreerd BGN-gewichtsconsulente. Ze carola-avataris gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met overgewicht en heeft als aandachtsgebied autisme. Ze is indicatiesteller bij het CIZ en columniste van vetvrij.com.

Kinderen en Overgewicht

Heb je vragen op het gebied van kinderen, voeding en overgewicht? stelt ze dan gerust. Carola zal proberen om je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Meer over Carola, en een overzicht van de columns die ze voor vetvrij.com heeft geschreven is te vinden op haar persoonlijke pagina.

Irma Kromhout-van Cappelle

Irma Kromhout-van Cappelle heeft na irma-kromhouthaar opleiding tot gewichtsconsulent ook een orthomoleculaire opleiding afgerond. Dit maakt dat Irma zich niet bezighoudt met het aantal calorieën in een product maar meer kijkt welke voedingsstoffen je nodig hebt om lekker in je vel te zitten en je goed te voelen. Columns en Advies van Irma.

Irma Meijer

Irma Meijer is sinds 2013 gediplomeerd gewichtscoach en aangesloten bij de irma-meyer-smallBeroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN). De opvatting van Irma is om moeders een gezond eetpatroon aan te lezen. Hierdoor kunnen de moeders het zelf doorgeven aan hun kinderen. Irma richt zich niet alleen op voedingsadvies, maar ook op een stukje timemanagement. Wil je meer weten? lees dan de columns van Irma of vraag haar om advies.

Conny Verbeek- de Jong

Conny heeft een praktijk in Bergen op Zoom als Orthomoleculair Voedingsspecialist onder de connynaam Orthologisch. Zij heeft 2 HBO opleidingen doorlopen, te weten: Orthomoleculair Voedingsspecialist en Fyto- en Voeding Specialist. Naast haar werk als Orthomoleculair Voedingsspecialist is Conny 20 jaar werkzaam geweest in het onderwijs en is er daardoor van overtuigd dat geen enkele vraag dom is en je altijd van anderen kan leren. Daarom wil zij altijd graag advies geven. Wil je meer weten over Conny? bezoek dan haar persoonlijk pagina.

Yvonne van den Hout

Yvonne van den Hout is moeder van 3 zoons. Van huis uit is ze doktersassistente en laborante en ze heeft veel inyvonne ziekenhuizen gewerkt. Zo’n 20 jaar geleden is ze de opleiding Sociale Dienstverlening gaan volgen en aansluitend daarop de opleiding Psychosociaal Werk. Inmiddels werkt Yvonne al zo’n 15 jaar met plezier in haar eigen praktijk, waarin zij heel veel mensen heeft kunnen helpen om hun problemen met eten en gewicht te overwinnen. Yvonne is auteur van het boek ‘Re(d)t je gewicht‘.

Heb je een vraag of wil je advies van Yvonne? Bezoek dan haar persoonlijke pagina op vetvrij.com

Dokter Frank van Berkum

Frank van Berkum is internist en als vasculair geneeskundige werkzaam aan de ziekenhuisgroep Twente. In 2009 werd Frank van Berkum via de Telegraaf landelijk bekend als Dr. Frank. In het verleden heeft Frank van Berkum deelgenomen aan verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van diverse diëten. Frank van Berkum heeft een gastcolumn geschreven voor vetvrij.com De enige officiële website van Dr. Frank kun je vinden op drfrank.nl.

Zelf een column schrijven

Wil je zelf een column publiceren op deze website? Lees dan deze informatie en meld je aan.