Dieet Pro Shakes worden al jaren veel gebruikt door mensen die willen afslanken. De ervaringen met Dieet Pro Shakes zijn over het algemeen bijzonder goed en er zijn veel succesverhalen van mensen die veel kilo’s hebben verloren. Om die reden zijn we dieper in de Pro Dieet shakes gedoken. Wij zetten de belangrijkste Dieet Pro Shakes ervaringen op een rijtje en onderzochten hoe deze ervaringen tot stand komen. Dit doen we door de werking van /dieet-pro-aanbiedingen.html te analyseren.

Dieet Pro Shakes ervaringen

Op het internet staan talloze Dieet Pro ervaringen. Zo kreeg het dieet veel publiciteit toen zangeres Lisa Lois bekend maakte dat zij dertig kilo had verloren. In een lange post op Facebook legde zij uit dat zij dat het gedaan door veel te sporten en door het gebruik van de Dieet Pro Shakes. Een van de pluspunten die Lisa Lois benoemt is dat een shake slechts 79 calorieën bevat, mits je deze alleen met water gebruikt.

Weinig calorieën

Dat een Dieet Shake Pro maar 79 calorieën bevat is goed nieuws. Als je verder gezond eet, betekent het namelijk dat je lichaam een tekort aan energie heeft uit voedingsstoffen. Dit tekort is de basis van het afvallen. Je lichaam kan op twee manieren met dit tekort omgaan. Óf je lichaam gaat je vetreserves gebruiken, óf je lichaam gaat de spiermassa opeten. In beide gevallen verlies je gewicht, maar we willen uiteraard graag dat ons lichaam, onze spiermassa intact laat.

Hier is gelukkig in voorzien door de afslankshake. De Dieet Pro Shakes bevatten bijna uitsluitend eiwitten en dit beschermt je spiermassa terwijl je afvalt. Je spieren worden voldoende gevoed door de eiwitten en in plaats daarvan kiest jouw lichaam ervoor om vet te gaan verbranden. Dit heeft twee voordelen. Allereerst wil je het vet verbranden om dit het grootste probleem oplevert voor je figuur. Ten tweede wil je de spiermassa in stand houden omdat je spieren ook in ruste een aantal calorieën verbruiken.

Bewezen werking van eiwitten

De werking van de Dieet Pro Shake is hiermee dus gebaseerd op bewezen principes. Het gebruik van eiwitten heeft daarnaast nog een aantal voordelen als je gewicht wilt verliezen. Zo zorgen de eiwitten voor een verzadigd gevoel. Dit zorgt ervoor dat je later op de dag minder snel een hongerig gevoel krijgt.

Dit heeft verschillende oorzaken. Zo is uit onderzoek gebleken dat een eiwitrijk ontbijt ervoor zorgt dat je later op de dag minder heftig reageert op verleidingen. Dit is zeker handig als je een dieet volgt met shakes die niet altijd even smakelijk zijn. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat je bloedsuikerwaarden minder schommelen. Als je bloedsuikerwaarden laag zijn, kan dit betekenen dat je honger krijgt.

Meer dan alleen de shake

Een andere uitgebreid beschreven Dieet Shakes Pro ervaring is die van (ook toevallig) Lisa. Lisa verloor in een periode van zes weken 15 kilo. Zij is 1.70 lang en woog 84 kilo toen zij startte met het gebruik van de Dieet Pro Shakes. Zes weken later woog zij 69 kilo De ervaringen van Lisa maken duidelijk dat het belangrijk is om het dieet van de Pro Dieet Shake te combineren met andere maatregelen op het gebied van voeding.

Lisa gaf bijvoorbeeld aan dat de inname van extra vezels heel goed hielp. Dit zorgt er namelijk voor  dat je stoelgang goed op peil blijft. Dit helpt uiteindelijk weer bij het verliezen van gewicht, maar het zorgt er ook voor dat je je een stuk beter voelt omdat je lichaam afvalstoffen sneller kwijt kan. Daarnaast heeft je lichaam de extra vezels wel nodig, omdat de shakes van zichzelf weinig voedingsvezels bevatten.

Vitaminen

Daarnaast had Lisa veel baat bij het gebruik van multivitaminen. Dit is vermoedelijk om dezelfde reden als bij de voedingsvezels. Omdat de shake veel eiwitten bevat en niet zoveel andere vitaminen en mineralen is het erg zinvol deze extra in te nemen via supplementen. Op het moment dat je te weinig vitaminen en mineralen binnen krijgt, is de kans groter dat je een hongergevoel houdt. Vooral als je ’s avonds honger krijgt is het makkelijk om iets ongezonds te gaan eten.

Slim combineren

Een goede strategie om extra vezels of vitaminen binnen te krijgen is om dit te combineren met de shake. Je kunt bijvoorbeeld wat granen toevoegen aan je shake of een lekkere groenteshake maken. Op deze manier kun je niet alleen variatie aanbrengen in de smaak van de shake, je krijgt ook veel extra voedingsstoffen binnen.

Het jojo-effect

Een van de grootste nadelen van het  een jojo-effect op het moment dat ze stoppen met het gebruik van de Dieet Pro Shakes. Dit kan veroorzaakt worden doordat er te snel afgebouwd wordt. Als je in een keer stopt met het gebruik van de shakes is de kans aanwezig dat er snel weer een aantal kilo’s bij komen. Het advies is dan ook om het gebruik van de shakes langzaam af te bouwen en om in plaats hiervan eiwitrijke producten (zoals bijvoorbeeld eieren, vlees of vis) en groenten te eten. Op deze manier blijf je dicht bij de voeding die je binnen krijgt tijdens het shakedieet. Overigens is het jojo-effect een stuk minder dan bij crash-diëten omdat je je spiermassa wel volledig in stand houdt.

Conclusie

Op basis van de Pro Dieet Shakes ervaringen is duidelijk dat het dieet over het algemeen zeer goed wekrt. Dit komt ook uit allerlei onderzoeken die gedaan zijn naar de shakes. Er is een goede wetenschappelijke basis dat het gebruik van eiwitshakes helpt om snel gewicht te verliezen. Wel is er hierbij meer nodig dan alleen de shakes. Het gebruik van voedingssupplementen, zoals bijvoorbeeld extra vezels en vitaminen en mineralen helpt om gewicht te verliezen.

Daarnaast is het van belang dat je anders gaat eten dan voorheen nadat je gestopt bent met de Pro Dieet Shakes. Dit klinkt logisch, maar bij veel mensen gaat het hier mis. Als je te abrupt stopt met de shakes of als je terugvalt in oude eetpatronen, dan is de kans heel groot dat je gaat jojo-en. Als je stopt met het gebruiken van de Pro Dieet Shakes, doe dat dan geleidelijk en eet vooral veel eiwitrijke producten en groente.

Groeten,

eline

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

1 reactie

 1. Goedenmiddag, ik ben zelf pakket bezorgster en dus overdag veel op de weg.
  Ik heb 2 smaken potten besteld & ga er woensdag mee beginnen.
  Maar nu zit ik met het feit ; sochtend kan ik als tussendoortje makkelijk fruit mee nemen.
  Maar wat zou ik dan als “standaard” tussendoor smiddags kunnen nemen ?

  En ik eet savonds rond 17:30/18:00
  Hoelaat moet ik dan sochtend en smiddags de shakes nemen ? En Hoelaat sochtends en smiddags de tussendoortjes.
  En hoe zit het met alcohol in het weekend.
  Mag dat wel 1 a 2 biertjes in een weekend of ?
  En de rest van de dag alleen water drinken toch ?

  Groetjes !
  En alvast bedankt voor de reactie

Klik hier voor meer ervaringen

Eline Blom
Mijn naam is Eline en ik heb voeding en diëtetiek gestudeerd en ben altijd een gedreven student geweest. Ik wil alles weten, alles weten van een ander en vooral al mijn kennis delen! Vooral de psychologie van het eetgedrag vind ik erg boeiend, want we kunnen nog zoveel weten over eten... dat wil nog niet betekenen dat we de juiste keuzes maken. Ook ik heb daarin mijn weg moeten zoeken. Het zou een schande zijn als ik het niet ook leuk zou vinden om in de keuken te staan, nieuwe producten te leren kennen en te weten wat die producten met mijn gezondheid doen. Tot slot houd ik héél erg van het opzoeken van mijn sportieve grenzen, iets waardoor ik lekker in mijn vel ga zitten.