Afvallen met Dieet Pro Gezond of Gevaarlijk?

Afvallen in 2021
Maaltijdvervangers en eiwitshakes worden al sinds jaar en dag gebruikt om te helpen bij afvallen. Dieet pro is zo’n afslankshake die je kunt gebruiken ter vervanging van je maaltijden.

 

Vloeibare maaltijdvervangers kunnen handig zijn als je snel gewicht wilt verliezen, maar bij langdurig gebruik krijg je last van mogelijke bijwerkingen.

dieetpro kortingcode

Twijfel je nog om dieet pro te gebruiken en wil je de juiste keuze maken? Lees dan eerst dit artikel.

Dit is wat je gaat ontdekken:

 • Welke ingrediënten er zitten in dieet pro
 • De ervaringen van dieet pro gebruikers
 • Of je met dieet pro sneller kunt afvallen
 • 5 nadelen waarom ik afvallen met shakes afraad

Wat is Dieet Pro?

Dieet pro is een merk van Nutri Dynamics dat verschillende voedingssupplementen en producten op het gebied van gezondheid, dieet en sport aanbiedt.

Volgens de leverancier is de dieet pro eiwitshake vrij van koolhydraten, vetten, suikers en gluten. Daarnaast is de afslank shake vezelrijk en bevat het verschillende mineralen en vitaminen.

Samenstelling voedingswaarden per shake
 • 79 calorieën
 • 0,4 gram vet (waarvan 0,3 gram verzadigd)
 • 0,8 gram koolhydraten (waarvan 0,8 gram suikers)
 • 18,2 gram eiwitten
 • 0,08 gram zout

De dieet pro shake is te verkrijgen in de volgende smaken:

 • Aardbei
 • Chocolade
 • Banaan
 • Vanille

Volgens de gebruiksaanwijzing is het de bedoeling dat je dagelijks twee shakes neemt als maaltijdvervanger: 1 shake als ontbijt en 1 shake als vervanging van de lunch. Het dieet pro afslankpoeder kun je mixen met (soja) melk of water.

Dieet Pro Shakes worden al jaren veel gebruikt door mensen die willen afslanken. De ervaringen met Dieet Pro Shakes zijn over het algemeen bijzonder goed en er zijn veel succesverhalen van mensen die veel kilo’s hebben verloren. Om die reden zijn we dieper in de Pro Dieet shakes gedoken. Wij zetten de belangrijkste Dieet Pro Shakes ervaringen op een rijtje en onderzochten hoe deze ervaringen tot stand komen. Dit doen we door de werking van Dieet Pro te analyseren.

Dieet Pro Shakes Ervaringen

Op het internet staan talloze Dieet Pro ervaringen. Zo kreeg het dieet veel publiciteit toen zangeres Lisa Lois bekend maakte dat zij dertig kilo had verloren. In een lange post op Facebook legde zij uit dat zij dat het gedaan door veel te sporten en door het gebruik van de Dieet Pro Shakes. Een van de pluspunten die Lisa Lois benoemt is dat een shake slechts 79 calorieën bevat, mits je deze alleen met water gebruikt.

Weinig calorieën

Dat een Dieet Shake Pro maar 79 calorieën bevat is goed nieuws. Als je verder gezond eet, betekent het namelijk dat je lichaam een tekort aan energie heeft uit voedingsstoffen. Dit tekort is de basis van het afvallen. Je lichaam kan op twee manieren met dit tekort omgaan. Óf je lichaam gaat je vetreserves gebruiken, óf je lichaam gaat de spiermassa opeten. In beide gevallen verlies je gewicht, maar we willen uiteraard graag dat ons lichaam, onze spiermassa intact laat. (bron)

Wil je Afvallen met Shakes  dan zijn de shakes van Dieet Pro een prima keuze. De Dieet Pro Shakes bevatten bijna uitsluitend eiwitten en dit beschermt je spiermassa terwijl je afvalt. Je spieren worden voldoende gevoed door de eiwitten en in plaats daarvan kiest jouw lichaam ervoor om vet te gaan verbranden. Dit heeft twee voordelen. Allereerst wil je het vet verbranden om dit het grootste probleem oplevert voor je figuur. Ten tweede wil je de spiermassa in stand houden omdat je spieren ook in ruste een aantal calorieën verbruiken. (bron)

Bewezen Werking van Eiwitten

De werking van de Dieet Pro Shake is hiermee dus gebaseerd op bewezen principes. Het gebruik van eiwitten heeft daarnaast nog een aantal voordelen als je gewicht wilt verliezen. Zo zorgen de eiwitten voor een verzadigd gevoel. Dit zorgt ervoor dat je later op de dag minder snel een hongerig gevoel krijgt.

Dit heeft verschillende oorzaken. Zo is uit onderzoek gebleken dat een eiwitrijk ontbijt ervoor zorgt dat je later op de dag