Dieet blijkt zinloos voor emotionele eter

Start met KetoX

Tatjana van Strien van de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft onderzoek gedaan naar de combinatie gewicht en eetgewoonten onder 1400 personen. Uit haar onderzoek komt naar voren dat 40% van de mensen met ernstig overgewicht emotionele eters zijn. Ze eten vooral veel wanneer ze zich slecht voelen. Eten geeft hun voldoening en vermindert stress.

Als deze groep aan een dieet begint is het bij voorbaat kansloos. Emotionele eters zijn niet gebaad bij een vermindering van de hoeveelheid voedsel, hier houden ze zich niet aan. Beter is een therapie die hun helpt om te gaan met hun emotionele dwang tot eten.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.