Diabetes Omkeren Methode Review en Ervaringen

Zelden maakt een product zo’n grootse claim als de Diabetes Omkeren Methode. Volgens de makers kun je binnen twaalf weken diabetes type 2 volledig omkeren. Een dergelijke claim moeten we wel onderzoeken. Doet de Diabetes Omkeren Methode wat het belooft?

De omkeren methode is een kookboek dat erop gericht is om beginnende diabetes type 2, ouderdomsdiabetes, aan te pakken. Deze vorm van diabetes treft veel Nederlanders, en de gevolgen kunnen groot zijn. Is het boek de moeite van de aanschaf waard, en helpt het echt om diabetes type 2 te voorkomen?

Diabetes Omkeren Methode Gratis Testen

Diabetes Omkeren Methode

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Diabetes Omkeren Methode ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 44 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Diabetes Omkeer Methode wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Boek Diabetes Omkeren Methode

De Diabetes Omkeren Methode is een online trainingsmethode van het bedrijf Online Gezondheid en Media uit het Friese Stiens. Volgens de makers houden artsen en medicijnfabrikanten jou afhankelijk van medicatie vanaf het moment dat er diabetes type 2 bij jou is geconstateerd.

De Diabetes Omkeren Methode bevat dan ook verschillende handvatten om door middel van voeding je diabetes type 2 te lijf te gaan. Het is een cursus met verschillende onderdelen. Twaalf weken lang krijg je begeleiding per e-mail. Verder krijg je gezonde recepten, een spiekbriefje en leer je een handige regel om te kunnen bepalen of een voedingsmiddel gezond voor jou is of niet.

Voor wie is de Diabetes Omkeren Recepten geschikt?

De Diabetes Omkeren Methode is geschikt voor iedereen die een (voorstadium van) diabetes Type 2 heeft. Heb je last van diabetes type 1, dan heb je niet zoveel aan de cursus, omdat de oorzaak dan anders is.

De Diabetes Omkeren Methode maakt een grote claim als het gaat om het bestrijden van Diabetes Type 2. Houd er rekening mee dat de gevolgen van diabetes groot kunnen zijn. Zo kan er orgaanschade optreden of kun je last krijgen van verminderd zicht. Daarnaast kunnen er ook problemen optreden door de schommelingen in bloedsuikerwaarden. Zodra je merkt dat je last krijgt van dergelijke symptomen is het toch verstandig om contact op te nemen met een arts.

Zijn Keer Diabetes om Recepten Effectief?

De Diabetes Omkeren Methode is een voedingsgerichte aanpak van de gevolgen van diabetes type 2. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat voeding inderdaad een grote rol kan spelen bij het voorkomen van grote gevolgen van diabetes type 2.

Al vroeg was duidelijk dat voeding een grote rol speelt bij het ontstaan van diabetes type 2. In tijden waarin er minder voeding voorhanden was, bijvoorbeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog, daalde de sterfte aan diabetes (bron).

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er een grotere kans is op diabetes type 2 als je veel gezoete dranken drinkt, veel snoep eet of veel rood vlees eet. Ook een hoge consumptie van witte rijst kan leiden tot diabetes. Daarentegen helpt het eten van groente in belangrijke mate bij het voorkomen van diabetes (bron). Een ander onderzoek vond dat diëten laag in calorieën een positieve bijdrage leverden, helemaal als dit een paleo-dieet was (bron). Dit houdt in dat je veel groente, fruit, noten, eieren, gevogelte en vis eet.

Diabetes Omkeerbaar Recepten

Gezien het feit dat de Diabetes Omkeren Methode gericht is op mensen met een ziekte, hebben wij het dieet niet laten testen door proefpersonen. Wel hebben we gekeken naar de methode zelf en of deze de wetenschappelijke inzichten volgt.

De uitgangspunten van de Diabetes Omkeren Methode zijn goed. De recepten, de maaltijdplanner en de regels die je krijgt volgen de wetenschappelijke theorie. De zogeheten K/V regel is een sterk principe om te beoordelen of je een voedingsmiddel wel of niet moet kopen/eten.

Het belangrijkste bezwaar is dat de uitgangspunten op het gebied van voeding relatief simpel zijn. Hoewel het iets te kort door de bocht is het hele dieet in een paar simpele principes samen te vatten. Eet niet te veel. Eet veel groente en fruit. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen met toegevoegde suikers.

Prediabetes Omkeren

De Prediabetes Omkeren Methode gaat volledig voorbij aan het feit dat lichaamsbeweging ook een rol speelt. Zo is er wetenschappelijk bewijs dat High Intensity Interval Training, een trainingsmethode waarbij je korte perioden heel intensief sport, bijdraagt aan het vergroten van de insulinegevoeligheid van de spieren (bron). Voeding is een belangrijkere factor dan sport, maar het is zeker de moeite waard om naast aanpassingen in je leefstijl ook meer te gaan sporten.

De Prediababetes Omkeren Methode is Online verkrijgbaar via deze actielink 

Wat is de Omkeren Methode?

De omkeren methode is een kookboek en bevat 112 verschillende recepten. Het boek bevat niet alleen recepten voor de drie hoofdmaaltijden van de dag, maar ook recepten voor toetjes. Tot slot zitten er basisrecepten in waarmee je naar hartenlust gezonde pizza’s, broodjes en wraps kunt maken.

De recepten in het kookboek zijn stuk voor stuk recepten die laag zijn in koolhydraten. In feite word je dus op het spoor gezet voor een koolhydraatarm dieet.

Voor wie is de Omkeren Methode geschikt?

Er zijn veel verschillende soorten recepten in de Omkeren Methode, dus ook als je last hebt van een allergie kun je het boek gebruiken. Je moet dan alleen bepaalde recepten overslaan. Alleen voor mensen die last hebben van een glutenallergie is de spoeling wat doen. De bakrecepten zijn voor hen niet interessant.

Is de Omkeren Methode effectief?

Het belangrijkste punt aan de Omkeren Methode is dat het maar een deel van de oplossing is. Een dieet dat laag is in koolhydraten kan inderdaad bijdragen aan het voorkomen van diabetes type 2 (bron), maar dit verschil is maar klein. Andere onderzoekers zeggen dat iedere vorm van dieet in principe kan helpen bij het voorkomen van diabetes type 2 (bron).

Om diabetes te voorkomen, heb je meer nodig dan alleen maar een aanpassing in je dieet. Beweging speelt ook een belangrijke rol bij het voorkomen van diabetes type 2 (bron). De rol van beweging is minstens even groot als de rol van het dieet.

Terug naar de Omkeren Methode zelf. De recepten in het boek zijn goed te volgen. De aanwijzingen zijn duidelijk. De recepten zijn over het algemeen ook niet ingewikkeld om te maken. Vrijwel alle ingrediënten zijn gewoon bij een kleine buurtsuper te koop.

Waar het boek te kort schiet is het geven van echte achtergrondinformatie. Je leert de achterliggende principes achter een koolhydraatarm dieet niet. Omdat je daarnaast ook niet leert dat je meer moet bewegen om diabetes type 2 te voorkomen, is de waarde van het boek beperkt.

Wat kost de Omkeren Methode

Je kunt de Omkeren Methode online bestellen. Je krijgt dan een papieren kookboek thuis.

Voordelen

De recepten voor de gezonde pizza, broodjes en wraps vormen een goede basis waar je eindeloos mee kunt variëren. De principes van de Diabetes Omkeren Methode zijn sterk en sluiten voor wat betreft voeding aan op de wetenschap.

Nadelen

Je leert geen achtergrondinformatie. Hierdoor is het niet mogelijk om zelf aan de slag te gaan met de principes achter de recepten. Daarnaast probeert de Diabetes Omkeren Methode wantrouwen te wekken in de reguliere gezondheidszorg. Dit kan gevaarlijk zijn. Als je merkt dat je last hebt van complicaties, dan moet je wel gewoon naar een arts gaan.

Conclusie

De Diabetes Omkeren Methode biedt goede principes op het gebied van voeding. De principes kunnen helpen bij het stilzetten van Diabetes type 2. Het programma is wat duur als je bekijkt dat je de meeste kennis wel op andere manier kunt krijgen. Daarnaast is er geen rol weggelegd voor andere oorzaken van diabetes, zoals een gebrek aan beweging en roken. De Omkeren Methode is een beetje beperkt. Voor €39,95, wat best aan de prijs is, krijg je alleen een kookboek met wat recepten. Je leert niet goed wat de achterliggende ideeën zijn. Als je koolhydraatarm wilt eten, dan kun je je €39,95 beter uitgeven. Er zijn andere (kook)boeken die je meer achtergrond geven.


4 Reacties

 1. Ik wil graag meedoen. Weet sinds twee weken zeker dat er sprake is van diabetes 2 (de symptomen had ik natuurlijk al herkend). Slik voor nu even Metformine, maar dat ga ik zeker niet voor altijd doen. Daarom: hard aan jet werk met o.a. mijn voeding. Ik kan daar best wat hulp bij gebruiken, anders dan ‘je mag niet dit…..je mag niet dat’. Ik zoek dus concrete voorbeelden en dat lijkt dit boek te bieden. Achtergrondkennis heb ik zo wel.

 2. Ik heb ook diabetes en probeer met veel bewegen en goed eten het in de hand te houden.
  Het lijkt mij een interessante manier om het eens uit te proberen.
  Mijn beurs is helaas smal en dan is gezond eten lastig.

 3. Mijn lijf heeft al zoveel geld gekost.
  Ben in 2007 diabetes getest maar ipv medicijnen alternatief gaan zoeken.
  Koolhydraatarm heeft het probleem opgelost maar val niet af dus deze methode maakt me nieuwsgierig en test graag mee

 4. Hi
  Ik wil het best testen
  ik heb pre-diabetes, tabletten, kwartaal/halfjaar controles en meet mijn glucose waarden zelf.
  Ik wil net beginnen met gewicht vermindering. BMI 25/26, 15-20kg minderen
  Het was me opgevallen toen mijn moeder vermagerde dat ze helemaal van de insuline afkwam.
  Ik ben benieuwd hoe dit kan helpen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.