DetoxOriginal Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Er zijn vele tientallen middelen op de markt die je helpen bij het ontgiften. Een van de nieuwste middelen op dit gebied is Detox Original. Dit product is over komen waaien uit Engeland, waar het al langer verkocht wordt. Is DetoxOriginal een verrijking voor de Nederlandse markt of voegt het weinig toe aan de bestaande producten op de markt?

Wat is DetoxOriginal?

Detox Original is een detoxcapsule met in totaal veertien verschillende ingrediënten. Belangrijkste ingrediënten in termen van hoeveelheid zijn cranberry, aloë vera en psylliumschil. Andere belangrijke ingrediënten zijn glucomannan, inuline, duindoorn en zoethoutwortelextract. Ook bevat DetoxOriginal probiotische bacteriën.

Detox Original komt in relatief grote en zware capsules. Dagelijks neem je drie van deze capsules in bij de maaltijd. Aangeraden wordt om de capsules te combineren met een dieet en voldoende lichaamsbeweging.

Voor wie is DetoxOriginal geschikt?

DetoxOriginal Review
DetoxOriginal Review

Detox Original is niet geschikt voor mensen die een medische aandoening hebben. Wil je het middel toch gebruiken, dan moet je contact opnemen met een arts. Ook als je last hebt van misselijkheid of slapeloosheid kun je beter stoppen met het gebruik van de capsules. Als laatste kunnen er sporen in de capsules zitten van verschillende allergenen.

Is DetoxOriginal Effectief?

We hebben Detox Original aan een uitgebreide wetenschappelijke analyse onderworpen om te kijken of het effectief kan zijn. Hieronder lees je de bevindingen voor de belangrijkste ingrediënten.

Cranberry-extract: De enige wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van cranberries laten zien dat ze helpen tegen blaasontsteking (bron). Handig, maar niet echt de werking waar je op hoopt bij een detox middel.

Aloë vera: Een van de best onderzochte traditionele medicijnen ter wereld. In een uitgebreide studie is alleen bewijs gevonden dat aloë vera een laxerende werking heeft (bron). Hier kleven bovendien gezondheidsrisico’s aan vanwege een stof die ook aanwezig is in de aloë vera. Wel zijn er aanwijzingen dat er een licht positief effect is op bloedsuikerwaarden.

Psylliumschil: psyllium zit boordevol met voedingsvezels (bron). Ook psyllium kan een goede uitwerking hebben op de bloedsuikerwaarden, maar heeft niet echt een ontgiftende werking.

Glucomannan: Wordt veel gebruikt om gewichtsverlies te stimuleren, maar werkt in de praktijk niet (bron).

Lactobacillus acidophilus: Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem (bron).

Gekeken naar de werking van de belangrijkste ingrediënten in de capsules, is duidelijk dat het geen ‘echt’ detoxmiddel is. De belangrijkste ingrediënten zijn zonder uitzondering goed voor je, maar hebben niet hetzelfde effect als een echte detox.

Wat kost DetoxOriginal

Een verpakking met 60 capsules kost €59,95. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 3 capsules per dag. Met een verpakking doe je dus zo’n drie weken. De totale prijs per dag is ongeveer €3.

Ingrediënten

De onderstaande afbeelding laat de ingrediënten van de capsules zien.