Detox Actief Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Het volgen van een Detox Kuur is enorm populair! Het is dan ook geen wonder dat deze kuren als paddestoelen uit de grond komen. Detox Actief is een nieuw product en samengesteld uit een unieke mix van natuurlijke bewezen ingrediënten. De vraag is of Detox Actief de moeite waard is, en wat zijn de alternatieven?

Tijd voor een Review

In dit artikel ga ik je onder andere het volgende uitleggen:

 1. Werkt Detox Actief echt?
 2. Wat is de reden dat detox kuren zo duur zijn?
 3. Wat is een Natuurlijke detox kuur?
 4. Is detox een placebo-effect?
 5. En nog veel en veel meer…

Detox Actief Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen zijn we op zoek naar mensen die Detox Actief hebben gebruikt. Wat is jouw ervaring met Detox Actief? Laat een reactie achter en deel jouw ervaring met ander bezoekers.

Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet. Start ook met dit Wetenschappelijk Bewezen Afslankproduct

Wat is een Detox Kuur?

Onstslakken, Ontgiften, Detoxen… Het komt allemaal op het zelfde neer. Hippe woorden die gebruikt worden om detox diëten te promoten. Maar wat is het eigenlijk? Het detox dieet is een kuur waarmee je met behulp van capsules of druppels je lichaam ontdoet van gifstoffen en afvalstoffen.

Je lichaam produceert dagelijks afvalstoffen en gelukkig kan je systeem hier uitstekend mee omgaan. Er zijn verschillende manieren waarom je lichaam op een natuurlijke manier afscheid neemt van deze opgeslagen afvalstoffen. Door het afvoeren van afvalstoffen krijt je metabolisme een boost en krijg je meer energie. Detoxen kan tevens een afslankende werking hebben. Hierover later meer.

De belangrijkste eigenschappen van een Detox Actief Kuur op een rijtje

 1. Ontgiften DetoxActief
 2. Afvoeren van afvalstoffen
 3. Stofwisseling verbeteren
 4. Vetverliezen
 5. Organen Ontlasten
 6. Lever Reinigen
 7. Vrije radicalen verwijderd
 8. Betere doorbloeding van het lichaam
 9. Snel afvallen
 10. Energieniveau verbeteren
 11. Blokkeren vetopslag

Maar hoe werkt een Detox Kuur eigenlijk? En mogen we vertrouwen op de gemaakte claims die de verschillende leveranciers ons doen geloven? Op basis van wetenschappelijk onderzoek ga ik je proberen uit te leggen hoe een Detox Kuur werkt en ga ik in op de voor- en nadelige effecten op je gezondheid.

In de meeste gevallen start een goede detox kuur met vasten, gevolgd door een streng dieet van fruit, groenten, water en allerlei vruchtensappen. Een van de doelen van een detox kuur is het reinigen van de darmen. Dit noemen we ook wel een natuurlijke detox. Ik wil graag de volgorder van een Natuurlijke Detox uiteenzetten:

 1. maximaal 3 dagen vasten
 2. Gedurende deze dagen drink je uitsluitend sapjes en water
 3. Antioxidantrijke voeding eten
 4. Uitsluiten van alcohol, koffie, sigaretten en suiker

Als er gebruik wordt gemaakt van supplementen zoals capsules of druppels dan spreken we over een farmaceutische detox. Detox Actief is zo’n kuur. Een farmaceutische detox claimt dat er uiteenlopende gezondheidsproblemen zoals overgewicht allergieën en chronische vermoeidheid kunnen worden verholpen (bron).

De vraag is of deze clams gegrond zijn. In het verleden hebben studies aangetoond dat er onvoldoende grondslag is om deze claims te onderbouwen (bron). Gewichtsverlies is een andere claim op detox die moeilijk kan worden onderbouwd (bron).

Nadelen van Detox Actief

Naast de mogelijke voordelen zijn een een aantel nadelen aan een Detox Kuur zoals Detox Actief. Denk hierbij aan:

 1. Stress
 2. Vermoeidheid
 3. Prikkelbaarheid
 4. Slechte adem
 5. Winderigheid
 6. Oprispingen

Vast staat dat de claims op Detox Actief niet wetenschappelijk zijn bewezen

Uiteraard zijn er ook een aantal voordelen

 1. Dorbreekt de dagelijkse, vaak ongezonde eet- en leefpartoon.
 2. Je eet en drinkt gezonder
 3. Eet en drinkt bewuster
 4. De vermijding van schadelijke stoffen (roken, alcohol)
 5. Je beweegt meer (actiever)
Afgezien van de medische claims zijn er een aantal andere zaken over Detox die je zou moeten weten voordat je start met een Detox Kuur. Het gewichtsverlies door middel van een detoxkuur is veelal van korte duur en sommige mensen ervaren het volgen van deze kuur als ‘lastig’ of ‘moeilijk vol te houden’. Een aantal studies hebben aangetoond dat het verminderen van calorie-inname de waarde van het cortisol stresshormoon in het lichaam aanzienlijk deed verhogen (bron, bron). De reden hiervan is dat je lichaam caloriebeperking ervaart als stressvol en gebruik maakt van de ‘spaarstand.

 

Leuk, maar welke Alternatieven zijn er?

In de aanhef van dit artikel heb ik aangegeven dat Detoxen enorm populair is. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat er veel alternatieven zijn voor een Detox Kuur. Over veel van deze kuren hebben we hier op vetvrij.com reviews geschreven en kun je echte ervaringen lezen van gebruikers. Ik heb meest besproken kuren voor je op een rij gezet:

KetoX24 Detox + Afslankkkuur

KetoX24 niet alleen de meest populaire kuur van dit moment, maar volgens ervaringen van gebruikers (lees de reacties onder de review) ook de meest effectieve Detox Kuur van dit moment. Omdat dit product zowel een reinigende werking (detox) als afslankend effect heeft kunnen we KetoX24 echter niet voor 100% als Detox Kuur bestempelen. Desondanks wil ik je deze afslankdruppels niet onthouden.

De voordelen van Detox Actief

Detox Kuren zoals DetoxActief zijn enorm populair. De reacties op internet zijn veelal positief en ik heb een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

De Detox formule kent een heleboel voordelen, waaronder:

 • Je hebt meer energie
 • Het reinigt je lichaam
 • Het ondersteunt de werking van de darmen
 • Het bevat natuurlijke ingrediënten
 • Het verhoogt de vetverbr