Het volgen van een Detox Kuur is enorm populair! Het is dan ook geen wonder dat deze kuren als paddestoelen uit de grond komen. DetoxActief is een nieuw product en samengesteld uit een unieke mix van natuurlijke bewezen ingrediënten. De vraag is of DetoxActief de moeite waard is, en wat zijn de alternatieven?

Tijd voor een Review

In dit artikel ga ik je onder andere het volgende uitleggen:

 1. Werkt DetoxActief echt?
 2. Wat is de reden dat detox kuren zo duur zijn?
 3. Wat is een Natuurlijke detox kuur?
 4. Is detox een placebo-effect?
 5. En nog veel en veel meer…

Ervaring met DetoxActief

Wat is jouw ervaring met een detoxkuur of DetoxActief in het algemeen? Gebruik het onderstaande reactieformulier of vul het facebook comment formulier in en deel jouw ervaring met dit product. Heb je vragen over het dit afslankproduct of het gebruik ervan? Ook dan kun je gebruik maken van de onderstaande formulieren. Alle reacties worden gepubliceerd, zowel positief als kritisch (negatief).We zijn benieuwd naar zowel jouw ervaring met het product, als je ervaring met de levering en aftersales. Commerciële reacties zijn ongewenst en worden verwijderd.

Wat is een Detox Kuur?

Onstslakken, Ontgiften, Detoxen… Het komt allemaal op het zelfde neer. Hippe woorden die gebruikt worden om detox diëten te promoten. Maar wat is het eigenlijk? Het detox dieet is een kuur waarmee je met behulp van capsules of druppels je lichaam ontdoet van gifstoffen en afvalstoffen.

Je lichaam produceert dagelijks afvalstoffen en gelukkig kan je systeem hier uitstekend mee omgaan. Er zijn verschillende manieren waarom je lichaam op een natuurlijke manier afscheid neemt van deze opgeslagen afvalstoffen. Door het afvoeren van afvalstoffen krijt je metabolisme een boost en krijg je meer energie. Detoxen kan tevens een afslankende werking hebben. Hierover later meer.

De belangrijkste eigenschappen van een DetoxActief Kuur op een rijtje

 1. OntgiftenDetoxActief
 2. Afvoeren van afvalstoffen
 3. Stofwisseling verbeteren
 4. Vetverliezen
 5. Organen Ontlasten
 6. Lever Reinigen
 7. Vrije radicalen verwijderd
 8. Betere doorbloeding van het lichaam
 9. Snel afvallen
 10. Energieniveau verbeteren
 11. Blokkeren vetopslag

Maar hoe werkt een Detox Kuur eigenlijk? En mogen we vertrouwen op de gemaakte claims die de verschillende leveranciers ons doen geloven? Op basis van wetenschappelijk onderzoek ga ik je proberen uit te leggen hoe een Detox Kuur werkt en ga ik in op de voor- en nadelige effecten op je gezondheid.

In de meeste gevallen start een goede detox kuur met vasten, gevolgd door een streng dieet van fruit, groenten, water en allerlei vruchtensappen. Een van de doelen van een detox kuur is het reinigen van de darmen. Dit noemen we ook wel een natuurlijke detox. Ik wil graag de volgorder van een Natuurlijke Detox uiteenzetten:

 1. maximaal 3 dagen vasten
 2. Gedurende deze dagen drink je uitsluitend sapjes en water
 3. Antioxidantrijke voeding eten
 4. Uitsluiten van alcohol, koffie, sigaretten en suiker

Als er gebruik wordt gemaakt van supplementen zoals capsules of druppels dan spreken we over een farmaceutische detox. DetoxActief is zo’n kuur. Een farmaceutische detox claimt dat er uiteenlopende gezondheidsproblemen zoals overgewicht allergieën en chronische vermoeidheid kunnen worden verholpen (bron).

De vraag is of deze clams gegrond zijn. In het verleden hebben studies aangetoond dat er onvoldoende grondslag is om deze claims te onderbouwen (bron). Gewichtsverlies is een andere claim op detox die moeilijk kan worden onderbouwd (bron).

Nadelen van DetoxActief

Naast de mogelijke voordelen zijn een een aantel nadelen aan een Detox Kuur zoals DetoxActief. Denk hierbij aan:

 1. Stress
 2. Vermoeidheid
 3. Prikkelbaarheid
 4. Slechte adem
 5. Winderigheid
 6. Oprispingen

Vast staat dat de claims op DetoxActief niet wetenschappelijk zijn bewezen

Uiteraard zijn er ook een aantal voordelen

 1. Je doorbreekt de dagelijkse, vaak ongezonde eet- en leefpartoon.
 2. Je eet en drinkt gezonder
 3. Je eet en drinkt bewuster
 4. De vermijding van schadelijke stoffen (roken, alcohol)
 5. Je beweegt meer (actiever)
Afgezien van de medische claims zijn er een aantal andere zaken over Detox die je zou moeten weten voordat je start met een Detox Kuur. Het gewichtsverlies door middel van een detoxkuur is veelal van korte duur en sommige mensen ervaren het volgen van deze kuur als ‘lastig’ of ‘moeilijk vol te houden’. Een aantal studies hebben aangetoond dat het verminderen van calorie-inname de waarde van het cortisol stresshormoon in het lichaam aanzienlijk deed verhogen (bron, bron). De reden hiervan is dat je lichaam caloriebeperking ervaart als stressvol en gebruik maakt van de ‘spaarstand.

 

Leuk, maar welke Alternatieven zijn er?

In de aanhef van dit artikel heb ik aangegeven dat Detoxen enorm populair is. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat er veel alternatieven zijn voor een Detox Kuur. Over veel van deze kuren hebben we hier op vetvrij.com reviews geschreven en kun je echte ervaringen lezen van gebruikers. Ik heb meest besproken kuren voor je op een rij gezet:

KetoX24

KetoX24 niet alleen de meest populaire kuur van dit moment, maar volgens ervaringen van gebruikers (lees de reacties onder de review) ook de meest effectieve Detox Kuur van dit moment. Omdat dit product zowel een reinigende werking (detox) als afslankend effect heeft kunnen we KetoX24 echter niet voor 100% als Detox Kuur bestempelen. Desondanks wil ik je deze afslankdruppels niet onthouden.

Gesponsorde BerichtenKetoX24 Review en Ervaringen

 

Detox Plus

Detox Plus Capsules Review en Ervaringen

 

Detox Formule

Detox Formule Review

 

De Natuurlijke Detox

De Natuurlijke Detox; Ebook Irene Lelieveld

 

Voet Detox Pleisters

Detox Pleisters Review

 

Detox Thee

SlimTea Detox Thee

 

De voordelen van DetoxActief

Detox Kuren zoals DetoxActief zijn enorm populair. De reacties op internet zijn veelal positief en ik heb een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

De Detox formule kent een heleboel voordelen, waaronder:

 • Je hebt meer energie
 • Het reinigt je lichaam
 • Het ondersteunt de werking van de darmen
 • Het bevat natuurlijke ingrediënten
 • Het verhoogt de vetverbranding en calorieverbranding
 • Je kan eenvoudig detoxen middels capsules
 • Verbranden van overtollig lichaamsvet
 • Het verwijderen van zware metalen
 • Vasten met tussenpozen

Nadelen

De ingrediënten in de DetoxActief zijn natuurlijk en veilig in gebruik. Let wel dat je voldoende water drinkt wanneer je de capsules inneemt. Dit is goed ter stimulering van het detoxen en ook noodzakelijk voor de goede werking van 1 van de actieve bestanddelen dat de Detox Formule. In dit geval is dat konjac. De vezels hierin kunnen heel erg uitzetten en zodoende ademhalingsproblemen veroorzaken. Drink daarom voldoende water.

Daarnaast kunnen de konjakvezels de werking van bepaalde medicijnen neutraliseren. Denk aan cholesterolverlagers en diabetes-medicatie.

Conclusie

Met de Detox formule werk je niet alleen aan je gewichtsdoelen. Het pakt je gezondheid aan door de opgeslagen afvalstoffen uit je lichaam af te voeren. Hierdoor kan je lichaam op een efficiënte manier vetten verbranden.

Ervaring met DetoxActief

Wat is jouw ervaring met een detoxkuur of DetoxActief in het algemeen? Gebruik het onderstaande reactieformulier of vul het facebook comment formulier in en deel jouw ervaring met dit product. Heb je vragen over het dit afslankproduct of het gebruik ervan? Ook dan kun je gebruik maken van de onderstaande formulieren. Alle reacties worden gepubliceerd, zowel positief als kritisch (negatief).We zijn benieuwd naar zowel jouw ervaring met het product, als je ervaring met de levering en aftersales. Commerciële reacties zijn ongewenst en worden verwijderd.

Gezonde Groeten,

natascha

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

20 Reacties

 1. Vuile vieze geld ratten zijn het !!!
  We moeten massaal op social media dit ten gronden richten !!!
  Had ook het pakketje terug gestuurd ivm ingrediënten die daarin zitten en die ik dus niet mag ivm allergie !!
  Had de envelop geopend maar niet het doosje ……. toch betalen !!!
  Vieze honden zijn het !!!
  Geen goed woord voor over !!!!
  Had ik maar een adres 😡

 2. Ik heb net alles in gevuld ik weet de prijs nog niet eens en stond pakketje word geleverd ik probeerde eerst invormatie te krijgen en nou ging ik zoeken ik weet niet hoe ik jullie moet bereiken dat kan toch niet

 3. Ik wil mijn doosje terug sturen omdat ik ze niet mag gebruiken van mijn arts, en mij rot voel . Ook krijg ik een enorme rekening voor deze 60 pillen, en die wil ik al helemaal niet. Waar kan ik ze naar toe sturen?

  met een vriendelijke groet,
  D.Keijzer

 4. Vreselijk dit heb het doosje ongeopend !!!!terug gestuurd ,wat blijkt word er beweerd dat het potje open was 😤Dus betalen !!!! Baal hier stevig van maar heb mijn lesje geleerd !!

 5. Wat een oplichterspraktijken!
  Terugsturen heeft geen zin. Ik had de pillen geprobeerd met hetzelfde resultaat, nl. GEEN resultaat. Ik heb het doosje terug gestuurd met een track en tracecode en ik kon herleiden dat het pakketje bezorgd was. Echter, omdat het doosje geopend was, moest ik alsnog betalen!
  Ik heb me hier vreselijk aan gestoord, maar uiteindelijk toch maar betaald om erger te voorkomen. Je kunt de advertentie ook nergens terugvinden. Misschien kunnen we dit ergens melden om andere slachtoffers te voorkomen?

  • Hallo Berthalamers,
   Terugsturen heeft geen zin. Ik had de pillen geprobeerd met hetzelfde resultaat, nl. geen resultaat. Ik heb het doosje terug gestuurd met een track en tracecode en ik kon herleiden dat het pakketje bezorgd was. Echter, omdat het doosje geopend was, moest ik alsnog betalen!
   Ik heb me hier vreselijk aan gestoord, maar uiteindelijk toch maar betaald om erger te voorkomen. Je kunt de advertentie ook nergens terugvinden. Misschien kunnen we dit ergens melden om andere slachtoffers te voorkomen?

 6. hallo ik heb detoxactief zo terug gestuurd als het bij mij aankwam in een envelop half open heb die pillen 2 weken genomen en vast gesteld dat het voor mij niet werkt dus terug gestuurd naar het adres dat ik met moeite kon ontcijferen op de envelop. Nu krijg ik dan een rekening van het incasso bureau over 84 euro.Het incassobureau geeft mij de raad mij aan u te wenden ivm mij van de lijst te halen.Jullie hebben een lijst met retouren daar sta ik in en nu moeten jullie dat aan het incasso bureau doorgeven Doen jullie dit niet en zou het incasso bureau alsnog geld willen innen dan ga ik hiermee een stapje verder want nergens kon je een fatsoenlijk adres vinden en de web-site is ook een tijd niet te bereiken geweest.Ik wacht op antwoord. het betreft factuurnr 1DXF2392. m.vr.gr .Marina

 7. Graag wil ik de pillen van detox actief retour sturen ivm het financiele plaatje. Waar kan het naartoe gestuurd worden? En ik heb per ongeluk mijn bestelbon/retourbon al weggegooid. Moet deze ook bij de rtour mee gestuurd worden? Zo ja, dan zou ik dat formulier graag alsnog per mail zsm willen ontvangen. Mvg, Eline

  • Terugsturen heeft geen zin. Ik had de pillen geprobeerd met hetzelfde resultaat, nl. geen resultaat. Ik heb het doosje terug gestuurd (De Beverspijken 7, 5221EE `s Hertogenbosch, maar volgens Frans Jacobs van klantenservice is hun adres op 7-D). Ik had het pakketje expres al met een track en tracecode verzonden en ik kon herleiden dat het pakketje bezorgd was. Echter, omdat het doosje geopend was, moest ik alsnog betalen!
   Ik heb me hier vreselijk aan gestoord, maar uiteindelijk toch maar betaald om erger te voorkomen. Je kunt de advertentie ook nergens terugvinden. Misschien kunnen we dit ergens melden om andere slachtoffers te voorkomen?

 8. Ik wacht ook op een retour adres! Factuur kwam een maand geleden en doosje 21 april. Ik wil het doosje terugsturen, maar ik krijg geen reactie! Aub een telefoonnummer klantenservice. Die is ook niet te vinden

 9. Ik wacht nog steeds op een retour adres.
  Ik krijg wel al 2 aanmaningen en dat ervaar ik als zeer onaangenaam.
  Graag zo snel mogelijk een reactie.
  Mevr.SHanraets

 10. Het innemen van detox actief is mij door arts afgeraden ivm met sterke cholesterol verlagers en diabetische 2.
  Het doosje is nog ONgeopend- kunt u mij een retour adres geven.
  Vriendelijke groeten, Mevrouw Hanraets

 11. Ik heb het product nu een week gebruikt en ben geen gram afgevallen. Ik wil het graag retourneren, kan dit?
  graag reactie.

 12. Gisteren ontving ik een pakketje detox actief van u. Ik wens vanaf nu geen artikelen meer te ontvangen.
  Wilt u mij een bevestiging sturen?

  Met vriendelijke groet,

  Edy Arnold

 13. Dit zijn inderdaad oplichters, niet in trappen. Ik had een gratis proefpakket besteld. Toen kreeg ik een pakketje thuis gestuurd, zonder verdere informatie erbij. Nu een maand later krijg ik een incassobureau brief binnen dat ik de factuur moet betalen en twee keer een verhoging met incassokosten. Ik heb eerder helemaal geen mail of brief over een factuur ontvangen. Onder de kosten van de pillen van 60,- kom ik niet uit, maar gelukkig hoefde ik de incassokosten van ruim 35 euro niet te betalen. Slechte zaak hoe deze mensen zaken doen! Bovendien werkt het product totaal niet, ik ben eerder aangekomen dan afgevallen

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com