Denta Seal Review en Ervaringen

In de drogisten zijn tal van voorbeelden te vinden van whitening mondverzorgingsproducten. Tandpasta’s en andere producten die je kunt gebruiken om je tanden witter te maken. Denta Seal is een product dat uitsluitend via internet verkrijgbaar is en dat belooft dit beter te doen.

Wat is Denta Seal?

Denta Seal is een tandpasta die belooft iets te doen aan gevoelige tanden en aan de verkleuring van tanden. Het belangrijkste ingrediënt van Denta Seal is hydroxylapatiet. Dit product wordt ook geleverd onder de naam nano-nhap®. Dit ingrediënt zou een beschermend laagje aanleggen over de tanden. Op deze manier beschermt het de tanden tegen pijnlijke sensaties (zoals van extreem koude of warme producten).

Denta Seal Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Denta Seal zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 21 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Denta Seal graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

denta seal ervaringen
denta seal ervaringen

Hydroxylapatiet is een mineraal dat een samenstelling is van chloor en kalk. Hydroxylapatiet is een van de belangrijkste grondstoffen van dierlijke botten. Het mineraal wordt daarom ook veel gebruikt bij implantaten, omdat het door het lichaam gezien wordt als lichaamseigen stof. Nano-nhap® is een vorm van hydroxylapatiet waarbij de stof is verwerkt tot hele kleine deeltjes.

Voor wie is Denta Seal geschikt?

Onze tanden verkleuren als gevolg van invloeden van buitenaf. De bekendste voorbeelden van gewoontes die zorgen voor verkleuringen in de tanden zijn roken en koffiedrinken. Denta Seal is het meest geschikt voor mensen die graag wittere tanden willen, maar de tandpasta belooft ook te beschermen tegen gevoelige tanden en gaatjes.

Hydroxylapatiet kan gewonnen worden uit dierlijke botten. Het zou dus kunnen zijn dat Denta Seal niet geschikt is voor vegetariërs.

Is Denta Seal effectief?

We weten uit tests van onder andere Tros Radar dat Whitening tandpasta’s niet erg effectief zijn bij het witter maken van de tanden. Dit maakt het nog interessanter om te bekijken of Denta Seal wel helpt. Dit hebben we uiteraard grondig getest.

Wetenschappelijk Bewijs

Er is uiteraard onderzoek gedaan naar de werking van nano-nhap®. In een van de onderzoeken is gekeken naar de werking van dit mineraal in de bescherming tegen gaatjes. Uit dit onderzoek kwam dat het middel ongeveer even effectief is als een tandpasta op basis van fluoride (bron). Een ander onderzoek laat zien dat nano-nhap® goed werkt tegen gevoelige tanden (bron)

In een Italiaans onderzoek naar tandbleekmiddelen op basis van waterstofperoxide is gebleken is dat kleine deeltjes hydroxylapatiet een beschermende werking hebben tegen de bijwerkingen van waterstofperoxide (bron). Veel mensen die waterstofperoxide gebruiken om hun tanden te bleken, krijgen last van extra gevoeligheid.

De Praktijktest

denta seal recensie getest
denta seal recensie getest

Op basis van de test verwachtten we dan ook niet al te veel van Denta Seal. Toch hebben we de tandpasta door een aantal mensen laten testen. Zes dames gebruikten namens ons een tube Denta Seal totdat deze op was. Een tandarts heeft kort naar de gebitten van de dames gekeken.

Eerst naar de mening van de dames. Zij vonden de tandpasta prima qua smaak en mondgevoel. Twee van de dames die last hadden van gevoelige tanden, merkten dat dit na verloop van tijd beter werd. De resultaten op het gebied van kleur waren iets beter dan we van tevoren hadden verwacht. De tanden van de meeste dames waren na vier weken een of twee tinten witter dan voorheen.

Bij andere whitening tandpasta’s gaat de wittere kleur nogal eens ten koste van de bescherming van de tanden (bron). De tanden worden wat ruwer en dit kan er uiteindelijk toe leiden dat de bescherming minder wordt. Volgens de tandarts was dit bij Denta Seal niet het geval.

Wat kost Denta Seal?

Denta Seal is uitsluitend via internet te bestellen. Het wordt geleverd in een mooie, luxe doosje en dito tube. De prijs van een tube van 75 ml is €49 en is uitsluitend online verkrijgbaar.

Voordelen

Denta Seal lijkt de tanden echt witter te maken. Het verschil is niet denderend, maar wel degelijk zichtbaar na een kleine maand. Tot slot biedt de tandpasta ook bescherming tegen gevoelige tanden. We hebben de werking van Denta Seal op dit gebied echter niet vergeleken met bijvoorbeeld Sensodyne.

denta seal
denta seal

Nadelen

Er zijn andere manieren om je tanden witter te maken. Zo kun je je tanden ook laten bleken bij een tandarts. Dit is meestal goedkoper dan het gebruik van een tandpasta als Denta Seal, zelfs als je naar een van de betere klinieken gaat.

Een verder nadeel bij Denta Seal is dat je het product niet gelijk kunt bestellen. Je moet je telefoonnummer opgeven, waarna een verkoper je terugbelt. Vrijwel iedereen wil een product gewoon kunnen bestellen zonder dat je een telefoongesprek moet aangaan waarbij iemand je misschien nog andere producten wil verkopen.

Conclusie

Denta Seal is een middel waarvan je hoopt dat het ooit eens tegen een betaalbare prijs bij de drogist komt te liggen. Op dit moment prijst Denta Seal zichzelf uit de markt. Dat is jammer, want de tandpasta heeft een meervoudige werking. Het maakt de tanden inderdaad iets witter, maar helpt ook tegen gevoelige tanden. Mocht Denta Seal ooit voor een eurootje of zes per tube bij de drogist liggen, dan zijn wij klant.

Gezonde Groeten,


37 Reacties

 1. Ook heb 30 jaar geleden een zeer nare ervaring bij een wortelkanaal gehad. De pijn ging door merg en been. De kies is alsnog getrokken.
  Ik heb jaren last van gevoelige tanden. Warme en koude dranken drink ik met rietje vanwege de pijn.
  Een tandarts bezoek durf ik niet aan. Daarom zou ik dit product graag willen testen.

 2. Ik wil Denta Seal graag voor u uittesten. Ik heb zeer gevoelige tanden en altijd een vieze smaak in mijn mond. Ik poets nu met parodontax omdat ik volgens mijn tandarts ook terugtrekkend tandvlees problemen heb. Ik zou hiervoor een zeer dure behandeling moeten ondergaan volledig op eigen kosten, dus niet vergoed door het ziekenfonds. Ik ben ten einde raad en wil alles proberen om zo lang mogelijk mijn eigen tanden te behouden. Alvast bedankt.

 3. Beste l.s,
  Graag zou ik de tandpasta testen. Mijn gebit is al zolang ik mij kan heugen een drama. Gevoelig, ontstekingen, donkergeel, beschadigd enz. De tandarts heb ik al zo vaak gezien, dat ik nu weerstand ervaar om heen te gaan. De kosten reizen tegenwoordig de pan uit. Ik overweeg een kunstgebit omdat de aanblik en de geur mij sociaal erg belemmeren.
  Ik verneem graag van u.
  Met vriendelijke groeten,
  Desiree van der Pol.

 4. Ik wil graag dit testen omdat mijn tanden maar niet witter worden. Ik wil ook mijn tanden niet laten bleken omdat het niet goed is.
  Ik wil kunnen lachen zonder mijn hand voor mijn mond te houden.
  Want ze zijn heel geel.

 5. Ik zou dit product willen proberen omdat ik extreme angst voor de tandarts heb een nu al 12 jaar niet meer op controle ben geweest. Nu beginnen mijn tanden kleine barsten te vertonen en kleuren ze bruin.

 6. Door dat ik een tand knarser ben zou ik dit product graag testen om te kijken of het helpt om mijn tanden toch iets te verbeteren en te beschermen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.