Denta Seal Review en Ervaringen

In de drogisten zijn tal van voorbeelden te vinden van whitening mondverzorgingsproducten. Tandpasta’s en andere producten die je kunt gebruiken om je tanden witter te maken. Denta Seal is een product dat uitsluitend via internet verkrijgbaar is en dat belooft dit beter te doen.

Denta Seal Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Denta Seal zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 21 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Denta Seal graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Denta Seal?

Denta Seal is een tandpasta die belooft iets te doen aan gevoelige tanden en aan de verkleuring van tanden. Het belangrijkste ingrediënt van Denta Seal is hydroxylapatiet. Dit product wordt ook geleverd onder de naam nano-nhap®. Dit ingrediënt zou een beschermend laagje aanleggen over de tanden. Op deze manier beschermt het de tanden tegen pijnlijke sensaties (zoals van extreem koude of warme producten).

denta seal ervaringen
denta seal ervaringen

Hydroxylapatiet is een mineraal dat een samenstelling is van chloor en kalk. Hydroxylapatiet is een van de belangrijkste grondstoffen van dierlijke botten. Het mineraal wordt daarom ook veel gebruikt bij implantaten, omdat het door het lichaam gezien wordt als lichaamseigen stof. Nano-nhap® is een vorm van hydroxylapatiet waarbij de stof is verwerkt tot hele kleine deeltjes.

Voor wie is Denta Seal geschikt?

Onze tanden verkleuren als gevolg van invloeden van buitenaf. De bekendste voorbeelden van gewoontes die zorgen voor verkleuringen in de tanden zijn roken en koffiedrinken. Denta Seal is het meest geschikt voor mensen die graag wittere tanden willen, maar de tandpasta belooft ook te beschermen tegen gevoelige tanden en gaatjes.

Hydroxylapatiet kan gewonnen worden uit dierlijke botten. Het zou dus kunnen zijn dat Denta Seal niet geschikt is voor vegetariërs.

Is Denta Seal effectief?

We weten uit tests van onder andere Tros Radar dat Whitening tandpasta’s niet erg effectief zijn bij het witter maken van de tanden. Dit maakt het nog interessanter om te bekijken of Denta Seal wel helpt. Dit hebben we uiteraard grondig getest.

Wetenschappelijk Bewijs

Er is uiteraard onderzoek gedaan naar de werking van nano-nhap®. In een van de onderzoeken is gekeken naar de werking van dit mineraal in de bescherming tegen gaatjes. Uit dit onderzoek kwam dat het middel ongeveer even effectief is als een tandpasta op basis van fluoride (bron). Een ander onderzoek laat zien dat nano-nhap® goed werkt tegen gevoelige tanden (bron)

In een Italiaans onderzoek naar tandbleekmiddelen op basis van waterstofperoxide is gebleken is dat kleine deeltjes hydroxylapatiet een beschermende werking hebben tegen de bijwerkingen van waterstofperoxide (bron). Veel mensen die waterstofperoxide gebruiken om hun tanden te bleken, krijgen last van extra gevoeligheid.

De Praktijktest

denta seal recensie getest
denta seal recensie getest

Op basis van de test verwachtten we dan ook niet al te veel van Denta Seal. Toch hebben we de tandpasta door een aantal mensen laten testen. Zes dames gebruikten namens ons een tube Denta Seal totdat deze op was. Een tandarts heeft kort naar de gebitten van de dames gekeken.

Eerst naar de mening van de dames. Zij vonden de tandpasta prima qua smaak en mondgevoel. Twee van de dames die last hadden van gevoelige tanden, merkten dat dit na verloop van tijd beter werd. De resultaten op het gebied van kleur waren iets beter dan we van tevoren hadden verwacht. De tanden van de meeste dames waren na vier weken een of twee tinten witter dan voorheen.

Bij andere whitening tandpasta’s gaat de wittere kleur nogal eens ten koste van de bescherming van de tanden (bron). De tanden worden wat ruwer en dit kan er uiteindelijk toe leiden dat de bescherming minder wordt. Volgens de tandarts was dit bij Denta Seal niet het geval.

Wat kost Denta Seal?

Denta Seal is uitsluitend via internet te bestellen. Het wordt geleverd in een mooie, luxe doosje en dito tube. De prijs van een tube van 75 ml is €49 en is uitsluitend online verkrijgbaar.

Voordelen

Denta Seal lijkt de tanden echt witter te maken. Het verschil is niet denderend, maar wel degelijk zichtbaar na een kleine maand. Tot slot biedt de tandpasta ook bescherming tegen gevoelige tanden. We hebben de werking van Denta Seal op dit gebied echter niet vergeleken met bijvoorbeeld Sensodyne.

denta seal
denta seal

Nadelen

Er zijn andere manieren om je tanden witter te maken. Zo kun je je tanden ook laten bleken bij een tandarts. Dit is meestal goedkoper dan het gebruik van een tandpasta als Denta Seal, zelfs als je naar een van de betere klinieken gaat.

Een verder nadeel bij Denta Seal is dat je het product niet gelijk kunt bestellen. Je moet je telefoonnummer opgeven, waarna een verkoper je terugbelt. Vrijwel iedereen wil een product gewoon kunnen bestellen zonder dat je een telefoongesprek moet aangaan waarbij iemand je misschien nog andere producten wil verkopen.

Conclusie

Denta Seal is een middel waarvan je hoopt dat het ooit eens tegen een betaalbare prijs bij de drogist komt te liggen. Op dit moment prijst Denta Seal zichzelf uit de markt. Dat is jammer, want de tandpasta heeft een meervoudige werking. Het maakt de tanden inderdaad iets witter, maar helpt ook tegen gevoelige tanden. Mocht Denta Seal ooit voor een eurootje of zes per tube bij de drogist liggen, dan zijn wij klant.

Gezonde Groeten,

83 Reacties

 1. Ik heb goede recensies over dit product gelezen en wil het met mijn gezin proberen en als het bevalt, dan worden we zeker vaste klant!

 2. Ik zou dit super graag willen testen omdat mijn tanden gezien mijn oudere leeftijd niet meer zo wit zijn. Ik ben ook bang voor de tandarts en als dit werkt zou het een fijne uitkomst zijn voor mij 😀

 3. Ik zou graag met gratis tester het willen uitproberen voor ik er een bestel.
  Ik heb hiervoor al een paar tandpasta’s gebruikt die ook zeiden dat je tanden er witter van zou worden. Maar helaas geen veranderingen. Dus zou het het graag eerst willen uitproberen met een gratis tester als dat mogelijk is. Mvg. Gul

 4. Ik heb meerdere tandpasta’s geen een bevalt mij. Ik wil graag denta seal testen. Ik weet het dat het best prijzig is, maar voor mij gebit heb ik dat geld er wel voor over. Voor dat ik bestel leek mij het verstandig om het eerst gratis te testen, als het mij dan bevalt, ben ik bereid om meerdere te bestellen.

 5. Volgens de advertentie zou het kleine gaatjes en scheurtjes dichten. Aangezien ik altijd bij een tandarts bezoek gaatjes heb, zou ik dit product graag proberen. Voor mij zou het mooi meegenomen zijn als mijn tanden witter worden.

 6. Ik zou dit product graag willen uitproberen zodat mijn tanden weer witter worden, terugtrekkend tandvlees en gevoelige tanden kan voorkomen

 7. Nu ik wat ouder ben zien mijn tanden er toch minder wit en niet zo glad meer uit. Zou graag zien of daar door Denta Seal verandering in kan komen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.