Afvallen in 2021

Columns schrijven

Maandag 6:00 begint de week weer. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten waar ik werk, heeft een workshop columns schrijven gepland. Drie mensen nieuw in het hoofdbestuur en twee nieuwe medewerkers op kantoor die om beurten een column moeten schrijven voor NVD’s nieuwsbrief. Dit was de aanleiding om een cursus te organiseren. Vandaag ga ook ik dus deze workshop Ay-Lin-fotoblog-prikkeldraad1 columns schrijven volgen. De eindredacteur waar ik mee samenwerk verzorgt deze. Het lijkt me leuk om Jaap van Texperts bezig te zien. Vorige week lag er op mijn bureau een verrassing en reminder voor deze middag, een vlijmscherme boodschap voor me die ik naast mijn computer kan houden om telkens weer scherp te zijn op mijn teksten en boodschap.

De maandag na werk is bij mij altijd gehaast want om 20:00 heb ik volleybaltraing en daarvoor wil ik gekookt en gegeten hebben zonder dat ik daar tijdens het blokken en aanvallen last van heb. Vandaag is het niet een training maar een wedstrijd dus eigenlijk nog belangrijker om op tijd te eten, er moet echt gepresteerd worden.

Voedingslezingen op hoogste niveau Gezond & Blij Ay Lin Kho

Dinsdag is het ook weer een interessante dag. Een deel op de redactie van het Nederlands Tijdscrhift voor Voeding en Gezondheid en in de middag naar Utrecht om naar een lezing te gaan over infecties en chronische inflammatoire ziektes. De Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen organiseert dit. Ik ben daar lid van. Ook zullen er veel voedingswetenschappers aanwezig zijn dus altijd interessant voor mij om ook op het hoogste niveau bij te blijven.

NutriKho in Eindhoven, Arnhem en Leiden

Woensdag en donderdag zijn mijn NutriKho-werkdagen. Dan werk ik veel voor Gezond & Blij zonder diëten, mijn boek. Zo is er vandaag een interview met me over mijn boek voor de lokale Ay-Lin-fotoblog-fiets kranten, als deze het oppikken ten minste. Hopen dat zo langzaamaan mijn boek bekend wordt en van mond-tot-mond naar een groter publiek gaat. De psychologische tips om onbewust meer of minder te eten en de onderbouwde achtergrondinformatie is de oplossing om je gezond te voelen en de uitdagingen van dag tot dag te trotseren, geen diëten volgen dus! Als ik voor NutriKho werk doe ik dat meestal bij Seats2Meet. Erg prettig om met andere ondernemers samen te werken in een motiverende ruimte.

Arnhem Rijnland

In de ochtend heb ik een telefoonafspraak met een vrouw van Slowfoods Rijnland. We gaan kijken of ik een avond een voedingspresentatie kan verzorgen en hoe ik kan bijdragen aan het Smaakevent wat in het najaar, in september weer in Arnhem wordt georganiseerd. Vorig jaar heb ik twee lezigen gegeven en dat was een succes. Op mijn presentatie, die naast de grote presentatie in de zaal naast me plaatsvond waren er bij beide presentaties ongeveer vijftien man aanwezig. Bij een andere presentatie na mij wat over een receptenboek ging was er niemand, waardoor ze helaas teleurgesteld naar huis ging. Dit jaar ga ik in de grote zaal presenteren. Dus ook hier geldt: klein beginnen…

Museum Boerhaave Leiden