Paleo Dieet Ervaring van Joke

Afvallen in 2021

column over het Paleo of Oerdieet door Joke de Jong

“De afslankmethode die werkt bestaat”……niet.

En toch blijven we in dat ene wondermiddel geloven. Jaren geleden toen ik advies gaf over afslankproducten in een drogist en iemand vroeg mij “werkt dit echt?” kon ik het niet laten om te zeggen dat; als er 1 pil was op de wereld die echt werkte, dan was er niemand te zwaar. Gelukkig waardeerde mensen deze nuchtere kijk en adviseerde ik daarna verder. Ik was zelf ook te zwaar en ook al was ik eerlijk naar de klanten en geloofde ik in mijn eigen leuzen ,toch probeerde ik ook hier en daar een appelazijntje, een spray, een trilapparaat…want ja, je weet maar nooit…Helemaal als je op beweging en voeding let en suikers laat staan en het lukt je dan nog niet om af te vallen, dan wordt je wanhopig.

[thrive_leads id=’44924′]

Maar voor al die mensen die van alles hebben geprobeerd en het maar niet lukt; waarvan sommige hun geloof niet meer in een dieet kunnen vestigen…De afslankpil bestaat misschien niet maar de ultieme afslankmethode wel! Mijn wens is echt dat iedereen dit gaat proberen, want als je doorzet dan wil je net als ik nooit meer terug!

[quote_box_right]Omdat vetvrij.com is uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van dieet en voeding mag ik je tijdelijk een gratis receptenboek aanbieden. Dit receptenboek bevat voldoende recepten voor een complete week Paleo.[/quote_box_right]

Waar heb ik het over? Het ahah- gevoel, het eureka en het puzzelstukje dat de puzzel compleet maakt. Het oerdieet oftewel paleo. Ik hoop dat je nu meteen iets te binnen schiet. Bijvoorbeeld een naam als Cordain of Melchior Meijer maar zo niet, in mijn eigen woorden is het een levensstijl waarin je geen brood, pasta, aardappels, rijst of wat voor granen dan ook eet. En heel belangrijk geen ‘geproduceerde’ ‘voedingsmiddelen’, let op de voeding staat tussen haakjes en dat is niet voor niets. Chips, koekjes en zakjes kruidenmix zijn als je erover nadenkt natuurlijk zo ver van onze natuurlijk voedsel verwijderd dat het eigenlijk wel logisch is dat we dat juist zouden moeten mijden en dat als we het bij groente, vis, fruit, noten zaden en mager vlees houden we ons echt sterk zullen voelen en lekker in ons vel zullen zitten.

Gratis Paleo Cursus

De 11 delige Paleo Cursus zorgt ervoor dat je vol energie en weer oersterk je dag door kan. Er zijn veel manieren om samen met mij uw gezondheid te verbeteren door middel van Paleo. In het boek “de Paleo Revolutie” van Mitchel van Duren kun je alles lezen over het paleo programma en leer je om deze levensstijl jezelf eigen te maken.

Voor vele klinkt dit als een opgave, ja maar ik kan niet zonder dit of dat. Bedenk dan zou je niet graag niet meer afhankelijk willen zijn? Dat je perse dit of dat moet eten, dat je niet van huis kan zonder te eten.. dat je als je je slap voelt maar snel het eerste pakt wat je tegenkomt, een snickers als ontbijt zodat je weer een energie boost krijgt. Maar al die snelle suikers maken ons ziek. Je denkt goed bezig te zijn met een plak ontbijtkoek als ontbijt maar door de suikers krijg je ook een snelle opleving maar ook weer een dip en dan voel je je slap en moet je weer eten. Uiteindelijk is een schommelend bloedsuiker funest voor je lichaam.