De Afslankclub

Afvallen in 2021

Eet je om te leven of leef je om te eten? Het is een uitspraak van een cliënte van mij, die me vertelde hoezeer ze in de ban van eten was geraakt. Eten is een onderdeel van je leven. Een belangrijk onderdeel weliswaar, maar toch, het moet je leven niet beheersen of een groot deel van je dag en/of je gedachten in beslag nemen.

Er is niets mis met eten. Dat is het verschil tussen de methode in dit boek en de diverse dieetmethodes die je aangeboden krijgt via de media. Je weet wat je eet en wat je lekker vindt en ik neem aan dat je als volwassen mens niet zit te wachten om op je `fouten’ gewezen te worden.

We hoeven eten niet te vervangen door shakes of maaltijdrepen om af te vallen. Gezond en voedzaam eten maakt ons, mits we dat vanuit een normaal patroon doen, niet dik. We worden dik van de tussendoortjes, hapjes, snacks en etenswaren met weinig tot geen voedingswaarde die wel veel calorieën bevatten. Ik ga je laten kijken naar een nieuwe methode zodat je inziet waarom je eet en wat je graag wilt eten. Niet eten, tijdelijk of permanent, of welke vervanging voor eten dan ook, is een krachtmeting die onnatuurlijk is. Eten hoort bij het leven en draagt bij tot vreugde en welzijn. Als jij net als ik van koken houdt en met plezier boodschappen doet, dan is een gevulde ijskast een feest. Ik vind het een lekker gevoel om het weekend te beginnen in de wetenschap dat ik van alles in huis heb. Eten is leuk en lekker. Niets mis met eten, mits je er een goede en gezonde relatie mee hebt.

In de kern is elk probleem precies hetzelfde, het uit zich alleen anders. Als jij een stuk kaas in je mond stopt terwijl je net een bord vol eten naar binnen hebt gewerkt, dan doe je dat niet zomaar. Je hebt geen honger en toch eet je. Je bent niet psychisch in de war en geen latente gek. Je eet gewoon om een andere reden, misschien omdat je iets niet wilt voelen. Het boek en deze site zijn er om je daarbij te steunen. De vraag van deze week is dan als volgt: Waarom eet je terwijl je geen honger hebt?

Bestel dit boek bij bol·com

De afslankclub
De afslankclub
Patty Harpenau

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Hardcover | 224 Pagina’s | Kosmos Uitgevers
ISBN10: 9021508109 | ISBN13: 9789021508108

Heb je ervaring met de afslankclub? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

bron: www.deafslankclub.nl