Dat maken we natuurlijk lekker zelf

Vandaag was het weer in het nieuws: maar liefst 15% van alle kinderen in Nederland tussen 2-15 jaar oud zijn te dik.

Zelfs 3% daarvan zijn obese. Ik vind dat echt om heel erg treurig van te worden. Het kan echt mijn dag verpesten,ik blijf met een rotgevoel rondlopen. Want vooral de wetenswaardigheid dat dit NIET HOEFT en dat het echt werkelijk anders KAN,maakt me zo triest.Of misschien is frustratie wel meer het juiste woord.

Sinds dat mijn boek uit is gekomen,merk ik pas goed hoe groot en omvangrijk het is,dat ” geworstel” van mensen met hun voeding. Wat is nu goed,wat niet? En denk je juist eindelijk gezond te eten ,lees je weer dat wat je eet kankerverwekkend kan zijn. Het is voor de consument tegenwoordig ECHT NIET makkelijk . Ook al word de indruk wel gegeven.Loop een willekeurige supermarkt binnen en we mogen het zeggen: vandaag een toetje met banaan of toch maar die met vruchten en saus? Zullen we vandaag lasagne eten en zo ja,welke uit de 25 soorten gaan we kiezen? Dit lijkt verwennerij en luxe en natuurlijk IS dat het. Maar tegelijk is het een grote bron van stress, spanningen en frustratie.

Wat zit er in ons eten?

En dan hebben we het hier nog niet eens over het meest belangrijke: wat ZIT er in ons eten?
Nee,dan hadden we het vroeger toch stukken gemakkelijker.Terwijl er zoveel MINDER was.We zijn een wereld geworden van overconsumptie.

Ik denk nog erg vaak terug aan mijn kind-jaren. Sterker: daar haal ik vandaag de dag mijn allergrootste inspiratie uit. Ik stond als klein meisje aan de rok van Oma vastgekleefd,hongerig kijkend naar al het mooie wat zij allemaal op haar graniet-stenen aanrecht in haar kleine gaarkeukentje aan het maken was. Mijn oma was dol op bakken. En ze werd erg berucht en beroemd om haar geweldige roomboterkoek. Meer dan wat meel,boter,suiker en ei had ze nooit nodig. Ik vond het fascinerend. En kon uren naar haar kijken. En de kommen schoon likken.

Ouderwets is lekker

Lekker? Die smaken van vroeger zijn gewoonweg NIET namaakbaar. En dus snap ik totaal NIET hoe fabrikanten ” ouderwets lekker!” op hun pakken vanillevla kunnen zetten terwijl er geen spoortje vanille in dat pak te bekennen is.Wel kleur/geur/smaakstoffen. Mensen van ” mijn generatie ” ( ik tik in December nummertje 44 aan) zullen het zich ook nog herinneren: de mooie glazen melkflessen die je moest schoonspoelen voor hergebruik,en steeds werden gevuld met chocolade of vanillevla. Meer smaken had je niet en dat was GOED. Want dan is een bakje vla nog echt een ware delicatesse. Het cellofaan lipje herinner ik mij als kind vooral.Daar zat zo’n heerlijke kleffe dikke romige klodder aan,die ik maar wat graag oplikte. En dan de GEUR van ECHTE VANILLE zodra het cellofaan lipje eraf ging……..de echte zwarte vanille pitjes die in de vla zwommen……..Geloof me,dit verhaal herkent een twintiger niet. Die zal nu vast zijn wenkbrauwen optrekken en zich afvragen waar ik het in hemelsnaam over heb.

Doe het lekker zelf

Daarom heb ik mijn boek gemaakt. Voor IEDEREEN,ook deze generatie en die daarop volgen. Want wat zou het toch FANTASTISCH wezen om weer lekker alles ZELF te maken? Weer terug naar de basis? Weer dagelijks je eigen vla maken,je eigen gebak,taart en snoep? Mijn boek geeft de basis terug. Aan jou verder je eigen vrije keuze deze basis verder uit te werken tot het een basis is geworden van JEZELF. Zonder E nummers. Zonder kunstmatige meuk. Zonder gluten.Zonder koemelk.Zonder suiker.Zonder transvet. Maar MET smaak. MET kracht uit de natuur aan jou geschonken. Soms sta ik een ananas te schillen en verbaas ik me weer over het feit HOE MOOI die vrucht wel niet is. En hoe prachtig een pit van een avocado is. Wat een pracht. Parels uit de natuur. Parels vind je niet in de supermarkt,op enkele uitschieters na.

Ik sta dagelijks met plezier vla te maken. Mijn rijstmelk ,mijn jam. Naast groot plezier,een genot om te maken en uiteraard te eten. En zo gemaakt. Het heeft echt niet veel extra handelingen nodig. Met een paar zeer simpele apparaten ben je er al. Je hebt echt geen supersonische keukenapparaten nodig.Mijn handmixer uit het jaar NUL voldoet dagelijks nog prima aan mijn eisen. Ik heb een simpele keukenmachine die raspt, snijdt, hakt, pureert, perst, kortom,alles in één voor mij doet.En die zijn echt niet zo duur in aanschaf. Meer heb je niet nodig.

Sukrin of Stevia

Vla maken te ingewikkeld? Welnee,binnen nog geen 10 minuten heb je een heerlijke vla met echte pure smaak. Met maar vier ingrediënten. Beetje melk laten koken met wat biologische maizena ,beetje cacaopoeder en Sukrin of stevia suiker erbij en klaar ben je. Je bent net zoveel tijd kwijt als even naar de supermarkt dat pak vla vol meuk te kopen. Jij mag kiezen.

Er komen vervolgdelen aan op mijn basisboek. Deze krijgen allemaal een speciaal thema.Zo komt er een bakboek,een KIDS! boek ( met recepten speciaal voor kinderen) en er komt een deel speciaal omtrent populaire gerechten. Alles volgens mijn inmiddels vier bekende peilers: 100% natuurlijk,biologisch ,vers en 100% natuurlijk.

Alles lekker losjes.Simpel. Geen regels. Alleen je eigen regels.

Volg mij ook op facebook

45 Reacties

 1. Ja! Ik wil het boek graag winnen! Ik wil gezonder gaan leven. Ik ben er al mee begonnen maar kan, en moet nog heel veel leren! Ik kan dus best wel wat hulp gebruiken. Het boek lijkt mij helemaal geweldig.

 2. Ik eet en kook al jaren gezond en puur. Maar daarbij grijp ik wel iets te vaak naar hetzelfde. Ook met de superfoods (die in dit boek wellicht ook aan bod komen) heb ik weinig ervaring. Wat inspiratie is zeer welkom!

 3. Ik zou heel graag jouw boek willen ontvangen. Ik ben nu bezig met mezelf een gezonde levensstijl aan te leren. Heb nu definitief gezegd geen suiker en vetten meer toegestaan. voor zover dat mogelijk is. Het is erg moeilijk maar hoop toch de overbodige kilo’s kwijt te raken en op een gezond gewicht te komen. Financieel red ik het niet om je boek te kopen. Dus daarom heel graag een gratis exemplaar.

 4. Omdat het heel moeilijk is iets klaar te maken zonder dat je tegen een e nummer aanloopt en ik daar een opgeblazen gevoel van krijg en het lijkt wel of je er steeds dikker van wordt. Dus zou ik advies via een boek heel fijn vinden.

 5. Ik ben van jongs af te zwaar geweest. Na jarenlange zelfverwaarlozing (te veel en te ongezond eten) ben ik de laatste twee jaar op eigen kracht bijna 40 kilo afgevallen. Ik wil natuurlijk nooit meer zo zwaar worden als ik was en daarom ben me aan het verdiepen in wat nou eigenlijk goede gezonde voeding is. Ik ben dit verplicht aan mezelf én aan mijn kinderen. Ik hoop niet dat mijn kinderen de zelfde problemen met eten en gewicht zullen ondervinden als hun moeder. Ik wil hen een gezonde basis meegeven van waaruit ze later gezonde keuzes kunnen maken. Het boek “Dat maken we natuurlijk lekker zelf” lijkt me erg leerzaam en prima aansluiten bij de manier waarop ik wil leven!

 6. De laatste tijd vaak de vraag wat ik nu nog wel kan eten. De laatste tijd veel moeheid en ik kom er niet echt doorheen. Ik ben al begonnen om gezonder te eten en anders te bewegen. Dit kookboek zou een hele mooie toevoeging zijn op mijn weg naar een geweldig energiek leven

 7. Mijn dochter gaat binnenkort op zichzelf wonen en is helemaal bezig met koken .En dan vooral minder suiker en let er op of er geen E-nummers in de producten zit . Dus lijkt me een leuke verrassing voor haar .En ik neem aan dat ik er zelf ook nog iets van kan leren

 8. Al in het eerste weekend van mijn vakantie las ik op zondag het boek Broodbuik in een adem. Ik was ongelooflijk verbaasd, maar vond alles heel plausibel. Ondanks een ‘gezonde levensstijl’ als het gaat om het voedingscentrum (verse groenten, fruit, alles volkoren, geen pakjeseten etc.) kwam ik steeds weer meer aan. Al vaak had ik tegen mijn man gezegd. Er moet een ingrediënt zijn waar dat door komt. Ik had nooit aan tarwe/gluten gedacht. Suiker natuurlijk wel, maar ik gebruikte al zoveel mogelijk stevia en het afgelopen jaar bakte ik alleen wat lekkers voor het weekend en kochten we niets meer kant en klaar.

  Maar met deze nieuwe inzichten stond ons leven weer op de kop. Het is een duur grapje om alles om te gooien. Wel alle ‘verkeerde’ producten vanavond bij de buurvrouw gebracht die er zeer blij mee was (bijstand). Als enige kostwinner van een gezin met 3 heerlijke kinderen en een pracht huisman is de prijs van het boek het enige wat me nog weerhoudt. Maar als ik zie wat Monique telkens weet te maken, dan sta ik telkens versteld. Van pudding tot sauzen, van koek tot brood en van snacks tot …. Echt ongelooflijk. Ik ben reuze nieuwsgierig naar al die heerlijke recepten zodat we weer verder kunnen gaan met gezond én toch ongelooflijk lekker eten.

 9. Ik zou heel graag nog gezonder willen gaan koken en daarbij helemaal stoppen met kant en klare mixen. Mijn zoon is een echte zoetekauw en het zou natuurlijk fantastisch zijn als ik hem zijn zoete gerechten in de gezonde versie kan voorschotelen…..

 10. Ik zou heel erg blij zijn met het winnen van je boek omdat ik me aan het verdiepen ben in gezond en natuurlijk eten. Ik wil afvallen op en goede manier en dit zal mij erg helpen. Dit zou mij helpen met uiteindelijk ook met mn kinderwens. Ik wil dit bereiden van koken enzo ook doorgeven aan mn familie.

 11. Dat maken we natuurlijk zelf vind ik geweldig! Dit moet iedereen proeven, dan zijn ze zo om en gaan ze het ook natuurlijk zelf maken.

 12. Hallo Monique, ik zou graag je boek winnen omdat ik een maagverkleining heb gehad en ik mijzelf voorgenomen heb het nooit zo ver meer te laten komen dat ik weer aankom. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat het voedsel om de winkel tegen me werkt en ik het belangrijk vind dat het lleine beetje dat ik kan eten van goede kwaliteit moet zijn. Niet alleen voor mij. ook voor mijn twee kinderen en man. Gr. Nanda

 13. Het zou zo,n onwijze verrijking zijn in ons gezinsleven om jou boek hier in huis te hebben !
  We hebben al een dochtertje van bijna 3 en elk moment kan ons zoontje geboren worden :)
  Het liefste doen we ook haast geen boodschappen in een supermarkt * op de ekoplaza na *
  En het zou zo fijn zijn als ik gewoon zelf me,n producten kan maken voor ons zodat ik zeker weet dat er geen zoals jij dat zo mooi zegt MEUK ! :P in zit !

  Liefs Mireille

 14. De reden waarom ik dit boek heel graag zou willen winnen is het volgende. Ik ben bezig een biologische buurttuin te realiseren, hierbij betrek ik de basisschool ook. Ik vind het erg belangrijk de kinderen ook bewust te maken over gezonde voeding. Zelf je groente en fruit verbouwen en daar heerlijke maaltijden van maken. Aan de hand van jouw recepten zou dit een fantastische aanvulling zijn om de kinderen te laten proeven en ervaren dat gezond ook heel lekker kan zijn.
  Warme groet Froukje

 15. Heel graag wil ik je boek winnen, want om te beginnen maakte ik suikerloze jam; maar verder weet ik nog niet zo veel, wees lief en deel je boek met mij?

 16. Dit boek zou ik heel graag willen winnen, om al die lekkere en gezonde recepten uit te proberen!!! Samen met mijn kinderen staan wij graag in de keuken en wat is nou fijner en lekkerder zonder al die ‘meuk’ en suiker erin!!! Ik kijk er al naar uit tot hij op de deurmat ligt!!!

 17. Via Carola en Jolisa ben ik gewezen op je kookboek. De tip om me te verdiepen in jouw kookboek komt van twee kanten. Ik kook weleens glutenvrij en lactosevrij voor gasten. Het lijkt me geweldig om jouw kookboek te winnen!

 18. Er zijn zoveel redenen te noemen waarom:
  -heb borstkanker gehad en tegenwoordig weten we dat 1 vd oorzaken verkeerde voeding kan zijn ben dus sinds een paar maanden de meukvrije wereld aan t verkennen en dingen aan te passen
  -heb een kind ( met alergieen)
  – ben nieuw in meukvrijland en inspiratie zou niet slecht zijn
  – en nog legio andere redenen die niet allemaal openbaar hoeven te zijn :-p

 19. Ik zou het boek heel graag willen winnen omdat ik er steeds meer en meer van overtuigd ben dat we zo natuurlijk mogelijk moeten eten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dus alle hulp is welkom :)

 20. Ik heb een maagverkleining gehad. En ik wil nooit meer in de positie komen dat ik teveel weeg. Ik ben er van overtuigd dat de kleine beetjes die ik mag eten van goede kwaliteit moeten zijn en dat ligt dus niet op de schap in de supermarkt. Ik ben er klaar voor, en mijn gezin ook.

 21. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat er veel rommel in ons eten zit. Op Facebook zie ik de leukste en meukvrije gerechten voorbij komen uit de hand van Monique. Hoe enthousiast pakt ze vragen van lezers op en denkt mee om alternatieven te bedenken. Top! Ik raak erdoor geinspireerd en ben razend nieuwsgierig naar haar boek.

 22. Hoi Monique,
  In de eerste plaats wil ik je boek winnen omdat ik zelf heel erg enthousiast ben en ik dit graag op mijn kinderen wil overbrengen zodat zij en de kleinkinderen ook gezond door het leven kunnen gaan door gezond te eten.Als ik dit boek mag winnen gaat het boek dus als kado naar mijn dochter.
  Groetjes,
  Jeannette.

 23. Hoi Monique!

  Ik zou je boek heeel graag willen hebben! Winnen in dit geval want kopen zit er helaas “even” niet in door werkeloosheid.. :(

  Natuurlijk zou ik hem ook delen met mijn naasten omdat ik het belangrijk vind dat ook zij gezond eten! Als ik win, maak je dus niet alleen mij blij hihi! :) :) :)

  Vriendelijke groetjes!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.