Afvallen in 2021

Het DASH Dieet Plan is een Voedingsschema dat helpt tegen een hoge bloeddruk (hypertensie)

Het DASH dieet staat al langer bekend als 1 van de beste voedingsplannen die er bestaan. Zo is het al minstens 5 keer uitgeroepen tot het beste dieet van de Verenigde Staten van Amerika.

Dit dieet werd zo een 10 jaar terug ontwikkeld door een team bestaande uit prominente dash-dieet-hypertension artsen. Het hoofddoel van het dieet was om personen een hoge bloeddruk of personen met hart- en vaatziekten te helpen. Het acroniem DASH staat voor Dietary Approaches to Stop Hypertension. Het dieet is zo populair in de Verenigde Staten dat ook personen zonder hoge bloeddruk of personen met hart- en vaatziekten het op na houden.

Op dit dieet eet je voornamelijk verse groenten en fruit. Tot de niet-farmacologische behandeling van hypertensie horen gewichtsverlies, veel fruit en groenten nemen, vet- en de inname van alcohol verminderen en zout beperken. Het DASH dieet helpt hierbij. Met het DASH Dieet kunnen mensen hun bloeddruk verlagen door het volgen van gezonde DASH Dieet Recepten met weinig zout.

DASH Dieet Eetschema

De kern van dit dieet zit in het zo min mogelijk consumeren van zout. Dit heeft meteen een positieve werking op je bloeddruk. En dat is meteen een (kleine) stap in de goede richting. Helaas is dat niet altijd voldoende. De artsen achter dit voedingsplan hebben daarom ook veel fruit en groente in dit voedingsprogramma opgenomen. In deze groenten en fruitsoorten zit veel kalium. Kalium remt de negatieve effecten van zout en helpt zo je bloeddruk verlagen.

https://youtu.be/kqx2kPDTffM

Tevens heeft het DASH dieet een heel gunstige werking heeft op je cholesterolgehalte. Dit omdat het DASH dieet veel ongezonde vetten vervangt met gezonde vetten.

DASH Dieet verlaagt de Bloeddruk