Dash Dieet Recepten GRATIS PDF

Start met KetoX

In Amerika is het al jaren enorm populair, en ook in Nederland wint Het DASH Dieet terrein. En niet zonder reden! DASH Dieet Recepten bevatten namelijk veel fruit, groenten, granen, vis, gevogelte, bonen, zaden en noten. De gerechten bevat ook minder zout en natrium. Producten als snoep, toegevoegde suikers, en suikerhoudende dranken, vetten en rood vlees worden zoveel mogelijk vermeden tijdens DASH.

Al vanaf 2011 wint het Dash Dieet continu de prijs voor beste dieet van de VS in de categorie ‘algemene diëten’. Je wint een dergelijke gezaghebbende titel niet zomaar, dachten wij. Daarom hebben wij het boek ‘Het DASH Dieet’ voor jou beoordeeld. Op deze manier kun je goed kennis maken met dit dieet.

De Oorsprong van Het Dash Dieet

Dit van oorsprong Amerikaanse dieet richt zich in eerste instantie op iedereen met een hoge (of lage) bloeddruk. Tevens is de DASH methode geschikt voor iedereen die minder verzadigde vetten, transvet of en cholesterol rijke voeding wil eten. Dit wordt door artsen vaak geassocieerd met bloeddrukverlaging (denk aan de juiste combinatie kalium, magnesium en calcium, eiwitten en vezels).

Het DASH-Dieet is in eerste instantie ontwikkeld om een te hoge bloeddruk tegen te gaan. Het dieet is dan ook ontwikkeld door cardiologen. Het dieet is dan ook in eerste instantie misschien niet bedoeld om je te laten afvallen, maar eerder om je levensstijl te verbeteren. Desalniettemin is de kans heel groot dat je afvalt als je het DASH-dieet volgt.

Sinds kort is er ook een Nederlandse versie van het boek waarin het DASH-dieet uitgebreid besproken wordt. In dit artikel bespreken wij dit boek en de uitgangspunten van het DASH dieet.

Wat is het DASH Dieet?