Curcuma Longa Bijwerkingen en Ervaringen

Afvallen in 2021

In dit artikel ga ik dieper in over de werking en mogelijke bijwerkingen van Curcuma Longa of Kurkuma. Ook leer je alles over de geneeskrachtige werking van Curcuma Longa en de mogelijke gevaren van dit product. 

De Kracht van Curcuma Longa Overdreven?

Het gebruik van curcuma longa (ook wel bekend als geelwortel, kurkuma, turmeric of koenjit) is de laatste tijd ontzettend populair geworden. Dit komt met name omdat er steeds meer bekend wordt over de heilzame werking van dit Indiase specerij.

Bijwerkingen Curcuma

Er verschijnen steeds meer wetenschappelijk onderzoeken die de werking van curcuma onderschrijven. Curcuma zou een positieve werking hebben bij talloze gezondheidsklachten en zelfs een preventieve of genezende werking hebben bij (chronische)ziektes. (bron) en (bron) bloedglucose-grafiek-300x165

Effect Curcuma op Ziektebeelden

Er zijn inmiddels veel onderzoeken gedaan en nog gaande naar de werking van curcuma bij o.a. de volgende ziektebeelden:

Alzheimer (curcuma zou de vorming van amyloïde plaques verminderen en zodoende werkzaam zijn tegen Alzheimer) (bron)

Artritis en reuma (curcuma zou vanwege de ontstekingsremmende werking gewrichtsklachten zoals artritis en reuma kunnen verminderen)

Depressie (curcuma zou vanwege de remmende werking op het enzym monoamineoxidase (MAO) en de verhogende werking op de activiteit van de hormonen serotonine, noradrenaline en dopamine depressieve gevoelens kunnen verminderen) (bron)

Diabetes (curcuma zou insulineresistentie tegen gaan en de bloedsuikerwaarden in het bloed kunnen verlagen) curcumine-supplementen-300x200

Candida (curcuma zou sterk schimmeldodende eigenschappen hebben en zodoende werkzaam zijn tegen candida schimmel) (bron)

Hart- en vaatziekten (curcuma zou vanwege de verlagende werking op het cholesterolgehalte en door de sterke antioxidantwerking hart- en vaatziekten kunnen voorkomen)

Kanker (curcuma zou het zogenaamde proces apoptose (de zelfvernietiging van kankercellen) bevorderen en zo een preventieve en ondersteunende werking hebben tegen kanker) Dit wordt ondersteund door verschillende wetenschappelijke onderzoeken zoals dit onderzoek van het AMC te Amsterdam.

Curuma poeder of als voedingssupplement?

Curcuma Longa
Curcuma Longa

De stoffen die verantwoordelijk zouden zijn voor deze gezondheidsbevorderende eigenschappen, en die tevens de zo karakteristieke geel/oranje kleur geven aan de curcuma longa wortel heten curcuminoïden. Gewone gemalen curcuma wortel dat ook vaak als specerij gebruikt wordt in gerechten bevat slechts zo’n twee procent aan curcuminoïden. Dit is de reden waarom het gebruik van curcuma in gerechten niet dezelfde werking heeft als curcuma longa extract in voedingssupplementen, dat soms zelfs uit wel 95% curcuminoïden bestaat. (bron)

Er zijn voedingssupplementen verkrijgbaar die gewoon gemalen curcuma wortelpoeder bevatten. Deze supplementen bevatten dus hetzelfde curcuma poeder dat je in de keuken gebruikt met slechts twee procent curcuminoïden

Voedingssupplementen die geen curcuma extract bevatten maar curcuma wortelstok poeder kun je beter laten staan want dat is zonde van je geld. Kijk bij het kopen van een curcuma supplement altijd bij de ingrediënten en let erop dat daar curcuma extract staat en kijk altijd naar het gehalte curcuminoïden van het extract. Dit dient minimaal 95% te zijn. 

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Heb je al van alles geprobeerd? Lukt het je niet om jouw dieet vol te houden of zit je binnen no-time weer op je oude gewicht wanneer je stopt met je dieet? Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met eenvoudig te bereiden afslank recepten voor het hele gezin.

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je kunt het volgende verwachten:

  • Heerlijke en eenvoudig te bereiken recepten
  • Geschikt voor het hele gezin
  • Je hebt geen honger
  • Bevat ook vegetarische gerechten
  • Je hoeft niet te sporten (mag natuurlijk wel)
  • Zonder moeite meerdere kilo’s per week afvallen

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

De opname van Curcuma is belangrijk

Een groot nadeel van curcuminoïden is dat de biologische beschikbaarheid ontzettend laag is. Dat wil zeggen dat ze heel moeilijk kunnen worden opgenomen in het lichaam. Niet alleen het gehalte curcuminoïden dat een product bevat is dus van belang, de hoeveelheid die daarvan daadwerkelijk kan worden opgenomen in het lichaam is minstens zo belangrijk. Het gehalte curcuminoïden is in de meeste voedingssupplementen dus vele malen hoger dan in curcuma wortelpoeder maar de opname dient dus ook goed te zijn. (bron)

Er zijn de laatste jaren verschillende manieren ontwikkeld die de opname van curcumine supplementen in het lichaam verhogen. Een van de eerste methoden om de opname van curcumine in het lichaam te bevorderen was het toevoegen van zwarte peper extract. Zwarte peper extract bevat de stof piperine waarvan is aangetoond dat het de opname in

<