Wat is Collageen? Vis Collageen voor een Mooie Huid

Start met KetoX

Helpt het drinken van Collageen Poeder voor een Mooie Huid?

Collageen wordt heden ten dage steeds geassocieerd met lip injecties en anti-rimpel ingreepjes. Een nieuwe trend is om het poeder in met water te drinken voor een mooie huid van binnenuit. Een groep van vooruitstrevende vrouwen, (en soms mannen) is collageen meer dan dat alleen. Het is het geheim achter hun prachtige, stralende huid. En ze krijgen dit effect zonder een naald te hoeven aanraken.

Is het inderdaad de schoonheidsdrank van de toekomst? Zelf Jennifer Aniston, oprichter van Bulletproof, prijst het de lucht in. Maar is de hype gerechtvaardigd? Ik zocht het voor je uit!

 

Wat is Collageen?

Het is een vezelig eiwit en een belangrijk onderdeel van de huid. Het helpt om de huid jeugdig en veerkrachtig te houden. Bovendien houdt het de gewrichten soepel en helpt het bij de spijsvertering. Het is ook boordevol met aminozuren die eigenlijk heel belangrijk zijn voor optimaal functioneren van het lichaam. Deze aminozuren zorgen ervoor dat je goed slaapt (glycine) en houden de huid (proline en hydroxyproline) gezond.

Als we ouder worden begint collageen af te breken. Het gevolg is dat verouderingsverschijnselen zichtbaar worden. Om dit tegen te gaan dien je de hoeveelheid collageen in het lichaam te vergroten. Dit is de reden waarom cosmetici dit gebruiken als een vulmiddel om rimpels weg te werken. Het is zacht weefsel en veelzijdig in gebruik. Sommige vrouwen gebruiken het om dikke wangen en volle lippen te krijgen.

Maar in dit artikel gaan we niet in op de plastische chirurgie. Je kunt het voor veel meer gebruiken. Het heeft veelbelovende holistische schoonheid toepassingen. Te weten: uit recente onderzoeken is gebleken dat het drinken van collageen je huid aanzienlijk hydrateert na acht weken. Tevens maakt het de huid sterker en strakker.

Tabletten en Poeder

Het lichaam bevat verschillende soorten verkrijgbaar. De dermis heeft type 1 en type 3 collageen. Dit laatste is belangrijk om lagen van elkaar te scheiden; zo scheidt type 3 de dermis van de hypodermis. De hypodermis is de huidlaag die ons beschermt tegen afkoeling. Deze schokdempende laag is bepalend voor de vorm van gezicht en lichaam. De dikte is afhankelijk van aanwezige vetcellen en de locatie op het lichaam. In het gezicht zijn de dermis en de epidermis samen ongeveer 1 millimeter dik. Deze lagen zijn verbonden aan bindweefsels en de dieperliggende spieren. Om huidverslapping te voorkomen, moeten de bindweefsels sterk zijn en in voldoende mate aanwezig zijn. Hoe rijker de dermis is aan type 1, hoe minder fijne lijntjes zichtbaar zijn.

Voeding met zwavelhoudende bestanddelen zoals asperges, uien, knoflook, groene bladgroenten, waterkers, spruitjes, bonen, diverse koolsoorten, eieren, vis, vlees, alfalfa, prei, frambozen en tijm zijn nuttig om het bindweefsel te versterken. Dit voorkomt huidverslapping en heeft een strakker huidbeeld tot gevolg.

Collageen drinken, in plaats van het lokaal in te smeren of te injecteren, geeft het hele lichaam

Waaro