Collageen Supplement Ervaringen

Afvallen in 2021

Fabrikanten van collageen supplementen beloven altijd dat je er binnen no time uit ziet. Natuurlijk willen zij hun producten verkopen. Daarom ben jij benieuwd naar collageen supplement ervaringen van echte mensen. In dit artikel lees je de ervaring van Marion (53) en lees je waarom collageen een effectief middel is tegen de veroudering van de huid.

Wat is collageen?

Collageen is de verzamelnaam voor een hele grote groep eiwitten die van nature voorkomt in het menselijk lichaam. Sommige van deze soorten collageen, zoals type I dat vooral aanwezig is in de huid, komen heel veel voor. Andere soorten collageen hebben een hele specifieke functie en komt heel weinig voor.

Als je een collageen supplement koopt, koop je geen collageen, maar aminozuren. Dit zijn de bouwstenen van de collageen-eiwitten. In het productieproces van collageen wordt het collageen ‘omgezet’ naar aminozuren door middel van natuurlijke processen met enzymen (bron).

Testpersonen Gezocht

Nog 2 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die collageen producten gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

Ieder type collageen heeft net iets andere bouwstenen nodig. Het is dus erg belangrijk dat je het juiste soort collageen koopt. Omdat type I het belangrijkste bestanddeel is van de huid, heb je dus vooral veel type I nodig.

Je lichaam zet de bouwstenen voor collageen, de aminozuren, weer om in een collageen en brengt dit naar de huid. Hierbij is het van belang dat je de juiste aminozuren hebt. Verder is het belangrijk dat er voldoende vitamine C in het lichaam aanwezig is. Deze stof heeft een stimulerende werking op bepaalde enzymen die het lichaam nodig heeft voor het aanmaken van collageen (bron). Enkele van de betere collageen supplementen bevatten dan ook toegevoegde vitamine C.

De oorsprong van collageen

Uit de verschillende collageen supplement ervaringen blijkt dat er grote verschillen zitten tussen de effectiviteit van collageen producten. De belangrijkste oorzaak hiervan is de oorsprong van het collageen. Zoals eerder vermeld bestaat menselijk collageen voor tachtig procent uit type I collageen. Collageen moet dus uit een bron komen die ook veel type I collageen heeft, omdat je anders niet de juiste bouwstenen binnenkrijgt (bron).

De belangrijkste bronnen van collageen zijn vis, runderen, varkens en eieren. Al deze verschillende bronnen hebben hun eigen voordelen. Rundercollageen bevat veel collageen type IV, dit is een soort die gebruikt wordt door het lichaam bij de herstel van wonden. Varkenscollageen is vooral goed voor de bloedvaten, omdat het rijk is aan type III. Voor vegetariërs is collageen afkomstig van eieren de enige mogelijkheid.

Collageen afkomstig van vissen bevat veel type I eiwitten en is daarom het beste geschikt voor mensen die de veroudering van de huid tegengaan. Collageen van vissen wordt ook het beste door lichaam opgenomen.

De collageen supplement ervaringen van Marion (53)

Na een wat moeilijke periode in mijn privéleven, merkte ik dat ik er een stuk minder goed uit zag dan een paar jaar geleden. Natuurlijk, ik was wat ouder geworden, maar dit had ik niet verwacht. Op aanraden van een vriendin kocht ik Mardanti collageen Skincare. Iedere avond naam ik trouw een schepje collageenpoeder voor het slapen gaan.

Mijn vriendin had mij verteld dat het een paar weken kon duren voordat ik het resultaat zag. Na een week had ik al het gevoel dat mijn rimpels een stuk minder zichtbaar waren. De kraaiepootjes die ik drie jaar geleden nog niet had, waren zelfs helemaal verdwenen. Ik zie er dan nu misschien wel wat ouder uit dan toen ik veertig was, maar ik zie er nu zeker weten beter uit dan een jaar of vijf geleden.

Mardanti collageen Skincare is een van de effectiefste collageensupplementen op de Nederlandse markt. Dit komt door de combinatie van honderd procent collageen van vis en de toevoeging van vitamine C. Ben je benieuwd naar de collageen supplement ervaringen met Mardanti collageen Skincare bij een grotere groep? Lees dan onze review.