Collageen Hydrolysaat

Afvallen in 2021

In de zoektocht naar een middel voor een mooie huid, kom je al snel langs collageen. Collageen is een lichaamseigen eiwit dat een belangrijke rol speelt in het gezond houden van onze huid, botten en gewrichten.

Helaas neemt de hoeveelheid collageen in de huid af naarmate we ouder worden. Ons lichaam maakt steeds minder van deze eiwitten aan met als gevolg dat we rimpels ontwikkelen en dat onze huid minder strak wordt. Onze botten worden minder sterk en de gewrichten minder soepel.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Supplementatie van collageen zorgt er dan voor dat je voldoende bouwstenen blijft houden voor een mooie en gezonde huid. Een van de producten die je tegenkomt in de zoektocht naar collageen producten is collageen hydrolysaat.

Wat is collageen hydrolysaat?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is collageen niet een soort stof. Het is een verzameling van eiwitten. Er zijn tientallen verschillende typen collageen, elk met een eigen functie in het lichaam. Ongeveer 80% van de collageen in ons lichaam is van type I. Deze stof is erg belangrijk voor de huid en de botten. Collageen van Type II speelt een belangrijke rol in onze gewrichten.

Collageen hydrolysaat is simpel te omschrijven als een gedroogde vorm van collageen. Collageen zit anders ‘verpakt’ in een soort gelatine-achtige stof. Het gebruik van collageen boven gelatine heeft verschillende voordelen.

De gelatine is een gelei-achtige massa die goed beschermd moet worden tegen invloeden van buitenaf, zoals bacteriën. Collageen daarentegen is een eiwitpoeder dat lange tijd houdbaar is. In een afgesloten pot is collageen langdurig te bewaren. Een tweede grote voordeel is dat collageen hydrolysaat makkelijker oplosbaar is. Hierdoor is het beter op te nemen. Gelatine blijft een geleiachtige massa, ook als het in aanraking komt met water. In sommige gevallen is het zinvol om collageen-eiwitten naar de darmen te sturen. In dat geval kun je wel beter gelatine gebruiken.

Waar is collageen hydrolysaat van gemaakt?

Er zijn veel verschillende bronnen van collageen. Veel collageenproducten zijn gemaakt van varkens- of rundvlees. In andere gevallen wordt kip of vis als grondstof gebruikt. Collageen is een eiwit dat alleen bij dieren voorkomt. Als je vegetarisch of veganistisch bent, dan kun je geen collageen hydrolysaat innemen.

Volgens wetenschappers komt de collageen van vissen in samenstelling het meest overeen met die van de mens. Collageen van vissen bevat ook ongeveer 80% type I collageen, terwijl collageen uit andere bronnen vaak relatief veel type III collageen bevat (bron). Daarnaast lost collageen uit vissen makkelijker op in water, waardoor het beter opgenomen wordt door ons lichaam (bron).

Waar moet je op letten als je collageen hydrolysaat koopt?

Er zijn veel producten op basis van collageen hydrolysaat verkrijgbaar in de winkels. Belangrijk bij de keuze voor een type collageen is de oorsprong van het product. Collageen van marine oorsprong (uit bijv. vis) heeft een betere samenstelling dan collageen van bijvoorbeeld varkens of runderen. Bovendien wordt deze collageen beter opgenomen door het lichaam.

Sommige producten met collageen hydrolysaat bevatten toegevoegde vitamine C. Uit onderzoeken is gebleken dat vitamine C de natuurlijke aanmaak van collageen in het lichaam bevordert (bron). Op deze manier kan het lichaam ook aminozuren uit je normale voeding beter gebruiken om collageen te maken.

Er zijn maar weinig producten die collageen uit vis combineren met toegevoegde vitamine C. Een van deze producten is collageen van Mardanti. Dit product bevat uitsluitend collageen van vis en vitamine C. Het product is gemaakt in Nederland en voldoet dus aan de strenge Nederlandse wetten voor wat betreft veiligheid. Wil je meer weten over collageen hydrolysaat van Mardanti, kijk dan op de website.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelAfvallen met BIO HCG
Volgend artikelAminozuren

7 Reacties

 1. Hoi
  ik ben 69 jr. zware jaren achter de rug dus ik wil graag in aanmerking komen om het product te testen.

  vr,groet J.Nijgh

 2. Graag wil ik eens bekijken of collageen de conditie van mijn huid en haar kunnen verbeteren ,ben nu 55+ en merk dat ik wel ik extra kan gebruiken om de conditie goed te houden, en ook of het een verlichting kan geven aan de soms wat pijnlijke vingers door beginnende artritis , ik eet gezond en beweeg voldoende ,ik heb een hoopvolle verwachting van dit product

 3. Je hoort zo veel dat collageen goed is voor je huid en botten en gewrichten. Nu zijn er zoveel verschillende potjes met collageen dat je niet meer weet welke nu de juiste is. Mijn huid is met de jaren en door bestralingen wat slapper geworden, en ik heb Reumatoïde Artrose en daar heb ik vergroeiingen van aan mijn gewrichten. Ik zou dus heel graag dit willen proberen om te kijken of dit ondersteuning kan bieden voor mijn huid en gewrichten. en misschien wel verbeteren.

  • Al diverse keren artikelen gelezen over collageen, en ben zeer benieuwd naar de werking hiervan, ik leef gezond en beweeg dagelijkse ruim voldoende , mijn gewicht is oke, maar mijn huid als ook mijn haar begint vanwege mijn leeftijd 55+ wat droog te worden, en minder stevig, ook heb ik nu beginnend artritis aan mijn vingers, die soms wat pijnlijke kunnen zijn, ik heb gelezen dat ook hiervoor collageen een verlichting van klachten kan geven , ik ben zeer benieuwd naar dit product

 4. Graag wil ik het product testen.
  Door de jaren heen mezelf verwaarloosd.
  Graag wil ik met dit middel een goede weg inslaan met mijzelf.
  Alvast bedankt

 5. Ik ben 57jr. en merk dat de huid gaat verslappen ondanks het sporten, gezonde voeding. Ook heb ik een schouderoperatie gehad en ik zou dan graag willen testen of de Callogeen zijn werk zal doen bij mij… 🤷‍♀️

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in