Cholesterol omlaag door vitamine C

Start met KetoX

Het cholesterol kan verlaagd worden met een dagelijks supplement van vitamine C zo blijkt uit een verzameling van 13 verschillende studies onder in totaal bijna 500 personen.

Bij het dagelijks nemen van een vitamine C supplement werd het  LDL-cholesterolgehalte (‘slechte cholesterol’) met circa 5% en het triglyceridengehalte met circa 9% verlaagd.  Het HDL-cholesterolgehalte (‘goede cholesterol’) steeg, maar dat was niet significant.

De antioxidantwerking van vitamine C zou het gunstige effect kunnen verklaren. Het LDL-cholesterol kan daardoor beter afgevoerd worden uit het lichaam.

Hoeveel vitamine C gebruikt moet worden is nog onduidelijk. In de studies varieerde de dosering tussen 500 en 2.000 mg vitamine C per dag.

Bron: Nieuws voor dietisten

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.