Carola van Kesteren

Afvallen in 2021

Biografie en Advies van Carola van Kesteren

Profiel Carola van Kesteren

  • Naam: Carola van Kesteren
  • Beroep: Gediplomeerd en geregistreerd BGN-gewichtsconsulente
  • Specialisatie: Kinderencarola
  • Aandachtsgebied: Autisme
  • Indicatiesteller bij het CIZ

Begeleiden van Kinderen

Dit is mijn 3e jaar als gewichtsconsulente. In deze 3 jaar heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen. De meeste voldoening vind ik toch in het begeleiden van kinderen. Toevallig hebben een paar van de kinderen die ik begeleid een vorm van autisme. Ik voel dat hierin mijn hart ligt en wil mij hierin dan ook graag verder specialiseren. Daarom volg ik nu een studie voor het begeleiden van mensen met een autistische spectrum stoornis (ASS). Zij hebben een wat andere kijk op de wereld en zij verdienen goede begeleiding. Met de opleiding ASS vinden ze in mij een autismevriendelijke coach.

Autisme

Op gebied van autisme heeft men een grotere kans op overgewicht en is er vaak sprake van eetproblemen waarvan ik de oorzaak wil achterhalen en het probleem op een autismevriendelijke manier wil aanpakken.

Begeleiding van Volwassenen

Naast kinderen begeleid ik ook volwassenen. Het merendeel van mijn clientèle is volwassen en bestaat grotendeels uit vrouwen.

BGN-gewichtsconsulente

Kwaliteit en nascholing vind ik belangrijk in mijn werk. Ik ben dan ook geregistreerd BGN-gewichtsconsulente. Mensen die ik begeleid krijgen hierdoor mijn consulten (al dan niet gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Columns

Ik vind het leuk mijn werk uit te diepen en voor mij uitdagend te houden. Daarom schrijf ik nu columns voor vetvrij.com en voor het maandelijkse digitale magazine ElisabethsMagazine. Voor mij een uitstekende manier informatie te delen. Ook neem ik deel aan een intervisiegroep met andere gewichtsconsulenten in mijn regio en ben ik betrokken bij leuke projecten, zoals sCoolsport.

Vragen en Advies

Heb je naar aanleiding van de columns vragen op het gebied van kinderen, voeding en overgewicht of heb je vragen op dit gebied in combinatie met autisme, stelt u deze dan gerust. Ik probeer je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en als ik dit zelf niet kan zal ik je verwijzen naar iemand die dit wel kan.

Begeleiding

Mocht jij of je kind door mij begeleid willen worden dan kunt u contact opnemen via het contactformulier op mijn website.

Carola van Kesteren

www.carolavankesteren.nl
www.praktijkdegewichtscoach.nl