Carola van Kesteren

Afvallen in 2021

Biografie en Advies van Carola van Kesteren

Profiel Carola van Kesteren

 • Naam: Carola van Kesteren
 • Beroep: Gediplomeerd en geregistreerd BGN-gewichtsconsulente
 • Specialisatie: Kinderencarola
 • Aandachtsgebied: Autisme
 • Indicatiesteller bij het CIZ

Begeleiden van Kinderen

Dit is mijn 3e jaar als gewichtsconsulente. In deze 3 jaar heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen. De meeste voldoening vind ik toch in het begeleiden van kinderen. Toevallig hebben een paar van de kinderen die ik begeleid een vorm van autisme. Ik voel dat hierin mijn hart ligt en wil mij hierin dan ook graag verder specialiseren. Daarom volg ik nu een studie voor het begeleiden van mensen met een autistische spectrum stoornis (ASS). Zij hebben een wat andere kijk op de wereld en zij verdienen goede begeleiding. Met de opleiding ASS vinden ze in mij een autismevriendelijke coach.

Autisme

Op gebied van autisme heeft men een grotere kans op overgewicht en is er vaak sprake van eetproblemen waarvan ik de oorzaak wil achterhalen en het probleem op een autismevriendelijke manier wil aanpakken.

Begeleiding van Volwassenen

Naast kinderen begeleid ik ook volwassenen. Het merendeel van mijn clientèle is volwassen en bestaat grotendeels uit vrouwen.

BGN-gewichtsconsulente

Kwaliteit en nascholing vind ik belangrijk in mijn werk. Ik ben dan ook geregistreerd BGN-gewichtsconsulente. Mensen die ik begeleid krijgen hierdoor mijn consulten (al dan niet gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Columns

Ik vind het leuk mijn werk uit te diepen en voor mij uitdagend te houden. Daarom schrijf ik nu columns voor vetvrij.com en voor het maandelijkse digitale magazine ElisabethsMagazine. Voor mij een uitstekende manier informatie te delen. Ook neem ik deel aan een intervisiegroep met andere gewichtsconsulenten in mijn regio en ben ik betrokken bij leuke projecten, zoals sCoolsport.

Vragen en Advies

Heb je naar aanleiding van de columns vragen op het gebied van kinderen, voeding en overgewicht of heb je vragen op dit gebied in combinatie met autisme, stelt u deze dan gerust. Ik probeer je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en als ik dit zelf niet kan zal ik je verwijzen naar iemand die dit wel kan.

Begeleiding

Mocht jij of je kind door mij begeleid willen worden dan kunt u contact opnemen via het contactformulier op mijn website.

Carola van Kesteren

www.carolavankesteren.nl
www.praktijkdegewichtscoach.nl

Berryfit Reviews en Ervaringen

Berryfit is de naam van een preparaat voor afslankdruppels van Oekraïense makelij. Wat is het precies voor product en in hoeverre helpt het jou...

Idealica Review en Ervaringen

Idealica is een afslanksupplement op basis van druppels. Wat kun je verwachten van dit flesje met met verschillende plantaardige ingrediënten? Dat lees je in...

Slimdropico Review en Ervaringen

Afslankproducten zijn er in allerlei soorten en maten. Een van de nieuwste producten is Slimdropico. Zoals de naam wellicht al verraadt, zijn dit afslankdruppels....

23 Reacties

 1. ik heb een vraagje, mijn moeder wilt dat ik meer weeg maar ik wil dit niet. ik heb al na gekeken of ik een gezond gewicht heb en dat is ook zo maar mijn moeder vind dit toch veel te weinig. ze staat altijd naast me op de weegschaal en wilt dat ik 5 kilo aankom tegen de volgende keer. is er een truckje waardoor je voor een half uurtje meer weegt zodat ik mijn moeder kan foppen? (bv. veel water drinken zodat je voor een paar minuten meer weegt en dat het er daarna gewoon weer af gaat.)

 2. Hallo

  ik heb een vraagje, mijn nichtje is aan de forse kant en is daar druk mee bezig om minderen/anders te eten. Het moeilijkste vind ze de dagen op school met de kantine. Nou zijn we op zoek naar gezonde tussendoortjes. Alle kinderen eten chips en chocoladerepen en de verleiding is Nog te groot. Heb je tips voor gezonde dingen op school behalve fruit

  • Hallo Anna,

   Leuk dat je mailt. Ik hoop wel dat je nichtje verstandig bezig is en gewoon blijft eten maar verstandigere keuzes maakt. Streng lijnen is niet verstandig.
   Je nichtje moet goed beseffen dat het haar lichaam is. Zij bepaalt zelf wat zij wel/niet neemt voor op school. Ik bedoel daarmee dat zij beslist of zij haar keuzes laat afhangen van bijv. schoolgenootjes die liever ongezonde keuzes maken of die haar willen overhalen.
   Op school is er helaas nog vaak geen gezonde schoolkantine. Natuurlijk kan je alles zelf meenemen, brood, knäckebröd, fruit, rauwkost, een klein yoghurtje, een gekookt eitje, een rijstwafel of handje nootjes of wat gedroogd fruit. Daarmee geef ik gelijk antwoord op je vraag. Dit zijn namelijk hele gezonde en verantwoorde tussendoortjes.
   Vezelrijk, calorie-arm, vol gezonde vitaminen en mineralen. Kortom, een waardevolle aanvulling op je maaltijden!

 3. Hoi Silvie,

  Fijn dat je reageert op mijn pagina. Je maakt je zorgen om je zoon, dat begrijp ik. 14 jaar is ook een moeilijke leeftijd ivm puberteit. Je schrijft dat je je zorgen al regelmatig aan hem hebt kenbaar gemaakt. Het is moeilijk om op die leeftijd tot de jongelui door te dringen. Op deze leeftijd neem je niet zoveel aan van je ouders en al zeker niet als je er zelf geen zin in hebt.
  Ik begrijp je zorgen wel. Als ouder probeer je je kind gezonde voeding mee te geven en als het dan klakkeloos wordt weggegooid en zoonlief thuis komt en de voorraad plundert word ik ook niet blij van.
  Weet je de reden dat hij het weggooit? Ik kan mij indenken dat het niet lekker is om elke dag dezelfde boterhammen met beleg te moeten eten. Misschien wil hij meer variatie en kan je iets bedenken waardoor hij meer uitgedaagd wordt. Bijv. samen proberen lekkere lunches te bedenken, deze samen te kopen, vantevoren klaar te maken? Hopelijk eet hij het dan wel. Ook in de ochtend kan zijn ontbijt wat uitgebreider en gevarieerder. Denk bijv. eens aan havermoutpap of brinta of yoghurt/kwark met muesli of noten en zaden afgewisseld door dan eens gewoon brood met beleg en dan eens geroosterd brood ofzo. De maaltijden zijn hét moment van de dag om je lichaam van goede energie te voorzien. Als je dan ook 3 x daags een tussendoortje neemt bestaande uit bijv. fruit, rauwkost, wat magere zuivel, eens een handje noten (amanden, walnoten, hazelnoten) of eens een belegde knackebrot of rijstewafel dan krijg je in principe voldoende gezonde voeding binnen.
  Is er bij je zoon misschien sprake van autisme? Of heeft hij als klein kind al eetproblemen gehad of als baby misschien sondevoeding?
  Ik heb zo 1 2 3 geen oplossing. Daar heb ik veel meer informatie voor nodig.
  Het is inderdaad wel een spiraal waarin hij zich bevindt. Hij start de dag al met te weinig voeding/energie, vervolgens slaat hij de lunch over waardoor zijn lichaam in de loop van middag om energie/voeding schreeuwt en waardoor je zoon dus gaat snaaien met als gevolg dat hij zijn avondeten weer laat staan omdat hij zich zojuist tegoed heeft gedaan aan allerlei lekkers. Zijn lichaam krijgt onvoldoende energie binnen en wat hij dan neemt is niet zo gezond met als reactie een snel stijgende bloedsuikerspiegel met daar weer op als reactie een snel dalende bloedsuikerspiegel waardoor hij opnieuw in de cirkel belandt. Lastig, maar hopelijk blijven jullie in gesprek en komen jullie samen tot een oplossing.

  Met vriendelijke groet,
  Carola van Kesteren

 4. Hallo Carola,

  IK heb een vraagje over mijn zoon. Hij is 14 jaar en heeft volgens ons een eetprobleem.
  Hij eet ’s morgens gewoon zijn ontbijt, dit bestaat uit 1 boterham met of pasta of hagelslag. Verder maken we iedere dag zijn lunchbox klaar met darin 2 boterhammen en 1 dubbele plak peperkoek met boter.Negen van de tien keer beland dit in de prullenbak ( omdat hij dit thuis doet). Dan komt hij thuis en duikt de kast in en heeft vreselijke honger. Waardoor hij het avondeten weer minder wil eten omdat hij nog verzadigd is van zijn snaaipartij.
  Ondanks regelmatig hierover praten en mopperen wil hij maar niet snappen dat het eten van voedsel belangrijk is voor geest en energie. En dat daardoor prestaties op school steeds achteruit gaan.
  Hij is natuurlijk heel de dag naar school en daarom kun je hier ook geen invloed meer op uitoefenen.
  Bij de laatste keer wegen was zijn gewicht ongeveer 46 kg en dat was ruim een half jaar terug.
  Wat kunnen we het beste doen om te voorkomen dat hij in een neerwaartse spiraal beland qua eten.

  Met vriendelijke groet,
  Silvie

 5. Goedmidag hb eeen vraag mij zoon is 4jaar en weegt maar 12kilo en lengte is bijna 1meter. Dus hij is een kleintje hij is ook niet zo grote eeter en wil graag dat hij snel aankomt hij is eght dun

  • Hallo Sara,

   Als de gegevens van je zoon kloppen is er bij hem sprake van ondergewicht. Kinderen van 4 worden nog gezien door consultatiebureau en/of schoolarts. Wat zeggen zij van zijn gewicht en lengte? Voor jezelf is het goed in kaart te brengen wat hij wel eet. Ik ben benieuwd naar de reden dat hij niet zo’n eter is. Was dit altijd al zo? Is het tijdelijk? Eet hij ergens anders iets wel? Is hij afgeleid bij het eten? Wat eten jullie zelf? Er is dus meer info nodig om tot handelen te kunnen overgaan. Als je echt advies wilt kan je mij mailen via mijn website http://www.praktijkdegewichtscoach.nl. Als je ver weg woont kan ik je of doorsturen naar een collega in het land of online adviseren.

 6. Dank voor je reactie.

  Als je gewicht moet verliezen is 1300 calorieën op zich goed te doen, maar gezien haar huidige lengte en gewicht kan ze al geschaard worden onder de ‘volwassenen’. Ik ben zelf niet zo van de lijstje van wel/niet eten. Een goede basis bestaat uit een goed ontbijt, goede lunch en goede avondmaaltijd, aangevuld met 3 x daags een tussendoortje uit de Schijf van Vijf, dus geen koeken zoals evergreen, sultana enz., maar tussendoortjes als fruit, rauwkost, 1 handje amandelen, walnoten of hazelnoten, wat magere zuivel, eens een extra volkoren boterham of een volkoren cracker of rijstwafel. Als beleg op brood neem je magere vleeswaren of maximaal 1 plak magere kaas, het liefst aangevuld met groenten, zoals komkommer of tomaat of paprika.
  Als je ’s avonds je bord voor de helft vult met groenten en een kwart aanhoudt voor vlees/vis en een kwart voor aardappelen, volkoren rijst of volkoren pasta ben je al op de goede weg. Daarnaast lekker bewegen, minimaal 1 uur per dag, zo’n 10000-13000 stappen per dag. Ook frisdrank zorgt voor extra calorieën. Drink voldoende water en neem thee ipv sapjes of limonade.
  Afijn .. genoeg tips zou ik zeggen. Succes!