Candida of Candia Dieet

Afvallen in 2021

Het Candida Dieet is ook bekend als jet Candia Dieet. Voor het dieet zijn enkele algemene richtlijnen van belang, o.a.: eet absoluut géén gisthoudende producten. In plaats van gewoon brood het liefst zuurdesembrood gebruiken. Per dag zijn ongeveer 5 zuurdesemboterhammen toegestaan. Indien minder dan 5 zuurdesemboterhammen wordt gegeten, mag men in plaats daarvan een qua calorische waarden overeenkomstige hoeveelheid zilvervliesrijst of andere granen eten.

Wat niet eten tijdens het Candida dieet

Géén voedingsmiddelen die meer dan 15% koolhydraten bevatten. Als uitzondering op deze regel zijn wél toegestaan: brood (gistvrij), zilvervliesrijst en gekookte aardappelen. In plaats van zuurdesembrood mag volkoren pasta (gist- en suikervrij) worden genuttigd. Natuurlijk géén geraffineerde koolhydraten: alle suikers (dus ook honing, druivensuiker, dextrose-tabletten, e.d), zetmelen(witmeelproducten) e.d. zijn verboden, ook al zit er 15% of minder koolhydraten in.

Bestel Vechten met Gerechten tegen Candida en ME

Vechten met gerechten tegen Candida en ME
Vechten met gerechten tegen Candida en ME
Titi Koolsbergen & J. Vreugdenhil

een complete voedingswijzer, recepten en adviezen voor iedereen met ME

Géén schimmelhoudende producten (champignons, schimmelkaas. Schimmelculturen zijn natuurlijk eveneens taboe; gefermenteerde producten op basis van andere fermenten zijn toegestaan.

Zo veel mogelijk (de maag moet het kunnen verdragen) rauwkost eten: sla, andijvie, wortelen, radijs, komkommer, e.d. Als u een gevoelig maagslijmvlies heeft, moet u met kleine hoeveelheden rauwkost beginnen en dit in de loop van tijd langzaam opvoeren.

Géén vruchten die zoet smaken(ook al is het koolhydraatpercentage minder dan 15%). Altijd toegstaan zijn: grapefruit, citroen, zure appels, sinaasappels en aalbessen.

Géén varkensvlees en kalfsvlees eten.

Wel toegestaan tijdens het Candida dieet

vette vis (haring, makreel, sardientjes, zalm, e.d.);
vetarme vis (krab, kreeft, schelvis, koolvis, tong e.d.);
amsvlees, schapenvlees, geitenvlees, kip, rundvlees, gevogelte.

Extra tips voorafgaand aan het Candida dieet

Eet minder vlees en meer vis.

Bereidingswijze:
Alleen wanneer vetgebruik is toegestaan:
– bij voorkeur: rauw eten, grillen, koken, stomen;
– minder gewenst is: frituren, bakken, braden;
– verboden is: barbecuen.

Gebruik géén lichaamsvreemde voedseltoevoegingen zoals (geur- kleur en smaakstoffen). eet het liefts onbespoten groenten en fruit.
Gebruik absoluut géén melk of melkproducten.
Zachtgekookte eieren zijn zonder restrictie toegestaan.
Toegestaan zijn: zeer jonge kaas bijv. Huttenkase, 20+ kaas (Edammer e.d.) alleen met mate; korst breed afsnijden i.v.m. mogelijke schimmels in de korst.

Noten: walnoten, amandelen en hazelnoten zijn toegestaan, mits niet gebrand.

Voor Candida patiënten met een Herpes virus (koortslip) is dit verboden.
Alle etenswaren moeten zo vers mogelijk gegeten worden. Liever NIET uit een pot en blik is al helemaal verboden. Diepvriesproducten tijdens de wintermaanden zijn wel toegestaan.

Scherpe specerijen zijn niet toegestaan.
Het gebruik van de zoetstof aspartaam in candarel e.d. is heel beperkt toegestaan.

Dranken: geen alcohol (maar op verjaardagen enz. is een kleine hoeveelheid witte droge wijn toegestaan), koffie en zwarte thee.
Wat wel mag: soyamelk, zonder suiker, Spa (blauw, desnoods rood), sap van niet- zoete vruchten, heel beperkt Seven Up ligt, maar liever niet en zeker geen ligt producten, kruidentheeën zoals Mariadistelthee, Paardebloemthee, Goudsbloemthee en theeën van Zonnatura.

Eet tijdens het Candida Dieet kleine porties en kauw lang en goed

De maaltijden moet u opdelen in meerdere kleine porties dat helpt, vooral als je ook nog goed je eten kauwt. Candida zit meestal in de lagere gedeelten van de ingewanden (darmen). Door kleine porties te eten en goed te kauwen is het eten al in het bloed opgenomen voordat het bij de Candida komt.

Moet ik tijdens het Candida dieet mijn hele leven op een houtje bijten

Nee, dat hoeft niet. Suiker moet u zoveel mogelijk blijven vermijden. Als de behandeling duidelijk resultaat heeft opge- leverd dan kunt voorzichtig een voedingsproduct aan het menu toevoegen, bijv. fruit. Doe dat wel met mate één appel of peer per dag en eet vooral geen overmatig zoet fruit zoals meloenen of druiven. Gaat dat, gedurende een aantal weken, goed dan kunt u overgaan op bijv. gewoon gistbrood en kijk of de klachten nog steeds wegblijven. Als de klachten terug komen dan schrap dan hetgeen u heeft toegevoegd.

Bestel dit boek bij bol·com

Candida
Candida
Edith van Blijdesteijn

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Dit boek gaat over gisten en schimmels en het schadelijke effect dat ze kunnen hebben op de gezondheid van de mens. Vanuit Engeland en, Amerika komen steeds meer signalen dat schimmels zoals candida albicans verantwoordelijk zijn voor een hele reeks stoornissen. Tegenwoordig komt candida steeds meer voor, waarschijnlijk door de verandering in de levensstijl, het vele medicijngebruik en de verandering in voeding de laatste vijftig jaren, waardoor het weerstandsvermogen van de mens achteruit gaat. De oorzaak van iedere ziekte kan worden teruggebracht tot vier hoofdgroepen: erfelijke factoren, emoties, voeding en externe factoren. Vaak is een combinatie van factoren verantwoordelijk voor de ziekte. Bij candida domineert een van de vier: de externe factore