Cambridge Dieet Review en Ervaringen

Het uit Engeland afkomstige Cambridge Weight Plan Dieet is op dit moment weer erg populair. Het Cambridge Weight Plan Dieet werkt op basis van maaltijdvervangers. Cambridge heeft inmiddels bijna 500 consulenten in Nederland en is mede door een reclamecampagne bij RTL Koffietijd enorm populair. Het Cambridge Dieet is afkomstig uit Engeland ontwikkeld door de wetenschappelijke onderzoeker Dr. Alan Howard. Het programma zorgt ervoor dat normale voeding voor een aantal weken wordt vervangen door 3 maaltijdvervangers per dag. Je kunt kiezen voor programma’s met een kilocalorieëninname van 500 tot 1200 per dag via shakes, soepen, repen of een pap. Per maand kan je gewichtsverlies rond de 4-10 kilogram liggen.

Timfit korting banner

Cambridge Dieet Testpersonen Gezocht

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Cambridge zijn we op zoek naar 50 testpersonen die het testpakket t.w.v. 119 euro gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 26 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Cambridge graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Het Cambridge Dieet

Het Cambridge is veel strenger dan de twee voornoemde voedingsplannen. Op dit dieet gebruik je voornamelijk eiwitrijke maaltijdvervangers en dranken. Je dient je te houden aan een strikt voedings- en fitnessplan, waarbij je tussen de 500 en 800 kcal per dag mag consumeren. Dit maakt dit dieet een van de effectiefste en snelste opties op de markt. Het wordt veelal geadopteerd door personen die geen succes hebben weten te boeken met andere voedingsplannen.

Vragen en Ervaringen 

Er staan op dit moment meer dan 5900 echte reacties over Cambridge op vetvrij.com
Bekijk de reacties of plaats zelf een vraag of ervaring.

Cambridge Weight Plan

Het Cambridge Dieet is speciaal ontwikkeld voor mensen die snel, veilig, verantwoord en gemakkelijk willen afvallen en voor mensen, die vervolgens op hun streefgewicht willen blijven, zonder daarbij in de verleiding te komen om meer te gaan eten.De kracht van het Cambridge dieet is het (zeer) lage aantal calorieën, terwijl je toch alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Je hoeft geen calorieën te tellen. Het Cambridge dieet bestaat uit shakes, soepen, pappen en repen in een verscheidenheid aan smaken.

timfit ervaringen recensie

Binnen het Cambridge Weight Plan kun je kiezen uit verschillende programma’s, met of zonder reguliere voeding. Het volgen van het Cambridge Dieet is erg eenvoudig: er behoeven geen kcal te worden geteld of speciale boodschappen te worden gedaan! In plaats daarvan vervangt een keur aan voedzame, caloriearme soepen, dranken en repen uw normale voedsel. Elke dieetdrank of elke portie soep levert 157, respectievelijk 154 kcal. Heeft u eenmaal uw streefgewicht bereikt, dan kunnen wij u helpen met adviezen en producten om zo slank te blijven.

Wellicht ken je mensen in je omgeving die afgevallen zijn met het Cambridge Dieet 800. Deze benaming bestaat niet meer. Het Cambridge Dieet is van opzet veranderd waardoor er nu een soort stappenplan is. Op deze manier kun je het dieet ook beter blijven volgen als je langzaam wat af wilt bouwen.

Het Cambridge Dieet 800 komt nu overeen met stap 2. In dit dieet vervang je drie maaltijden door Cambridge Weight Plan producten. Daarnaast neem je wat groenten en een eiwitrijk product. Op deze manier eet je nog steeds, net als in het oude dieet, 800 calorieën. Echter is alleen de naam van het dieet aangepast.

Je kunt ongetwijfeld nog bij je consulent aangeven dat je graag het Cambridge Dieet 800 wilt volgen, ook al is de naam nu veranderd naar stap 2.

Cambridge Weight Plan Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen. Het Recepten Afslankplan heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Cambridge Coaching

Besluit je om te starten met Cambridge? Dan kun je rekenen op  persoonlijke begeleiding van een Cambridge consulent. Samen met je consulent kies je voor een persoonlijk 500, 800, 1000 of 1200 kcal programma. Over de verschillen van deze programma’s kun je verderop in dit artikel meer lezen.Na afloop van het programma begeleidt je consulent je naar een gezonde levensstijl, waardoor de opbouw naar een volledig normaal voedingspatroon en gewichtsbehoud op een verantwoorde en blijvende manier gebeuren. Dit voorkomt het gevreesde jojo-effect.

De 4 Fasen van Cambridge

Het Cambridge Weight Plan bestaat uit vier fasen:

 • Voorbereiding
 • Afslanken
 • Af- en opbouwen
 • Gewichtsbeheersing

Fase 1: Voorbereiding

De eerste voorbereidende stap is het contact opnemen met een consulente in de buurt. De eerste meeting is vooral een kennismakingsgesprek om je motivatie te bespreken en te kijken of Cambridge iets voor je is. Zo ja, dan wordt gekeken welk programma het beste bij je past en stel je samen een realistisch streefgewicht als doel.

Fase 2: Afslanken

Tijdens deze fase gebruik je maaltijdvervangers van Cambridge. Er zijn verschillende programma’s die je kunt volgen zoals Cambridge 500 en Cambridge 800. Bij alle programma’s moet je minimaal 2,5L per dag drinken en het liefst is dat water. Groene of zwarte thee en koffie (met of zonder cafeïne)mag ook, light frisdranken worden afgeraden omdat citroenzuur het afvallen kan belemmeren.

Fase 3: Af- en opbouwen

Deze fase ga je in als je gaat stoppen met je dieet. Het af- en opbouwprogramma zorgt voor de overgang tussen het afbouwen van het gebruik van de producten en het opbouwen van nieuwe voedingsgewoonten om je huidige gewicht te behouden. Dit gebeurt in samenwerking met je consulent.

Fase 4: Gewichtsbeheersing

Tijdens deze laatste fase ga je je richten op de volgende drie punten

 • levensstijl
 • voeding
 • beweging

Cambridge Weight Plan

Met behulp van het Cambridge Levensstijl 7 Stappenplan en het kookboek maak je kennis met een nieuwe gezonde manier van leven met bewuste voeding.

Cambridge Weight Plan 500

Het Cambridge 500-programma is speciaal geschikt voor mensen met ernstig overgewicht. Tijdens dit programma krijg je maar een totaalvoeding van nog geen 500 kilocalorieën per dag binnen. Al je maaltijden worden vervangen door shakes, repen, soepen en pap en verder mag je niets eten of snoepen. De soepen en shakes bevatten rond de 150 kilocalorieën per portie en de repen rond de 230 kilocalorieën. Het Cambridge Weight Plan 500 komt nu overeen met stap 1.

Cambridge Weight Plan 800

Wil je maar een paar kilo kwijt willen? Dan is Cambridge 800 iets voor jou. Omdat je tijdens dit programma naast de shakes ook een avondmaaltijd mag eten is het beter vol te houden. Cambridge 800 is een alternatief product voor mensen die niet zo snel willen afvallen, of mensen die op medische gronden het Cambridge dieet niet mogen volgen. Dit product mag gebruikt worden zonder eerst een persoonlijk intake gesprek te hoeven hebben. Uiteraard kunt u wel rekenen op de begeleiding van ons. Cambridge 800 is een maaltijdvervangend product gebaseerd op Maltodextrine en soja-eiwit, en gezoet met zoetstof. Cambridge 800 wordt gebruikt als onderdeel van een energiebeperkt dieet. Naast twee of drie 800 maaltijden gebruikt u een gewone maaltijd laag in calorieën en koolhydraten.

Cambridge 800 is

 • Vetarm
 • Uitstekende bron van eiwitten en vezels
 • Verrijkt met vitamines en mineralen
 • Cholesterolarm
 • Geen toegevoegde conserveringsmiddelen
 • Geen kunstmatige kleurstoffen
 • Slechts water (geen melk) toevoegen

Het Cambridge Weight Plan 800 programma is vervangen door stap 2 van het nieuwe plan.

Cambridge Weight Plan 1000 en 1200

De programma’s 1000 en 1200 zijn specifiek geschikt voor iedereen die geleidelijk een paar kilo wil afvallen. Je kunt je calorie inname beperken tot 1000 of 1200 kilocalorieën (kcal) per dag.

Deze programma’s zijn vervangen door stappen nummer 4 en 5 in het nieuwe stappenplan van het Cambridge Weight Plan.

Cambridge Dieet Recepten

Tijdens het Cambridge dieet vervang je niet je gehele voeding door de producten van Cambridge. Je blijft ook nog gewoon normale voeding eten. Hiervoor is het wel van belang dat je recepten weet die binnen het dieet passen. Gelukkig krijg je hiervoor hulp van je consulent. Deze al je een groot aantal verschillende recepten aanraden.

Om je toch een idee te geven van wat je kunt eten, vind je hieronder een Cambridge Dieet Recept.

Gevulde kip met mozzarella

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een stukje kipfilet en snij de kipfilet open om een soort zakje te maken. Stop wat mozzarella, basilicum en zongedroogde tomaten in dit zakje. Wikkel vervolgens een plakje spek om de kipfilet. Zet de kipfilet vervolgens 25-30 minuten in de oven. Maak tegelijkertijd een salade op basis van sla, wortel, courgettes en eventueel een klein beetje olijfolie. Desgewenst kun je met jonge aardappels of zoete aardappels zorgen voor wat extra calorieën.

Kosten Cambridge Weight Plan

Er hebben adviesprijzen maar consulenten zijn vrij zelf een tarief te bepalen. Uit een steekproef onder verschillende consulentes kwamen enorme verschillen. Gemiddeld kosten CB500 shakes iets meer dan €50,00 per week Volg je CB800, dan moet je rekenen op €33,60 per week.

Assortiment Cambridge Weight Plan

Voor gewichtsbeheersing zijn alle producten los te koop. Hier volgt een overzicht inclusief prijzen van Cambridge producten voor de Nederlandse en Belgische markt.

Shakes in de volgende smaken

 • Aardbei
 • Banaan
 • Bosvruchten
 • Butterscotch
 • Cappuccino
 • Chocolade
 • Chocolade mint
 • Toffee walnoot
 • Vanille

Soepen in de volgende smaken

 • Champignon
 • Groente
 • Kip
 • Champignon
 • Tomaat

Repen voor in de volgende smaken

 • Caramel
 • Chocolade
 • Malt Toffee 3
 • Orange
 • Peanut Crunch
 • Cranberry Crunch

Dranken voor in de volgende smaken

 • Banana Bliss
 • Chocolate Velvet

Andere producten (per stuk)

 • Cambridge Shaker
 • Mix-a-Mousse (10 porties)
 • Fibre 89 (40 porties)
 • Summer Berry drankmix (voor 30 liter water)
 • Sunshine Orange drankmix (voor 30 liter water)
 • Groenten Drink Bouillon ( 25 porties)
 • Calorieën Alfabet van Ir. Rien Vervoort

Cambridge Dieet Ervaringen

Op Vetvrij.com zijn heel veel echte ervaringen achtergelaten door mensen die het Cambridge Dieet geprobeerd hebben. Er staan heel veel reacties van mensen die veel kilo’s verloren hebben. Veel van deze mensen hebben uiteindelijk hun streefgewicht bereikt, ook al was dit streefgewicht enige tientallen kilo’s onder het gewicht waar zij mee begonnen. Sommige mensen geven wel aan dat ze wat langer in de verschillende fasen blijven, om er zo voor te zorgen dat de veranderingen beter beklijven.

Overigens zijn er verhalen bekend van mensen die dankzij het zwaarste programma; de Cambridge 500, last kregen van gezondheidskwalen. In sommige gevallen is het Cambridge 500 programma dan ook gewoon veel te zwaar. Negatieve gevolgen voor de gezondheid, zoals bijvoorbeeld een ongewenste respons van de insulinehuishouding kunnen het gevolg zijn (bron). Dit is een reden om het Cambridge Dieet niet zonder consulent te volgen. Een consulent kan bekijken wat het beste is voor jouw lichaam.

Cambridge Dieet Ervaring van Femmie

Het Cambridge Dieet is al jaren enorm populair. onderaan deze pagina staan duizenden reacties van bezoekers die ervaring hebben met Cambridge producten. We hebben Femmie gevraagd om een verslag te schrijven over haar ervaring. Vandaag ontvingen we haar eerlijke verhaal.

3 Shakes Per Dag

Ik ben 18 juni 2012 begonnen met het Cambridge dieet, 3 shakes per dag, daar werd ik na een week ziek van. Aangezien ik last heb van en spastische darm ben ik daar mee gestopt. Toen ben ik samen met mij dochter gaan kijken wat ik verder kon gaan doen en kwam bij WeightCare terecht.

Ik ben daar toen mee begonnen en nam 2 shakes per dag en ’s avonds warm eten( 1 aardappel beetje groente en een stukje vlees) en 2 stuks fruit per dag.

Spastische Darm

Ik gebruik alle soorten shakes behalve de chocola, en voor mijn spastische darm neem ik ook ’s morgens 3 gedroogde pruimen en een klein beetje cruesli door mijn shakes want anders kan ik moeilijk naar de wc.
Dit ging heel goed, alleen kreeg ik in oktober pijn klachten en dat bleken galstenen te zijn, was gekomen door het afvallen zeiden ze.

Vanaf december ben ik een poosje gestopt, vanwege mijn pijn klachten, ik durfde haast niets meer te eten, was toen 20 kilo kwijt. 31 december geopereerd mijn galblaas eruit, daarna nog een poosje rustig aan gedaan en in februari weer begonnen want ik wil er graag 25 kilo in totaal af hebben.

24 Kilo Afgevallen

Op het moment zit op de 24 kilo ongeveer, het schommelt steeds een beetje tussen de 23 en 24 kilo, en het wil ook niet zo best, gaat heel langzaam, maar dat geeft niet een paar onsjes per week ben ik al weer tevreden mee.

Ik neem nu ’s morgens een shake en tussen de middag meestal een bakje cruesli. In mijn omgeving zeggen ze nu ook dat ik niet meer moet afvallen want dat past dan niet meer bij me, maar mijn streven is toch om onder de 80 kilo uit te komen, dus ik ga nog wel even door.

Trots

Ik ben heel trots dat ik dit allemaal zelf voor elkaar heb gekregen, want andere dieten hield ik niet vol ( heb ook weinig doorzettingsvermogen) en dit is me toch maar mooi gelukt en ik hoop dat het ook zo blijft, en van mijn spastische darm heb ik weinig last meer van.

Femmie

Cambridge Consulent

Verspreid door Nederland door zitten honderden verschillende Cambridge consulenten. In de meeste gevallen kun je in de omgeving van je woonplaats meerdere Cambridge consulenten vinden. Het overgrote deel van de consulenten is vrouw. Wil je liever een mannelijke consulent, dan kan het zo zijn dat je hier een eindje voor moet rijden.

De ervaringen van de bezoekers van Vetvrij.com met de consulenten zijn wisselend. Sommige mensen melden dat ze lastig van een consulent af kunnen komen. Vermoedelijk is dit omdat de consulenten geld aan jou verdienen. Andere mensen zijn razend enthousiast over hun consulent.

Overigens is het ook mogelijk om zelf consulent te worden. Als je dit doet dan krijg je ondersteuning vanuit Cambridge. Je gaat dan aan de slag als zelfstandig ondernemer en je kunt zo mensen helpen om hun problemen met overgewicht te lijf te gaan.

Cambridge Dieet Online Bestellen

Hoe graag we je ook anders zouden willen vertellen, het is niet mogelijk om de producten van Cambridge online te bestellen. Sommige consulenten bieden wel de mogelijkheid aan om producten online te bestellen, maar dan alleen als je al aangesloten bent bij hun praktijk.

Omdat de Cambridge diëten vrij zwaar kunnen zijn, zou je kunnen zeggen dat dit goed is. Op deze manier krijg je altijd begeleiding. Hierdoor kun je dus niet zelf al te zware risico’s nemen met je gezondheid. Aan de andere kant heb je dus ook niet de vrijheid om zelf een dieet op basis van Cambridge te gaan voeren.

Voordelen

 • Gegarandeerd gewichtsverlies
 • Gemakkelijk, je hoeft geen calorieën te tellen
 • Geen hongergevoel

Nadelen

 • Hogere belasting voor de nieren.
 • De producten/ maaltijdvervangers zijn prijzig
 • Weinig afwisseling
 • Nadruk ligt op calorieën

Conclusie

Het Cambridge Dieet is een effectieve manier van afvallen. Dit komt met name omdat je bij aanvang slechts 500 kcal per dag binnen krijgt. Hierdoor gaat je lichaam in de spaarstand. Cambridge producten bevatten verschillende vitaminen en mineralen, maar ze voldoen niet aan een volledig voedingspatroon. Aanvulling is dus aan te bevelen. gewone voeding ook levert.

Vragen over het Cambridge Weight Plan Dieet

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het Cambridge Weight Plan? Wil je ervaringen uitwisselen? discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.


6011 Reacties

 1. Vandaag mijn 2e weegmoment gehad; 2,4 kilo. Vorige week 2,9 dus in 2 weken al 5,3 kilo! Wat een heerlijk gevoel.. Nog 12 te gaan.. Succes allemaal!
  Groetjes Taffie

 2. Hallo Francis,

  Ik ben anders vanaf 21 april bezig dus ook al enige tijd bezig. Ik ben 50 kwijt en wil nu ook de laatste 10 kilo. En voor mijn gevoel gaan die heel langzaam terwijl ik nog altijd 2 kilo in de week verlies. Komt denk ik omdat de tijd lijkt stil te staan en niet mijn gewicht. Ik heb ook al daadwerkelijk uitgerekend de eerste week van november klaar te zijn, en dan af te bouwen. Dat vooruitzicht is nu mijn motivatie. Heb geen behoefte om te stoppen, heb wel behoefte om de laatste tien kilo minder op de weegschaal te gaan zien.

  veel succes!!

  groetjes,
  karima

 3. Hallo allemaal,

  Ik ben hier al een tijd niet geweest, lees wel al jullie reacties, wat me opvalt, is dat er veel reacties zijn van mensen die net beginnen, maar weinig reacties van mensen die al een hele tijd bezig zijn.
  Ik zelf ben 1 mei begonnen, dat is alweer 5mnd geleden, ik ben nu 20 kilo kwijt. In het begin vond ik veel smaken lekker, maar op een gegeven moment kreeg ik alleen nog maar de chocolade smaak naar binnen, deze heb ik ook nog steeds. Ik vind de laatste kilo’s(wil er nog 10 vanaf) zooooo zwaar, ik vind het moeilijk om de motivatie op te brengen die ik had toen ik begon. Heeft iemand hier ervaring mee?Ook heb ik eigenlijk vanaf dag 1 honger, ga er mee naar bed en sta er mee op, ondanks dat ik 2,5 soms 3 lt water per dag drink. Wat houdt jullie gemotiveerd?

  Veel succes iedereen!!!

  Groetjes van Francis

 4. Hoi Jeannette

  Welkom en succes gewenst en we weten wat je voelt. Ik ben nu 5 weken bezig en is nog steeds niet gemakkelijk, maar vergat vanmorgen even zelfs mijn ontbijt. Doe dat altijd om 9 uur op mijn werk, begin al om 7 uur en stel het dus even uit, maar om 10 uur dacht ik er pas aan.
  Denk aan de kilo’s die je kwijt wil en dat je je dan veel beter zult voelen, en inderdaad de verhalen van anderen helpen ook mij enorm.

  Groetjes voor allen

 5. Hoi allemaal,

  vandaag gaat het voor mij ook beginnen, weeg 84 kg en ben 1.63 lang.Streef naar 20 kg eraf. Jullie verhalen zijn stimulerend en besluit daarom ook reacties achter te laten. Ik hoop het vol te houden(ben helaas geen doorzetter). Ik poets maar vaker mijn tanden als ik honger krijg. De verleiding mee te eten als anderen eten zal het moeilijkst zijn, zal daarom maar vluchten tijdens etenstijd en een stuk gaan lopen heb ik meteen beweging.

  groetjes Jeannette

 6. Dank je wel allen. Ik ben vanaf vandaag ook begonnen met 45 min lopen per dag. Ben benieuwd of dat vol te houden is,maar vandaag ging prima. Heb me vandaag zelf ff flink uitgetest,was bij vrienden en die hadden spareribs besteld. Ze zeiden allemaal ach klein stukje maakt toch niks uit(daar zijn het tenslotte vrienden voor hahaha) maar was moeilijk maar toch volgehouden. Verder iedereen volhouden hoe moeilijk het soms ook is,maar als je echt iets wilt gaat het lukken ook.

  Groetjes lennard

 7. @lennard en karima,
  Ik dacht dat ik al veel afgevallen was de eerste week, 5,5 kg maar van jullie is helemaal fantastisch.
  Als ik eenmaal veel afgevallen ben zal ik foto’s plaatsen, want ga er echt voor. Zat gisteravond vakantiefoto’s te kijken en vond mezelf er vreselijk op staan, wil dat niet meer. Ben paar jaar geleden zelf ruim 30 kg afgevallen maar langzamerhand sluipt het er weer bij door omstandigheden maar wil nu echt nooit meer teug.
  Ik was eerst op een ander forum maar deze opent zich niet meer en heb me daarom gezellig bij jullie aangesloten want elkaar een beetje moed inpraten heb je wel nodig.
  @Debbie, ik neem voordat ik eten kook voor mijn gezin altijd een beker bouillon dan heb ik minder trek en kan ik ook van het eten af blijven.
  Allemaal een fijn en dieetvol weekend toegewenst

 8. @cindy, bedankt voor je compliment en leuk dat je ook mee komt babbelen. En geloof me maar cindy, het is het zeker dubbel en dwars waard. Ik zou voor de grap foto’s moeten plaatsen maar dat gaat me iets te ver. Maar dat was wel mijn motivatie toen der tijd. en nu al helemaal om niet terug te vallen.

  @ lennard, Wauw wat goed en wat toevallig. Ik was 7.1 kwijt in 7 dagen. Mijn consulente heeft me toen wel 4 keer opnieuw gewogen want zij en ik konden het beiden niet geloven. Ga vooral zo door!

  Groetjess
  Karima

 9. Zo Lennard dat is echt fantastisch.
  Ik ben niet zo sterk hoor :-)
  Ik eet tussendoor nog teveel.
  Ik ben nu van 108.8 naar 98.1 in 6 weken maar heb wel 2 weken CB800 gedaan maar ik ging steeds meer eten dus ben ik weer mee gestopt.
  Ik kan het niet laten om soms een hapje te pakken van avondeten die ik voor mijn kids en man moet klaarmaken ooh wat is dat moeilijk,
  Dus TOPPIE voor je en doorgaan he

 10. Gisteravond 1e keer gewogen van 133,2 naar 126,2kg 7 kilo in 8 dagen heerlijk. Ben wel gestopt met de soepjes,wordt misselijk van de geur. Nu begonnen met de repen en dat bevalt een stuk beter.

  Groetje Lennard

 11. Hallo allemaal
  OOk ik ben ruim 4 weken geleden begonnen met CB en was afgelopen dinsdag 13,5 kg kwijt, blijf nu een beetje stilstaan een paar dagen maar volgens mij houd ik wat vocht vast nu.
  Ik heb jullie verhalen ook gelezen en knap hoor van iedereen hier en helemaal van Karima, super, en een voorbeeld voor mij want ook ik wil een heleboel kilootjes kwijt.
  Vind het nog wel steeds moeilijk, trek in gewoon eten maar motiveert als je weer leuke kleren aan kunt.
  Iedereen veel succes gewenst en groetjes

 12. Echt wel!! Ik de tankini, jij de bikini en die kleine van mij een badbakje met allemaal dezelfde print, heb er nu al zin in. vanavond maar eerst mijn eerste weging/meting. Ik ben benieuwd! En even nieuwe producten afnemen want ik vind veel van de shakes niet lekker. Lust alleen de banaan en de chilisoep, hmm lekker!

 13. Hananeee!!

  gezellig zuslief is ook van de partij, ja ben ik alweer betrapt. dus je kan me googlen?:P jij mag dan wel mijn grote zus zijn, maar ik ben nu al apetrots op jou:D:D volgend jaar is het bikinitijd!!

  dikke kuss van je zus:D

 14. Hallo Allemaal,

  Hier spreekt Hanane: De Zus van Karima, jaja 13 september ben ik ook begonnen. Ik kon natuurlijk niet achterblijven bij mijn zusje die al 50 kilo kwijt is. Ik heb nog last van mijn zwangerschapskilo’s, feit is wel dat mijn kind al 2.5 jaar is *&(*&^&^!! Haha, ik ga voor mijn oude gewicht ong 78 kilo. Ik woog bij aanvang (13 september) 103.1 kilo en wil graag naar de 75. Ik heb de eerste 2 dagen zoveeel hoofdpijn gehad dat ik me ziek moest melden op mijn werk. Het was niet uit te houden dus heb ik er maar doorheen geslapen. Qua honger vind ik het goed te doen. Ik heb morgen mijn eerste weegmoment, spannend spannend! Leuk om hier te posten. Ja Karima heb je gevonden via google, Loubna ook zag ik :))

  • Ik heb je nu ook betrapt haha!

   Ooh my god moeilijk moment drink mij momenteeel helemaal suf..
   er spoken allerlei soorten gerechten en recepten door mijn hoofd momenteel gewoon volhouden en doorgaan.
   Heb vier m&ms gesmokkeld echt zo erg ik leek wel een junk toen ik ze in mijn mond stopte… pff meteen de zak weggelegd ik wil de troep niet meer..
   Ga zo mijn shake klaarmaken

 15. Loubnaaa!!!

  haha oow grappig he, je hebt me op heterdaad betrapt:P
  kom je dan ook hier babbelen? Je gaat ook beginnen. Dat is wel leuk
  want ik hoorde van me zus al dat je keer met alle dames wou gaan wokken. nou dat is natuurlijk een leuke beloning als jij en me zus straks allebei klaar zijn. Ik zal jullie steunen :D:D

  liefss karimaa

  • Haai Karima,

   Sorry voor mijn late reactie was namelijk op vakantie. Anyway ben vandaag maar begonnen uiteindelijk want gisteren ging het al mis.
   Pff ik vind het echt zwaar hoor, smokkelt dan echt niemand?
   Ik heb vandaag vier m&ms gehad echt erg en kreeg zoveel spijt dat ik dacht zal ik nu afmaken door gewoon te gaan eten maar heb besloten toch door te zetten en gewoon shake te drinken zo en veeel water.. Ik hoop toch zo dat dit mij gaat lukken gewoon…

 16. He kanjers,
  Nee makkelijk is het niet maar de aanhouder wint! Ik ga dadelijk fr kijken of ik nu in ketose zit. Dit is mijn 4e dag en ik heb niet gesmokkeld. Ik ben zo trots op mijn wilskracht! Geeft me ook een boost om door te gaan ondanks dat ik snak naar een boterham. Morgen uitje met het werk, gebak, lunch, diner, ik zal er weer bijzitten met m’n shake.. ook dit kom ik te boven. Hou vol allemaal, ik blijf jullie hier ook volgen!
  Kus van Tafje…

 17. Hallo allemaal,

  Ik lees elke dag jullie ervaringen en ben zo jaloers op jullie die het zo goed volhouden.

  Ik woog in december 2008 103 kg en ben 1.56 cm klein/groot ;)
  Ik werd ziek en moest wat doen. Bij de dietiste ben ik afgevallen tot aug 2009 18 kilo en woog 85 kilo. Maar je wordt het zat , ging te langzaam volgens mezelf en in sept.2009 cb gaan doen. Januari 2010 woog ik 70 kilo en ging weer verslappen, blijf tussendoor cb gebruiken maar ik smokkel teveel. Maar ik wil zeker/nooit meer boven de 75 kilo uitkomen. Vanmorgen schrok ik 75.8 kilo grrrrrrrrrr…
  Ik heb cb producten in huis en de banaan en de aardbei is zeker te eten met ijsklontjes erin. De tomatensoep en groentensoep met sambel ook.Zelfs lekker ……!!!! Morgen wil ik echt WEER SERIEUS
  beginnen met cb.

  Willen jullie mij steunen???

  65 kilo moet te halen zijn!!!!

  Heel veel groetjes en succes allemaal.

  ps…..ik beloof niet te smokkelen!!!!

  Els

 18. @ samira,

  Heey meid wat goed!!! en fijn dat het nu al zo lekker loopt dat kan alleen maar beter worden. Ik heb gisteren gewogen en ik ben in 3 weken weer 6 kilo kwijt. erg fijn moet nog mijn laatste 13 kilo. maar na de 50 die ik intussen kwijt ben zeg ik kom maar op met die laatste kilo´s. het gaat als ware vanzelf. ben beniwud hoe het je verder zou verlopen. maar blijf dit vooral vasthouden!!

  liefs x Karima

  • Haai Karima,

   Haha zo grappig ik was aan het surfen op cambridge en toen zag ik jou en wist meteen wie je was gewoon..
   Wow wat een topprestatie heb je geleverd 50 kilo eraf ik heb je foto’s gezien en wow you’re loooking sooo good lady.
   Ik heb morgen een afspraak want bij mij gaat de knop ook om.. jij bent gelukkig al bijna klaar …
   Ik gun het je zo van harte een slank gezond lichaam..

   Liefs Loubna ( vriendin van je zus)

 19. hoi hoi dames

  hier een reactie van een man,
  ik ben nu 13 weken aaneen bezig met cambridge en nu ben ik 27,9 kilo kwijt, dit is best vol te houden als je jezelf maar niet gek maakt door te veel aan eten te denken.
  dat is moeilijker dan dat het klinkt maar probeer het.
  ik ben kok van beroep, en maak zelf de soep lekkerder vooral de oriental chili ik doe er 350 heet water in en 1,5 theelepel vegetarische groentebouillonpoeder van maggie en een paar scheuten tabasco,
  dit maakt die soep voor mij tot een topper die ik wel 2x per dag kan eten.
  ik lees altijd jullie berichten en ook dat maakt me sterk.
  hou vol en dat honger gevoel gaat echt wel over na een aantal dagen.

  kus aan iedereen en sucses.

 20. Hoi Angelique,

  Wat je ook nog kunt doen zijn je shakes halveren.
  Bijv. 8.00 uur een shake om 10.00 om 12.00 en 14.00 en 16.00 en 18.00 misschien dat je dan minder snel honger hebt.
  Volhouden hoor meid want het resultaat mag er zijn.

 21. Samira ik moet 24 kg afvallen. Fijn om te horen dat het bij jullie wel allemaal goed gaat, ik heb morgen een afspraak bij mij consulente omdat ik aan heb gegeven dat het niet goed gaat met dieten! ik ben al een keer 12 kg afgevallne in 7 weken maar er zijn er 7 weer bij gekomen door niet goed af te bouwen. Ik vind het zo moeilijk want ik loop tage op een basisschool en ik neem mijn eerste shake om kwart voor 8 om 10uur heb ik dan al super erge honger en knort mijn maag heel erg. dan eet ik al iets want denk alleen maar aan eten. om 12u / half 1 neem ik mijn 2e shake en dna houd ik het wel vol tot een uur of 4. dan probeer ik het zo lang mogelijk uit te stellen en pak dan mijn 2e shake rond half 6/6uur. maar ik wil het ook echt super graag. ik ben nog jong 19 en wil echt graag van mijn kilo’s af.

  Taffie wat een goed idee van je om de redenen waarom ik wil afvallen op mijn handen te zetten zo word ik er steeds mee geconfronteert en ga ik er meer over nadenken! misschien zeg ik dan wel eerder nee tegen die enne boterham!

  Succes allemaal en bedankt voor jullie goede moed, al die verhaaltjes motiveren je wel steeds meer.

 22. Hoi Angelique,

  Je moet er inderdaad echt achter staan.
  Als je honger hebt pak dan een augurk of een stukje 30+ kaas.
  Het is echt heeeeeeel erg zwaar en ik zit kokhalzend mijn shakes weg te drinken maar ik ben wel in 5 weken 6.5 kilo kwijt en morgen moet ik weer wegen.
  Dat ik maar 6.5 kilo kwijt ben is omdat ik de eerste week ook helemaal gek werd en ben gewoon gaan avondeten 2 weken aan een stuk waardoor ik weinig afviel.
  Ben nu weer gewoon aan het shaken en moet morgen wegen dus ben heel erg benieuwd.
  Heel veel succes en volhouden meid want het is de moeite waard.

 23. Hoi Karima & Saida, (en de rest van de lotgenoten)

  Heb gister mijn eerste weegmoment gehad…. -4.1 kilo in 6 dagen.
  Was echt super enthousiast en mijn consulent ook. Vind het echt een heel zwaar dieet maar door de reacties en door hoe ik me voel kan ik mezelf motiveren. Vind de soepen echt bleh!! Ik hou heel erg van hartig en niet van zoet maar die soepen zijn echt vies vind ik. En de shakes… favoriet chocola.. duh zou ik bijna willen zeggen. Ik heb nog geen 1 keer gezondigt en daar ben ik echt super trots op. Had het niet van mezelf verwacht maar er is echt een definitieve knop om! Merk dat mijn huid er veel beter uitziet, ik straal echt en ik krijg daar vooral echt nu al positieve reacties op. Hoe gaat het met jullie? Hopelijk ben je weer begonnen Saida, kan me goed voorstellen dat het moeilijk is tijdens de Ramadan! Maar wel weer doen he?! En jij Karima? Is er nog wat af van de 14 kilo? Ik hoop het!!! Hou me op de hoogte!!

  Heel veel liefs en een dikke kus Samira

  En Angelique.. denk aan het geld wat je hieraan uitgeeft. Zonde van die 50 euro elke week je er niks aan hebt. Zet je hier volledig voor in en zet die knop om! Echt waar, ik heb me heel de week strikt aan me shakes gehouden en als je eenmaal de week doorbent en je gaat wegen (en er is wat van af) dan ben je echt super gemotiveerd om weer door te gaan. Ik weet niet of je veel kwijt moet maar denk eraan dat het veel langer gaat duren als je erbij smokkeld! En drink veel water dat helpt! Doe je best!! X

 24. He angelique,
  Niemand zegt dat het makkelijk is.. maar je moet ‘écht willen en doorgaan. Schrijf anders op beide handen waarom je af wilt vallen. Ik eet ook liever een boterham maar mijn gewicht zit al zo lang in de weg.. het is ongezond en ik ga echt geen grotere kleren kopen.. dus vooruit poging 2. Ga ervoor! En als je toch een eetbui krijgt; pak koffie of thee en ga buiten wandelen. Hou me op de hoogte, we doen het samen..
  Sterkte en groetjes Taffie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.