Afvallen in 2021

Dit is een slogan uit Mark zijn nieuwe e-book ‘Vet Verliezen 1.0‘ waarin hij vertelt over zijn overgewicht als kind, zijn jarenlange ‘struggle’ om vet te verliezen, zijn ervaring met Intermittent Fasting en hoe dat zijn leven in veel opzichten positief heeft veranderd.

“Intermittent Fasting (a.k.a. Je ontbijt uitstellen tot na inspanning) is een techniek om vet te verliezen die de laatste jaren sterk in populariteit toeneemt. Als je nog nooit van Intermittent Fasting hebt gehoord dan ben je wellicht sceptisch, we hebben immers altijd geleerd dat het ontbijt dé belangrijkste maaltijd van de dag is en dat je gedurende de dag meerdere kleine maaltijden moet eten om je lichaam een constante aanvoer van voedingstoffen te geven. Diverse onderzoeken tonen echter aan dat vasten vele gezondheidsvoordelen heeft en de aanmaak van diverse hormonen, zoals o.a. het groeihormoon, stimuleert.” Aldus Mark.

Mark zijn jarenlange zoektocht! mark-215x300

Door zijn overgewicht als kind werd Mark al op jonge leeftijd ‘gedwongen’ om zo gezond mogelijk te eten omdat hij niet wilde accepteren dat hij dik was. Dit is ook de reden dat hij al sinds de pubertijd regelmatig in de sportschool te vinden was en er een gezonde levensstijl op nahield. Een typische dag van Mark begon altijd met een stevig havermout ontbijt gevolgd door 5 gezonde maaltijden verdeeld over de dag. Alhoewel hem dit in combinatie met regelmatig sporten zeker heeft geholpen om vet te verliezen, ging zijn progressie pijnlijk langzaam. Tevens was het volgen van zijn voedingsschema bijna een dagtaak wat letterlijk zijn leven beheerste.

Vet Verliezen gaat altijd om het creëren van een calorie tekort

Volgens Mark gaat de basis van het afvallen altijd om het creëren van een calorie tekort.

Als je vet wilt verliezen dan moet je simpelweg minder calorieën consumeren dan je lichaam er verbruikt. Dit is ook waar de meeste diëten op zijn gebaseerd, het wordt alleen vaak op een andere manier gepromoot. Als je koolhydraten volledig uit je dieet schrapt (waar ik overigens geen voorstander van ben) dan resulteert dit bijna altijd in een reductie van het aantal calorieën dat je eet waardoor je vet zult verliezen.

Uiteraard spelen er nog meer factoren een rol bij het verlagen van je vetpercentage, maar de basis begint altijd bij het aantal calorieën dat je eet, hoe populair een dieet ook is.

Als je vet wilt verliezen heb je geen invloed op het feit dat je minder calorieën moet binnenkrijgen dan dat je er verbrand, maar heb je wel invloed op een methode waarmee je dit calorietekort creëert. Volgens Mark is het veel gemakkelijker om onder je energiebehoefte te eten met een Intermittent Fasting levensstijl, zonder dat je het gevoel hebt dat je zwaar aan het diëten bent.

“Doordat je geen ontbijt eet voor je spor en dit vervangt door zwarte koffie (zonder toegevoegde calorieën), stimuleer je de vetverbranding in de morgen en heb je later in de dag ruimte over voor extra calorieën. Je kunt maaltijden eten die je een voldaan gevoel geven, terwijl je nog steeds onder je energiebehoefte eet. Dit is heel lastig als je om 08.00 ’s ochtends al 30% van je dagelijkse calorieën naar binnen werkt.”

De inhoud van het e-book

Er zijn meerdere varianten van Intermittent Fasting mogelijk, zo zijn er protocollen die aanbevelen om een gehele dag of zelfs langer niks te eten dat calorieën bevat. Mark heeft deze diverse methodieken geprobeerd, maar geeft de voorkeur aan een dagelijkse ‘vastperiode’ van 16 tot 20 uur. Volgens hem is dit het best te combineren met werk en/of school en heeft dit geen negatieve invloed op je prestaties in de sportschool.

Ook legt Mark op een duidelijke manier uit waarom hij geen voorstander is van het schrappen van bepaalde voedingstoffen (koolhydraten, eiwitten, vetten) uit je dieet, maar dat het wel verstandig is om rekening te houden met het moment waarop je ze eet, zeker als je nog goed wilt presteren in de sportschool.

Het e-book is een ware eyeopener en het is op een leuke manier geschreven zodat iedereen het begrijpt. Als je de discipline kunt opbrengen dan is deze strategie het proberen zeker waard!

Iedereen is anders en het is belangrijk dat je iets doet wat bij je past, waar je jezelf lekker bij voelt en dat je geruime tijd kunt volhouden. Consistentie en discipline is immers de belangrijkste factor als je vet wilt verliezen. Als jij jezelf lekker voelt bij 6 kleine maaltijden per dag dan is dit absoluut geen reden om dat te gaan veranderen. Als je echter moeite hebt om vet te verliezen, ondanks al je inspanning, dan is deze strategie wellicht wat voor jou.

Wil je meer informatie, of wil je het ebook van Mark bestellen? ga dan naar zijn website.

Omdat Mark beseft dat deze strategie niet voor iedereen is weggelegd, heeft hij een niet goed, geld terug garantie ingesteld. Dit betekent dat je de strategie zonder risico kunt uitproberen. Mocht deze nieuwe levensstijl je niet bevallen, dan stort Mark zonder verdere vragen het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

Gezonde Groeten,

sanne

[thrive_leads id=’46006′]