Fijnlijntje Low Carb Brood Wissel Dieet

Afvallen in 2021

Koolhydraten zijn momenteel steeds vaker in het nieuws. Volgens sommige deskundigen zoals bijvoorbeeld dr. Frank zouden koolhydraten dikmakers  zijn. Toch eten we al generaties lang brood, en dat is maar goed ook, want brood is goed voor je, zelfs als je wil afvallen. Ben je ook een van die miljoenen Nederlanders die worstelen met de weegschaal? Of je nu een paar kilo wilt afvallen of juist flink wat kwijt wilt, het is soms moeilijk de juiste manier te vinden. Vaak zijn er speciale diëten, dieetgoeroes, drankjes, pillen en een hoop geld voor nodig om wat gewicht te verliezen. Maar toch kan het ook allemaal wat  gemakkelijker. Hoe? Met het broodwisseldieet, want brood is goed voor je, juist ook als je wat kilo’s kwijt wilt!

Het Broodwisseldieet

Dat je met brood op een gezonde manier kunt afvallen, staat buiten kijf. Maar wist je dat je zelfs een dieet kunt volgen waarbij brood een hoofdrol speelt? Dat is het Broodwisseldieet. Het Broodwisseldieet is een heel gemakkelijke manier om snel wat kilo’s kwijt te raken. Het principe is heel simpel. De ene dag eet je alleen maar brood, het liefst de donkere broodsoorten zoals volkoren en meergranen. De andere dag eet je ‘normaal’ en gevarieerd. De ‘gewone’ dagen en de brooddagen wissel je af. Op die manier eet je gemiddeld gedurende een week veel minder en val je af, wel tot 2 kilo per week. Zeker als je ook zorgt voor wat extra beweging. Het Broodwisseldieet is daardoor bij uitstek geschikt als je snel een paar kilo’s kwijt wilt.

Fijnlijntje Low Carb Koolhydraatarm

Een bekend Low Carb oftewel Koolhydraatarm dieet is Fijnlijntje. Bij de afslankmethode Fijnlijntje Fijnlijntje staat het woord `koolhydraatarm` uiteraard centraal. Fijnlijntje isongeveer 25 jaar geleden ontwikkeld door de Belgische Ingenieur en voedingsscheikunde F. Vanlommel. Hij heeft een productieruimte in Tessenderlo, België waar hij de zakken meel maakt. Inmiddels zijn er veel low carb (brood) producten verkrijgbaar die je kunnen helpen bij een koolhydraatarm eetpatroon.

Brooddagen *

Tijdens een brooddag kun je zoveel brood eten als je wilt. Kies voor lekker bruine broodsoorten, volkorenbolletjes of geroosterd brood. Eet echt alleen maar brood, dus zonder beleg en boter. Het is wel belangrijk er veel bij te drinken: water, thee, koffie (zonder melk en suiker) en heldere bouillon (bijvoorbeeld van een bouillonblokje). Drink minimaal 2 liter vocht op een dag, dat zijn 10 flinke glazen of 16 kopjes. Gewone dagen Tijdens de ’gewone’ dagen eet je een ‘normale’, gezonde voeding. Zorg in elk geval voor voldoende groente en fruit, melkproducten en brood. Sla geen maaltijden over en probeer op deze dagen ook de snacks, snoep, frisdranken en alcohol te beperken. Zo zie je het snelst resultaat van je Broodwisseldieet!

Succesvol dieet

Het Broodwisseldieet is geen níeuwe dieethype. Het is een dieet dat zijn succes al ruimschoots bewezen heeft. In de jaren tachtig is het ontwikkeld door dr. C.M. de Vos (arts). Ruim een miljoen mensen hebben sindsdien het dieet gevolgd en velen met goed resultaat. Het Broodwisseldieet is zo’n succes omdat het zo gemakkelijk is: geen ingewikkelde menu’s, geen aparte producten en geen punten of calorieën tellen. Het is gewoon heel simpel een kwestie van om de dag alleen brood eten. Dat maakt het dieet ook nog eens goedkoop! Brood eten is immers niet duur. En tenslotte is het dieet heel goed vol te houden omdat je om de andere dag ‘gewoon’ mag eten. Uit onderzoek van TNO blijkt dat je door het Broodwisseldieet fors minder calorieën binnenkrijgt. Bij TNO is ook onderzocht of je geen tekorten aan voedingsstoffen krijgt als je de ene dag alleen maar brood eet en de andere dag ‘gewoon’. Het blijkt van niet. Met één kanttekening: volg het Broodwisseldieet niet te lang (maximaal zes weken). Volg je het dieet gedurende lange
tijd, dan kunnen eventueel wel tekorten ontstaan. Het Broodwisseldieet is dus uitstekend geschikt om snel wat overtollige kilo’s kwijt te raken en zo weer de juiste balans te vinden. Wil je meer kilo’s kwijtraken en voor de lange termijn een dieet volgen? Begin dan met het Broodwisseldieet en schakel na zes weken een diëtist in. Die kan helpen je eetpatroon blijvend aan te passen.

Meer informatie over het broodwisseldieet? Download dan de gratis folder.

Heb je ervaring met het bovenstaande dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

bron* : brood.net