Bakkers Balen van Broodbuik en Voedselzandloper

Afvallen in 2021

Het gevolg van de boeken Broodbuik en De Voedselzandloper is dat er verwarring is ontstaan over het eten van tarwe. Witbrood, tarwebrood, of toch liever speltbrood? En hoe zit het met havermout. Zij ik verwarring? Het lijkt inmiddels op een heftige broodoorlog uit te lopen met de bakkers aan de ene kant, en de “broodmaffia“ aan de andere kant. De laatste groep lijkt aan de winnende hand want het is een feit dat de dalende trend van de broodverkoop zich blijft doorzetten. Ook het afgelopen jaar is de broodconsumptie weer 2.3 procent gedaald. Ondertussen balen de bakkers en zetten massaal in op de “gezondere“ varianten zoals volkoren en spelt. Kris Verburgh heeft met zijn boek De Voedselzandloper een ware revolutie ontketend. Een ook William Davids doet met Broodbuik een duit in het zakje.

[quote_box_right]Broodbuik is een bestseller. Omdat vetvrij.com is uitgeroepen tot een van de beste websites op het gebied van voeding en gezondheid mogen we je tijdelijk een gratis preview van het Broodbuik E-Book aanbieden. Lees alles over zin en onzin van tarwe in de gratis preview van het Broodbuik Ebook.[/quote_box_right]

Ben jij ook in de ban van brood?

Ga jij door de negatieve berichten over brood ook minder naar de bakker, of ben te nog steeds verslaafd aan je boterham? Laat een reactie achter of gebruik de facebook commentbox onder dit bericht. Je kunt ook de reacties van andere bezoekers lezen.

zandloper

Darmklachten en Vermoeidheid

Het vermijden van tarwe en het eten van glutenvrije producten zou veel darmproblemen, huidproblemen en zelfs ernstige gezondheidsklachten kunnen veroorzaak. Tarwevrij eten is een hype! Broodbuik verklaart de oorlog aan de boterham maar het voedingscentrum is hier niet mee eens. Het is niet alleen brood wat Davis schrapt maar ook peulvruchten, fruit, weinig zuivel. “Er zit totaal geen logica in“, aldus het voedingscentrum. Wij adviseren voor volwassenen om zes à zeven boterhammen per dag te eten. Ook Frank Jansen van het Voorlichtingsbureau Brood wijst erop dat er ook voedingsdeskundigen zijn die de informatie in de boeken tegenspreken  “De boeken veroorzaken verwarring bij de consument”, zegt hij.  Desondanks schrappen steeds meer mensen de dagelijkse boterhammetjes van het menu. Kun je afvallen zonder brood? en wat zijn de alternatieven voor brood?

Ban het Brood

Stel dat je overtuigd bent van de filosofie van de broodmaffia, en je besluit om te stoppen met het eten van graanproducten. D