Bronwater populair

Start met KetoX

Vorig jaar dronken Nederlanders gemiddeld 22 liter verpakt water. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Frisdranken Industrie (NFI), Directeur van de NFI Jouke Schat kon de cijfers zondag niet bevestigen. De cijfers worden maandag gepubliceerd, verklaarde hij.

De toenemende populariteit van bronwater bleek wel al eerder uit cijfers van de NFI en het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2001 werd per persoon nog 17,5 liter bronwater per persoon gedronken. In 2005 was dat 19 liter, meldde de NFI.
Volgens Schat drinken Nederlanders overigens nog altijd relatief weinig bronwater. “Duitsers drinken jaarlijks meer dan honderd liter water, en Belgen ook zo’n negentig liter.” In Nederland is het gebruikelijker om kraanwater te drinken, verklaart Schat.

De consumptie van frisdrank lijkt min of meer gelijk te blijven. Het gebruik daarvan daalde vorig jaar volgens RTL Nieuws tot 95 liter per persoon, drie liter minder dan in 2006. De slechte zomer zou hier debet aan zijn. Light frisdranken nemen wel al jaren toe in populariteit.

bron: RTL Nieuws

lees ook: bronwater gezonder als kraanwater?

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.